{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 grunner til at du kommer til å elske Costa Rica

Luftfoto av en bortgjemt sandstrand i Costa Rica, rett ved jungelen

Eventyret begynner der jungelen møter stranda

Costa Rica er en fantastisk, tropisk perle i hjertet av Mellom-Amerika, og muligens det mest backpackingvennlige landet i denne delen av verden. Det tilbyr en perfekt kombinasjon av strand, surfing, dykking, snorkling, dyreliv og fotturer gjennom jungelen eller opp langs siden av en vulkan.

Hvis du ennå ikke har besøkt dette magiske landet, er det absolutt på tide! Og hvis det ikke var åpenbart allerede, her er 10 grunner til at du vil elske Costa Rica.

Arenal-vulcan-cover
Costa Rica's wild side
Costa Rica is a small Central American country that packs a big punch when it comes to adventure and exploration. From its lush rainforests to its stunning beaches, this country offers a wide range of activities for wildlife enthusiasts and thrill-seekers alike. It's a nature lover's paradise, boasting an incredible array of wildlife and biodiversity. From the majestic quetzal bird to the elusive jaguar, Costa Rica is home to an abundance of unique and fascinating species. The country's diverse ecosystems, including lush rainforests, cloud forests, and sandy beaches, provide a habitat for an array of plants and animals. Not only is Costa Rica a haven for wildlife, but it is also a leader in conservation efforts, with over 25% of its land protected as national parks and wildlife refuges.

1. Ziplining og tretoppvandring gjennom jungelen

Det er noe helt spesielt med å fyke gjennom tretoppene i en av Costa Ricas mange fantastiske ziplines. Du får se regnskogen fra et helt annet perspektiv som er sykt fett, mens du er omringet av utrolig dyreliv og vakker natur. Hvis du foretrekker å heller gå opp igjennom tretoppene, er dette også et alternativ visse steder. Like kult som zipline, men en mer langsom opplevelse der du kan stoppe og ta bilder hvor enn du vil. Vårt forslag: prøv begge deler og se hva du liker best!

Man ziplining through the jungle in Costa Rica

2. Fantastisk dyreliv

Costa Rica er et land med utrolig biologisk mangfold, og det spennende dyrelivet er et stort trekkplaster for besøkende. Fra aper og dovendyr til tukaner og papegøyer, landet er hjem til et bredt utvalg av dyr som finnes i både regnskogene og kystområdene. Noen av de mest populære dyrene å få øye på i Costa Rica inkluderer aper som brølaper og capuchinaper, som ofte kan sees svinge seg gjennom tretoppene. Dovendyr er også et vanlig syn i Costa Rica: de blir ofte sett hengende fra grener i regnskogen.

I tillegg til disse mer kjente artene, er Costa Rica også hjemsted for et bredt utvalg av fugler, inkludert den fargerike tukanen og papegøyen. Landet har også et rikt utvalg av krypdyr, amfibier og insekter som iguaner og krokodiller. Costa Ricas mangfold av dyreliv er virkelig fantastisk, og du kan oppdage mange forskjellige dyr, fra de minste insektene til de største kattedyrene som jaguarer og pumaer, bare ved å utforske de forskjellige nasjonalparkene og beskyttede områdene.

Colourful Toucan sitting on a tree branch in Costa Rica

3. Regn er ikke nødvendigvis en dum ting

Costa Rica er et grønt, frodig og fargerikt land, fullpakket med hele 28 vakre nasjonalparker. Hvis du reiser på slutten av regntiden kommer du fortsatt til å få litt regn, men du vil også få oppleve noe av det mest livlige og fantastiske landskapet du noen gang har sett. Costa Rica er klemt mellom to hav og to kontinenter og tilbyr unike habitater og økosystemer. Landets minste nasjonalpark ligger i Manuel Antonio på stillehavskysten. Parken er hjemsted for et stort utvalg av eksotiske dyr: slanger, aper, store øgler, dovendyr og naturlig fugler i alle tenkelige farger.

Lush and green Costa Rica

4. Vennlige lokale

Costaricanere blir ofte referert til som Ticos, et ord som kommer fra hermanticos, som betyr småbrødre. Dette oppsummerer essensen til det costaricanske folket utrolig godt, siden de verdsetter familie, fellesskap og samhold. Generelt er Ticos et varmt, vennlig og imøtekommende folk. Siden turisme er en så viktig del av landets økonomi, er mange costaricanere veldig gjestfrie. Ticos er også ekstremt høflige, og vil ofte strekke seg langt for å unngå å si direkte nei til folk, noe som kan være litt forvirrende for noen turister!

Men det er ikke bare den vennlige lokalbefolkningen som får deg til å føle deg hjemme. Sammenlignet med sine sentralamerikanske naboer er landet relativt trygt: den politiske situasjonen er stabil og det er ingen militær tilstedeværelse i gatene.

