{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

5 unike ting du må prøve når du er i Tokyo

Uteliv og neonlys i Tokyo sentrum om natten

Japan er en mester på sært og crazy, så hva med å prøve disse fem aktivitetene?

Glem høydepunktene, og gjem reiseguidene dine: noen ganger er alt du trenger noe uventet. Og da er det bra at Tokyo kan by på en haug av uventede opplevelser. Her er noen forslag, blant tusenvis å velge mellom.

kyoto-japan-geisha-walking-on-street-cover
Mer Japan-inspirasjon
Det er mer ved Japan enn bare Tokyo. Hvor mye mer? Vel, vi har massevis av innhold for å kickstarte ditt neste Japan eventyr. Blogginnlegget vårt om kontrastene du finner i hele Japan bør gjøre susen hvis du vil ha en bredere oversikt over hva du kan se og gjøre rundt om i landet og hvordan du kommer deg rundt. Følg oss på en kuletogreise fra hypermoderne Tokyo til det historierike Kyoto og Hiroshima. Alle ombord!
Besøk Japan i 2023: En fascinerende blanding mellom gammel tradisjon og moderne innovasjon

Hva er det som gjør Tokyo så spesielt?

Tokyo er en travel by som kombinerer futuristisk teknologi med tradisjonell kultur. Det er her neonlys møter eldgamle templer, og hvor mateventyr venter på hvert hjørne. Denne byen sover aldri, med shoppingdistrikter som Shibuya og Ginza som vil holde deg på beina hele dagen, og landemerker som Tokyo Tower og Imperial Palace som vil ta pusten fra deg og sørge for flotte fotomuligheter. For kunstelskere leverer Tokyo også bra, med museer og gallerier som viser frem det beste av japansk kreativitet. Og når det er på tide å ta en pause, skinner byens åndelige side igjennom ved sine mange helligdommer og templer. Det er den kuleste blandingen av gammelt og nytt i Tokyo – byen som alltid er i bevegelse.

Med alle severdighetene å få med seg, er det lett å glemme alle de flotte opplevelsene som er å finne rundt omkring i alle kriker og kroker av byen. Disse fem forslagene handler om hva som gjør Japan til Japan, uten å falle inn i klisjeer og stereotypier. Hvis du har reist så langt, bør du få med deg litt lokal kultur mens du reiser rundt!

Shibuya crossing in the city centre of Tokyo, Japan

1. Syng deg hes på karaokebar

Visste du at Japan er fødestedet til karaoke? Vel, nå gjør du det! Japanerne tar karaoke veldig seriøst, med forskjellige nasjonale kjeder (som Joysound, Big Echo og Manekineko) av karaoke-"barer" å besøke. De fleste steder er ikke som karaokebarene vi kjenner og elsker i vesten, der dine fulle venner slakter Bohemian Rhapsody foran en mengde forvirrede mennesker. Det finner du ikke her, ettersom karaokebarene i Tokyo stort sett er private. Du og den du tar med får eget rom, med skjerm og mikrofoner slik at du ikke trenger å drite deg ut foran fremmede (med mindre du bestemmer deg for å dra dit med en gruppe randos fra hostelet ditt). Du kan til og med få et enkeltrom! Det er selvfølgelig nok av J-pop, men hvis du ikke er kjent med det har de mange vestlige låter også - alle klassikerne du vil ha er der. De serverer også mat og drikke, slik at du kan ha en hel kveld ute uten å forlate ditt private karaokerom. Vi sier, gå for det og omfavn den japanske karaokekulturen – det er det morsomste du kommer til å ha på lenge!

A Joysound karaoke bar in downtown Tokyo, Japan

2. Lek samurai for en dag

Lær "the art of war" når du besøker Japan. Det kan virke som den mest åpenbare turistfellen, men det er en fin måte å få mye innsikt i japansk kultur og historie. Samurai-trening er mye mer enn å kle seg ut som en samurai og posere for det obligatoriske Instagram-øyeblikket. Du får sjansen til å forstå den sanne betydningen av Samurai-koden, som understreker viktigheten av selvdisiplin, respekt og lojalitet. Det er mer enn bare å være en sverdmester, ettersom et klart og fokusert sinn (oppnådd gjennom meditasjonsteknikker) er avgjørende. Siden dette kun er for en dag, vil du få en innføring i det grunnleggende før du prøver det ut selv, hvis du vil selvfølgelig. Du vil få en smak av den tradisjonelle siden av Japan, og forhåpentligvis ta med deg noe av den mentale motstandskraften i hverdagen!

