{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

7 filmer som inspirerer oss til å reise

study-field-media-film-cover

Filmer som er laget i vakre omgivelser trigger reiselysten... Biljakt i Sør-Korea, pirater som krangler i Karibia, zen stemning på Bali og apokalyptisk ørkenvandring i Namibia. Disse syv filmene gir oss inspirasjon til å reise!

Alaska Denali National Park

1. Into the Wild

Oregon, Alaska, Arizona & South Dakota i USA

Into The Wild er den sanne historien om Christopher McCandless, som gir bort alle sparepengene sine og haiker gjennom Nord-Amerika til villmarken i Alaska. Alaska er en av de minst bereiste og utbygde områdene i verden. Mye av filmen er filmet på et avsidesliggende område litt nord for Denali nasjonalpark. Det er her han finner en gammel forlatt buss som i senere tid har blitt et mål for mange reisende. Da bussen står såpass langt ute i villmarken har myndighetene fjernet bussen, fordi veien dit kan være livsfarlig. Det står en replica av bussen i utkanten av nasjonalparken slik at man kan få tatt bilder fra bussen. Alaska er den nordligste av USAs 50 stater og en sann perle av en stat. Glitrende isbreer, snøkledde fjelltopper, elver overfylt av storlaks, vakre fjorder og berømte nasjonalparker: det er så mye å se og oppleve at listen aldri vil ta slutt.

De karibiske øyer

2. Pirates of the Caribbean

Den Dominikanske Republikk, Grenadinene, Hawaii, Dominica

Alle har vel et forhold til Disney-franchiset «Pirates of the Caribbean». Filmene ble i store trekk faktisk filmet i Karibia, i tillegg til en haug med andre steder i Nord- og Sør- Amerika. Reiser du for eksempel til øygruppen Grenadinene, eller til Puerto Rico eller Hawaii kan du besøke flere av de kjente stedene hvor filmen ble spilt inn. Flere av destinasjonene tilbyr også Pirates of the Caribbean-tour, hvor du kan fryde deg over å se steder som øya hvor Elisabeth Swan og Jack Sparrow ble forlatt eller piratbyen Tortuga, som nå er en del av Haiti. Og for noen vakre strandparadis disse stedene er! Skip O’hoi!

 

Yrende folkeliv i Japan

3. Kill Bill Volum 1

Tokyo og Okinawa, Japan

Selv om denne ikoniske Quentin Tarantino-filmen også ble filmet mye i USA, er det de actionfylte scenene i Tokyo som virkelig satte inntrykk. Fra alle-mot-en-slåsskampscenen på Gonpachi Restaurant til fartsfylt motorsykkeljakt over Regnbuebroen; ingen tvil om denne ultramoderne, men samtidig tradisjonelle og kulturrike byen har noe for enhver smak. Skulle du ville se en litt annen side av Japan, finner du også Okinawa, lenger sør i landet. Det var her hovedrollen fant samuraisverdeskperten Hattori Hanzo, for å få tak i et av hans berømte sverd. Okinawa er litt mer stille enn det raske livet i Tokyo, og byr på aktiviteter som korallrevdykking og turer i jungelen.

Det vakre Great Barrier Reef

4. Oppdrag Nemo

Sidney og Queensland, Australia

Finnes det noen som ikke kan adressen P. Sherman, Wallabyvegen 42, Sidney i hodet? Oppdrag Nemo er en animasjonsfilm, men tegner et overraskende realistisk bilde av virkeligheten. Great Barrier Reef i Queensland er hjemmet til over 600 typer korallrev og tusenvis av fiskearter, haier, delfiner og andre havdyr. Dette er faktisk en av de rikeste økosystemene i verden, og drar du hit ville det være en skam å ikke oppleve det storslåtte livet under vann. Siden vi ikke alle kan være klovnefisker, finnes det selvsagt aktiviteter på land også. Befinner du deg i Sidney,  dra innom det lokale fiskemarkedet og sjekk ut den daglige fangsten, Sidney Pier er vakkert ved solnedgang og Gold Coast, eller Surfers Paradise i Queensland, er om lag èn og en halv time unna med fly.

Sandyner i Namibia

5. Mad Max: Fury Road

Skeleton Coast, Namibia

Denne post-apokalyptiske filmen fra 2015 byr på vakre bilder av den fredfulle Namibiske ørkenen, kombinert med biler som kjører i 150 kilometer i timen, storm og eksplosjoner. Regissøren ville bruke ekte landskap, ikke dataanimert, noe som var grunnen til at filmcrewet befant seg i ørkenen i om lag seks måneder. Sanddynene sies å lyse rødt rett før soloppgang, og leier du deg en bil kan du dra på ørkensafari og beundre det vakre landskapet. Her finner du også steder hvor man kan klatre, nasjonalparker, gepardfarmer og en av de største gjelene i verden, Fish River Canyon.

Neonlys i Sør-Korea

6. Black Panther

Busan, Sør-Korea

Marvel-filmen fra 2018, som var en megasuksess, ble blant annet filmet i Busan i Sør-Korea. Dette er den nest-største byen i Sør-Korea etter hovedstaden, Seoul. En intens biljaktscene i filmen viser flere av byens attraksjoner, slik som Jagalchi-markedet og Gwangalli Beach. Stranden Gwangalli er et populært sted for unge, med sine mange restauranter og strandcafèer, og du kan også se den vakre Gwangandaegyo-broen herfra, som har lysshow på kveldstid. Busan er som en mer avslappet versjon av hovedstaden, og kan blant annet by på en mengde forskjellige markeder, templer, fjell, strender og uforglemmelige kulturopplevelser.

Bali Ubud House

7. Eat, Pray, Love

USA, Italia, India & Indonesia

I denne chick flick'n reiser Elizabeth Gilberts (Julia Roberts) på en selvreliseringstur etter en vanskelig tid i livet, for for å finne meningen med livet. Hun finner lykken ved å spise i Italia, styrke ved å be i India og en indre ro og kjærlighet i Indonesia. Gjennom filmen få vi reist innom New York, Roma, Napoli, Delhi, Pataudi, Ubud og Padang-Padang Beach på Bali. Har du lyst til å sove i den samme sengen hvor Julia Roberts og Javier Bardem fant tonen, så kan du faktisk det! Du kan leie akkurat det samme huset hvor de filmet, i Ubud på Bali.

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...