Friendly local woman smilling at a market in Central America

5. Fantastiske strender

Med to kystlinjer omgitt av frodig jungel, er Costa Rica kjent for noen av de vakreste strendene i Mellom-Amerika. Cahuita nasjonalpark er en av de beste nasjonalparkene i Costa Rica på grunn av sine fantastiske hvite sandstrender, frodige jungel og overflod av dyreliv. Det er ikke veldig langt fra Puerto Viejo, og det er gratis inngang, noe som gjør det til en av de viktigste tingene i det sørlige Karibien. Det har aldri vært mer spennende å bli tan!

Manuel Antonio national park, stunning beaches and forests

6. Utrolig uteliv

Det kan være den fantastiske naturen som trekker folk mot Costa Rica, men ikke gå glipp av utelivsopplevelsen. Fra avslappede barer på stranden til klubber med DJ-er i verdensklasse i San José, Costa Rica tilbyr et stort utvalg av utelivsaktiviteter. Du vil ikke gå glipp av en av disse legendariske festene. Noe utenom det vanlige er den legendariske ilddansen på stranden i Tamarindo: med musikken, ilden og strandsettingen er det et ordentlig show!

Woman fire dancing on a beach in Tamarindo in Costa Rica

7. Noe av den beste surfingen i Mellom-Amerika

Costa Rica er et surferparadis, med en overflod av surfebreaks i verdensklasse og varme vanntemperaturer. Noen av de beste stedene for surfing i Costa Rica inkluderer:

  • Playa Hermosa: Denne stranda ligger på den sentrale stillehavskysten, og tilbyr jevne bølger og en rekke surfebreaks for surfere på alle ferdighetsnivåer. Det er også kjent for sine pittoreske omgivelser og livlige atmosfære.
  • Jaco: en populær strandby som ligger på den sentrale stillehavskysten, Jaco tilbyr en rekke breaks for surfere på alle ferdighetsnivåer. Den lange sandstranden og varme vanntemperaturene gjør den til en favoritt blant turister.
  • Tamarindo: Tamarindo ligger på Nicoya-halvøya, og er kjent for sine jevne bølger og er et populært sted for både nybegynnere og avanserte surfere. Strandbyen byr på en livlig atmosfære med mange restauranter, barer og butikker.
  • Pavones: Pavones, som ligger på den sørlige stillehavskysten, er kjent for sitt lange venstregående pointbreak og regnes som en av de lengste bølgene i verden. Dette stedet er mest for erfarne surfere, siden bølgen kan være utfordrende og strømmeningene kan være sterke.
  • Santa Teresa: Santa Teresa ligger også på Nicoya-halvøya, og er kjent for sine lange og konsekvente bølger, noe som gjør det til et populært sted for både nybegynnere og avanserte surfere. Strandbyen byr på en avslappet atmosfære og er omgitt av frodig jungel og dyreliv.

Dette er bare noen av de mange flotte surfestedene som Costa Rica har å by på. Med sine varme vanntemperaturer og variasjon av pauser er Costa Rica et surferparadis som garantert vil glede surfere på alle ferdighetsnivåer.

Surfboards on a sandy beach in Costa Rica

8. Pura Vida

Hvis du har vært i Costa Rica, eller hvis du planlegger å reise hit, er en kort setning du bør være kjent med "Pura Vida". Enkelt oversatt betyr det "enkelt liv" eller "rent liv", men her i Costa Rica er det mer enn bare et ordtak... det er en livsstil. Ticos bruker disse ordene for å si hei, for å si farvel, for å si at alt er bra, for å si at alt er kult. Ikke overraskende har Costa Rica blitt kåret til et av de lykkeligste landene i verden, mest fordi folket ikke stresser med ting. 

Guy standing in front of a big waterfall in Costa Rica

9. Arenal Volcano National Park

La Fortuna er et vakkert område som er mest kjent for sin aktive vulkan, Arenal, som har vært en av de mest aktive vulkanene i verden. Vulkanen spydde ut skyer av røyk, glødende gnister og lava på nesten daglig basis, men har vært i dvale siden 2010. Fascinerende og ufarlig så lenge du holder deg på trygg avstand. En annen spennende aktivitet er rappellering ned, eller mer spesifikt gjennom, en av landets mange fossefall.

Arenal Volcano

10. Vannaktiviteter

Hvis du ikke har fått med deg ennå, er Costa Rica et land spekket med vulkaner, regnskog, fossefall, elver og strender. Eventyrsøkende reisende kan velge mellom et bredt utvalg av vannaktiviteter som rafting, snorkling, kajakkpadling, surfing og haugevis av andre alternativer. Den største utfordringen er hvordan du fordeler tiden du har i dette fantastiske landet.

A girl kayaking on a river in Costa Rica

Leter du etter flere eventyr i Mellom-Amerika?

Ta kontakt med oss! Fortell oss hvor du vil dra, så lager vi drømmereisen din helt fra bunnen av. Ingen kjipe turer, ingen kjedelige utflukter: bare det beste av det beste.

Snakk med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...