{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

7 ting du MÅ se og gjøre i Sri Lanka

7 ting du må se og gjøre i Sri Lanka | KILROY

Prioriter disse severdighetene hvis du skal reise til Sri Lanka!

Sør i Asia ligger Sri Lanka, et fantastisk øyrike som i en årrekke har bydd tilreisende på opplevelser av de sjeldne. Landets mange teplantasjer, buddhistiske ruiner, vakre strender og interessante kultur er noe helt eget, for ikke å snakke om dyreriket som har oppfylt mang en drøm for øyet. Her har vi samlet opp 7 ting du bør sette av tid til å se og gjøre hvis du planlegger en reise til Sri Lanka!

1. Besøk Polonnaruwa

Ruinene etter den gamle byen Polonnaruwa har blitt til et verdensarvsted og en stor turistattraksjon i Sri Lanka. Den en gang blomstrende storbyen er i dag er i dag tømt, men dog fortsatt spennende å utforske med sine flotte bygninger, parker og innsjøer. Drøm deg bort blant gamle templer og ruiner etter det kongelige palass (Royal Palace), Audience Hall og Sacred Quadrangle; den mest konsentrerte samlingen av bygninger i hele gamlebyen. Definitivt et must see!

Sri Lanka Sacred Quadrangle Polonnaruwa

2. Bestig Sigiriya

I den sentrale delen av Matale District ligger Sigirya, et gammelt klippefort og ruiner av et slott bygd på en vulkansk plugg. Landskapet er omringet av store vakre hager, dammer, kanaler, smug og fontener. Etter en noe svimlende klatretur kan du fra toppen nyte den fantastiske utsikten omtrent 200 meter over bakken. Sigiriya er absolutt verdt et besøk! Det er ikke uten grunn at severdigheten er en av syv steder på verdensarvlisten i Sri Lanka.

Sri Lanka Sigiriya Rock

3. Togtur fra Kandy til Ella

En genial måte å se Sri Lankas varierte og dramatiske landskap er på en togreise fra Kandy til Ella. Jernbanene ble i utgangspunktet bygd for å kunne transportere te og kaffe fra plantasjene i Colombo på en enklere måte. I dag er ruten en populær turistattraksjon. Turen tar rundt 6 timer, og lar deg passere flotte fjell, tette skoger, fossefall og de lokales primitive liv. Len deg tilbake og nyt alle inntrykkene på veien!

Sri Lanka Ella Girl On Train

4. Udawalawe Nasjonalpark

Udawalawe Nasjonalpark er et fantastisk sted å besøke om du er nysgjerrig på frie elefanter. Den majestetiske arten er fredet her, og de om lag 200 elefantene nyter livet i beskyttelse. Parken ligger i sørlige Sri Lanka og byr på flott, frodig landskap samt mulighet for å spotte andre spennende dyr.

Sri Lanka Udawalawe Reservoir Elephants

5. Delfin- og hvalsafari

Nord i Sri Lanka ligger Kalpitiya, kjent for sine vakre, marine omgivelser. Kalpitiya byr på perfekte forhold for å spotte delfiner og hvaler i sitt naturlige habitat. Ikke nok med det byr den 48 km lange halvøya på fantastiske strender! En times båttur unna kan du også oppleve Sri Lankas lengste korallrev, Bar Reef - et ypperlig stopp for den som er glad i dykking og snorkling!

6. Surfing i Arugam Bay

Arugam Bay er et av Sri Lankas beste surfesteder. Her kan du leke deg i vannet blant perfekte surfeforhold, og bli kjent med andre avslappende, reiseglade mennesker som tar turen hit.

Sri Lanka Arugam Bay Surfers At Sunset

7. Delta på en seremoni i Sri Dalada Maligawa

I byen Kandy ligger det buddhistiske templet Sri Dalada Maligawa, et av Sri Lankas viktigste pilegrimssteder. Ryktet sier at tempelet oppbevarer en av Buddhas hjørnetenner, ansett som verdifullt av mange buddhister. Templet er innredet med hvitt, gull og rødt interiør med fargerike veggmalerier, og legger du besøket på kveldstid kan du få med deg en seremoniell dans ledsaget av rød- og hvitkledde trommeslagere.

Sri Lanka Kandy Temple Of The Tooth

Hva venter du på?

Snakk med oss, så hjelper vi deg med planleggingen av din drømmereise til Sri Lanka! Visste du at vi også har fellesreiser hit? Vil du reise sammen med andre backpackere fra Norge, Sverige & Danmark? Sjekk ut våre Tripmates-turer!

Skriv til oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...