P.s. Hvis du hovedsakelig er interessert i sverdene, besøk en tradisjonell japansk smed. Noen av dem lar deg til og med lage ditt eget personlige sverd eller kniv, det perfekte minnet for å huske eventyrene dine i Japan.

Travellers partaking in Samurai training in Japan

3. Lek deg i japanske spillehaller (arcades)

Japan er landet som gjorde arkader STORE. Selskaper som Sega og Taito definerte arkaden og fortsetter den dag i dag. Premiespill med populære anime-karakterer eller bare et spill Mario Kart. Disse fargerike spillrommene er fullpakket med de nyeste spillene og teknologien til en lav pris. Du betaler ikke for inngang, bare for spillet du spiller, så du har kontroll over hvor mye du bruker. Dette gjør arkader til et av de foretrukne tilholdsstedene for japanske ungdommer.

Gaming blir sett på som en fellesskapsgreie, men det er lett å besøke en arkade på egenhånd også. Det er mange enkelt- og multiplayer spill å prøve. Enten du er en erfaren spiller eller bare ser etter en morsom kveld ute, har japanske spillehaller noe for alle ferdighetsnivåer. Tilbudene avhenger av typen og merkevaren spillehall du går til, men i det funky Akihabara-distriktet trenger du aldri å gå langt for å finne en. Den vanskeligste delen vil være å velge. Klar til å bli kjent med japansk popkultur og ha det gøy med å prøve å vinne noen tullete premier? Ta en haug med yens og gjør deg klar til å gå opp i en japansk arkade!

People playing inside a Taito Game Station in Tokyo, Japan

4. Få med deg en autentisk Japansk forestilling

Fordyp deg i skjønnheten til japansk kultur med en autentisk forestilling av Kabuki, Noh eller Bunraku. Disse tradisjonelle kunstformene tilbyr en unik opplevelse, og viser frem Japans rike arv gjennom fargerike kostymer, intrikat sminke, fascinerende musikk og dramatisk historiefortelling. Enten du er en teaterentusiast eller bare ser etter noe nytt og annerledes, blir du transportert til en annen verden når du deltar på en Kabuki-, Noh- eller Bunraku-forestilling. Det er magien til japansk kultur, og rett og slett et must når du besøker Tokyo. Heldigvis er det ikke vanskelig å finne noe bra, for i Tokyo er det ofte festivaler og gateopptredener i parkene eller på travle torg. Sjekk ut GoTokyo event kalenderen for hva som skjer når du er på besøk.

A selection of Japanese theatre masks

5. Prøv en av de mange herlige temakaféene

Når noe blir populært, overlat det til japanerne å ta det til neste nivå, og Tokyo er det absolutte episenteret for dette. Kattekafeer er et godt eksempel på dette, med en rekke dyrekaféer (ugler, capibaras og mer) som dukker opp over hele Tokyo. Selv om vi ikke nødvendigvis vil anbefale noen dyrerelaterte aktiviteter her, er det mange andre temakaféer som er for kule til å gå glipp av! Dessverre er den berømte robotrestauranten stengt, men kan vi foreslå Pokémon Café (bestill på forhånd!) eller Alice in Fantasy Book-restauranten i Shinjuku? Med litt research er det lett å velge noe kult!

Robot themed restaurant in Tokyo, Japan

Interessert i mer av Japan?

Da er du kommet til rett sted, for reisespesialistene våre kan nemlig gi deg det du er på jakt etter! Planlegg din perfekte reise til Japan sammen med vårt team av reisespesialister og nyt alt "the land of the rising sun" har å tilby. Skriv til oss med dine planer og drømmer, så hjelper vi deg i gang.

Ta kontakt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...