{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 tips til bedre reisebilder

california-usa-half-moon-bay-iphone-photo

Et bilde sier mer enn tusen ord. Her er 10 tips til hvordan du kan fortelle om de beste øyeblikkene fra reisen gjennom kule bilder.  

Inspirational Mobile Mountain Patagonia

1. Planlegg

Har du en idé om et bilde du ønsker å ta, eller har du sett et motiv du ønsker å gjennskape? Lagre et lignende bilde på mobilen, så har du det tilgjengelig på reisen.

taj-mahal-india-agra-woman-sari

2. Dybde skaper spenning i bildene

Ved å ha elementer både i forkant og bakkant, som i dette bildet av en person foran Taj Mahal i India, skaper du en situasjon som gjør motivet både mer levende og interessant. 

uyuni-bolivia-salt-flats-couple-reflections

3. Refleksjon og skygger

Ikke la refleksjoner og skygger blir din fiende. De kan nemlig bidra til å skape en ekstra dimensjon i bildet, og dermed bli en del av motivet. Som her, på Uyuni saltsletter i Bolivia.

traveling-alone-guy-on-cliff

4. Selfiestang (minus selfie)

Den er både beryktet og fryktet. Det sitter kanskje langt inne å gå til anskaffelse av en, men en billig investering som dette kan gjøre bildene dine langt rikere. Med en (selfie)stang kan du både komme over kanter, inn i kroker og opp i høyder armene dine ellers ikke hadde strukket til. 

bagan-myanmar-pagoda-sunrise-balloons

5. Stå opp tidlig

Står du opp før solen kommer du til å få en unik opplevelse som syvsoverne bare kan drømme om! Ingen ting er som å se de første solstrålene treffe landskapet, som morgengry ved tempelområdet Bagan i Myanmar.

nusa-lembongan-asia-man-diving

6. Menneske vs. natur

En super måte å vise et majestetisk landskap på er å plassere mennesker i bildet, og det fungerer like godt under vann som over. Som her fra Nusa Lembongan i Indonesia .

hong-kong-cityscape-apartments-view

7. Se opp!

Ved å fotografere fra bakkenivå (gjerne helt ned på magen) og opp kan du skape dramatisk effekt i landskap som ellers virker tamt og kjedelig. For eksempel de massive boligblokkene i Hong Kong som på dette bildet. 

montenegro-sailboat-guys-swimming

8. Gå i høyden

Vær kreativ og vågal når du fotograferer på reise. Så lenge det ikke går ut over din egen og andres sikkerhet bør alle crazy ideer prøves ut.

salvador-brazil-local-baiana-woman-costume-smiling

9. SMIL

Bildet av kvinnen er en kul måte å vise litt av kulturen i Salvador, Brasil. Husk bare å vise respekt, spør om lov og ikke minst SMIL når du tar bilde av mennesker! I hvert fall hvis du forventer å få et smil tilbake:-)

thailand-palmtrees-couple

10. Vær uredd

Bilder av landskap, solnedganger og blomster kan virke interessant der og da, men de beste reiseminnene er ofte de som viser menneskene du møter, de du reiser med og ikke minst, deg selv. Tips: Spør andre reisende om du skal ta et bilde av de. Da faller det ganske naturlig og spørre om de også kan ta et bilde for deg. 

Til slutt, 5 kjappe:

  1. Følg med på lyset, det er alfa omega for et godt bilde.
  2. Unngå oppstilte personer på rekke med blikket og et kleint smil vendt mot kamera. Folk "in action" er mye mer spennende.
  3. Se deg rundt! Står alle vendt med kameraene mot ett motiv? Ofte er det som skjer rundt mye mer spennende.
  4. Ha alltid kameraet tilgjengelig, om det så er mobiltelefonen.
  5. Ta med engangskamera på reise! Da har du plutselig noe å glede deg til også når du komer hjem igjen fra reisen. I tillegg blir det noe helt annet enn å snappe i vei med mobilen.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...