{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

15 gode grunner til å reise til Namibia

etosh-national-park-namibia-lion

Ferie i Namibia - Et av Afrikas aller vakreste land

Namibia er en drømmedestinasjon for deg som elsker spennende dyreliv, enestående natur og dramatiske landskap som kontinuerlig endrer seg. Her er 15 gode grunner til hvorfor du bør legge ferien til Namibia!

1. Deadvlei og Sossusvlei

Deadvlei i Namibia

La det være sagt, er det en ting Namibia har så er det fantastisk vakker natur. De enorme sanddynene rundt Sossuvlei er bare et av mange eksempler på det. Dette er også det de fleste som kommer til Namibia har drømt om å se. De slående røde sanddynene som ligger strødd milevis langs kysten

Det er imidlertid Deadvlei som tar kaka der døde camelthorntrær stikker opp fra en stor flate omringet av enorme sanddyner. Du klarer nesten ikke forlate stedet igjen, så slående vakkert er det altså med sand, tørket gjørme og døde trær!

2. Spøkelsesbyen Kolmanskop

Spøkelsesbyen Kolmanskop

Ikke langt fra Lüderitz ligger spøkelsesbyen Kolmanskop. En gang var Kolmanskop en svært suksessful gruveby i et område som hadde flust av diamanter. Nå ligger byen i ruiner og ørkenen spiser seg gjennom de gamle bygningene. Noe som igjen blir til en utrolig kul opplevelse.

3. Stjernehimmelen i Namibørkenen

Melkeveien i Spitzkoppe, Namibia

Å telte under stjernehimmelen i Namibørkenen er også noe å glede seg til. Melkeveien popper kjapt ut, og hvem har tid til å sove når du kan se månen stige sakte opp på himmelen? Som f. eks. her ved Spitzkoppe.

4. Safari i Etosha National Park

Safari i Etosha National Park

Etosha er en av Afrikas beste nasjonalparker om du har safari i tankene. Parken har sin beliggenhet nord i landet. Her finner du et rikt dyreliv og er du heldig kan du se løve, leopard, gepard, elefant, giraff, neshorn, flodhest, sebra, hyene, sjakal, vortessvin, og en haug av forskjellige antiloper som springbok, oryx, gnu osv.. Parken har mange vannhull der dyrene samler seg og det er perfekt å sitte i bilen og observere dyrene som kommer og går for å drikke.

5. Ville ørkenhester

En vill ørkenhest i Barren Desert, Namibia

Ingen vet nøyaktig hvor de stammer fra, men i Namibørkenen mellom Aus og Lüdertiz lever en flokk med ville hester. Estimert antall er mellom 90 og 150 stykker. I relativt ubarmhjertige leveområder ser de ut til å klare seg greit. Nå er hestene også beskyttet av namibisk lov, og lokalbefolkningen har laget vannhull for å hjelpe de litt på vei. Hestene er vant til mennesker og om du er heldig kan du møte på noen ved et av vannhullene. Det er et vakkert syn å se hestene tusle avgårde i solnedgangen.

6. Adrenalinkick i Swakopmund

Kjør ATV på sanddynene i Swakopmund

Swakopmund er Nambias adrenalinhovedstad. Her kan du sandboarde, hoppe fallskjerm, kjøre ATV i ørkenen, fly en tur over sanddynene, ta luftballong eller dra på haifiske. Catch and release, selvfølgelig!

7. Epupa Falls

Epupa Falls

Helt nord i Namibia, på grensen til Angola, finner du Epupa Falls. Ikke alle tar seg bryet med å kjøre helt opp hit, men gidder du er det et majestetisk syn som venter deg. Kanskje ikke like imponerende som mer berømte Victoria Falls, men fortsatt vilt, vått og vakkert.

8. Welwitschia

Welwitschia ørkenblomst

At en sliten ørkenbusk skal være et høydepunkt er kanskje rart, men Namibias nasjonalblomst er rett og slett fasinerende. Planten som kun finnes i Namibørkenen lever med de tøffeste vilkår du kan tenke deg, og kan bli opptil 2000 år gammel! De største plantene finner du i tillegg der det er aller minst tilgang på vann. Planten utvikler også enten mannlige eller kvinnelige reproduktive organer som befrukter hverandre på en småsnodig måte.

9. Månelandskap

Spennende lanskap i den namibiske ørkenen

Rett utenfor Swakopmund ligger det en området som har fått en passelig tilnavn, nemlig månelandskap. Og det er vel det det ligner på også, og understreker bare de utrolige varierte landskapene du kan se i Namibia.

10. Eplepai i Solitaire

Solitaire er en liten oase i ørkenen

Solitaire er en liten oase når du kommer kjørende gjennom Namibørkenen. Et perfekt pit stop på vei til Windhoek eller Swakopmund. En bensinstasjon, en campingplass, en restaurant og et bakeri! Et bakeri, midt i ørkenen, med det som angivelig skal være verdens beste eplepai og andre herligheter.

11. Fish River Canyon

Fish River Canyon i Namibia

Fish River Canyon er den største av sitt slag i Afrika, og også en av de største i verden. Utsikten fra toppen er fenomenal! Det samme er kjøreturen hit gjennom variert og spennende ørkenlandskap. Solnedgangen her er et must!

12. Skeleton Coast

Et skipsvrak ligger på stranden ved skeleton Coast i Namibia

Ørken møter hav lands Namibias berømte Skeleton Coast. Kysten har fått navnet sitt etter de falmede skjelettene av hval, sel og elefanter som ligger strødd utover, og i tillegg kan du også få øye på mange gamle skipsvrak. Vend ryggen mot havet å se ut over Namibørkenens røde sanddyner i en av verdens eldste ørkener, eller hold deg for nesa og besøk en av de enorme selkoloniene.

13. Spennende kulturer

Lokale himba-kvinner på vei til landsbyen

Bli bedre kjent med himbaene på reise gjennom Damaraland. Himbaene er et tradisjonelt, nomadisk jordbruksfolk som lever nord i Namibia. Damaraland er et av de flotteste områdene i Namibia, og du kan lære mer om hvordan himbaene lever samt komme tettere på deres kultur.

14. Ørkenelefanter

En flokk ørkenelefanter i Namibia

I et land som i stor grad består av ørken har naturligvis dyrelivet tilpasset seg et liv i sanden. Ørkenelefantene i Namibia er ikke en egen art, og skiller seg ikke så mye fra vanlige afrikanske elefanter. Likevel har de tilpasset seg det tørre ørkenmiljøet ved å ha mindre kroppsmasse, forholdsvis lengre og tynnere ben og tilsynelatende større føtter enn andre elefanter. Er du heldig treffer du et par!

15. Surikater

En familie med surikater i Namibia

Den kuleste gjengen i Namibia kan du treffe i nesten hele landet, men spesielt ned mot grensen til Sør-Afrika og bl.a. i Kgalagadi Transfrontier Park (Botswana og Sør-Afrika). Bare sett deg ned og nyt showet disse utrolig kule dyrene byr på.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...