{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

8 fantastiske opplevelser på Fiji

taveuni-island-fiji-kids-climbing-palm-tree-cover

Lukk øynene og tenk på Fiji. Hva er det første du tenker på? Hvite sandstrender, palmetrær, krystallklart vann, tropiske fossefall og paraplydrinker? Fiji har alt dette og er et ekte øyparadis, og med over 300 øyer, har Fiji også mye mer å by på enn kun avslapning! Vi har samlet en liste med de 8 fantastiske opplevelser Fiji har å by på. Hvilken er din favoritt?

yasawa-fiji-beachcomber-island
Øyhopping på Fiji
Det er ingen tvil om hva som er den beste måten å utforske Fiji på – Det er selvfølgelig å dra på øyhopping!
Les mer om øyhopping på Fiji

1. Øyhopping

Yasawa Island er en av mange fantastiske øyer

Fiji består av over 300 øyer, så den beste måten å utforske Fiji på, er selvfølgelig å dra på øyhopping! Om du vil reise på egenhånd er et “Bula Pass” det beste alternativet. Disse passene er veldig populære, fordi de gir deg friheten til å sette opp din egen reiserute og ta turen i ditt eget tempo. Har du heller lyst til å reise sammen med andre backpackere og slippe å planlegge så mye selv, kan du bli med på en opplevelsesreise. Her får du som regel både måltider, overnatting og aktiviteter inkludert i prisen, så du kan bare lene deg tilbake og nyte opplevelsen. Det blir garantert en fantastisk opplevelse!

2. Bade i et tropisk fossefall

Finn deg et bortgjemt fossefall på Fiji

Innrøm det! Vi har alle sett sjamporeklamene der de vasker håret i et nydelig tropisk fossefall og tenkt at en dag, en dag er det jeg som skal bade i en sånn foss! Vel, nå har du sjansen! Fiji har mange flotte fosser å by på, men ingen kan måle seg helt med den slående vakre fossen; Tavoro. Denne 24-meter høye fossen er perfekt til å bade i og er omgitt av flotte, fargerike orkideer og grønne forhistoriske bregner. Fossen ligger i Bouma National Heritage Park, ofte omtalt som “Fiji’s Garden of Eden” og kan enkelt nås til fots via en flat gresskledd sti.

3. Drikk Kava med lokalbefolkningen

Kava er en lokal drikk på Fiji

Du kan ikke reise fra Fiji uten å ha prøvd kava. Denne drikken er en viktig del av det sosiale livet på Fiji og består av en blanding av vann og pulveriserte kavarøtter. Det både ser ut som og smaker som du drikke gjørmevann, og det kommer til å gjøre tungen din nummen, men du må bare prøve det mens du er på Fiji. Så svelg unna og nyt seremonien og den påfølgende småpraten. Det finnes ikke en bedre anledning til å bli kjent med lokalbefolkningen. Vil du ha et tips til en god samtalestarter? Spør dem om rugby, fijianerne er helt besatte av rugby og kan snakke om det i timevis!

diving-fiji-taveuni-island-coral-reef-soft-coral-cover
Dykking på Fiji
Vi tilbyr dykkerkurs på Fiji for både nybegynnere og viderekommende, i tillegg til fun dives for de som allerede har dykkerlappen. Uansett hva du velger kommer det til å bli en minnerik opplevelse!
Les mer om dykking på Fiji

4. Prøv dykking på Fiji

Dykking på Fiji

Enten du er en erfaren dykker eller aldri har prøvd det før, bør du dra på dykketur når du er på Fiji. Vannet er klart, sikten er perfekt og det marine plante- og dyrelivet er rett og slett fantastisk! Nysgjerrig fisk og fargerike koraller presenterer øynene dine for en vidunderlig euforisk miks av vakre farger og skjønne skapninger. Tenk at det kan ligge en så nydelig og fargerik verden skjult rett under havoverflaten! 

5. Snorkle i krystallklart vann

Krystallklart vann og fargerike koraller på Fiji

Å dra på snorkletur er et must når man reiser til Fiji. Dette øyparadiset blir ofte beskrevet som et virkelighetens akvarium, takket være de mange fargerike korallene og den nydelige variasjonene i det marine dyrelivet. Yasawa-øyene er det absolutt beste stedet for snorkling på Fiji. Her kan du nemlig våre så heldig å se både haier og djevelrokker (avhengig av sesong) gli forbi deg mens du svømmer rundt. Her er det ingen grunn til å vente, finn fram dykkermaska og snorkelen og kast deg ut i det varme og behagelige vannet! Avslutt dagen med en velfortjent massasje på stranden. 

6. Gå i kirken

En åpen kirke på Fiji

Ja, det høres kanskje litt rart ut å gå i kirken når du er på ferie, men på Fiji spiller kirken en viktig rolle i hverdagslivet til de fleste. Søndager er dedikert til kirken og hele lokalsamfunnet samles i kirken for å be og synge sanger som er vakrere enn du noen gang kan forestille deg. Folkene på Fiji kan virkelig synge! Etter at gudstjenesten er over, er tiden inne for ukas høydepunkt, nemlig søndagslunsjen. Her samles hele familien rundt bordet til et felles måltid, med god mat og hyggelig sosialt samvær. Er du riktig heldig blir du invitert med hjem til noen på lunsj etter kirken. Fijianerne er kjent for å være de mest gjestfrie menneskene i verden, så sjansene dine bør være gode. Du kan i så fall se fram til et fest av et måltid, med livlige samtaler og tradisjonell fijiansk mat. En mer autentisk opplevelse skal du lete lenge etter!

7. Opplev en tradisjonell Meke-seremoni

Dans og sang er en del av kulturen påFiji

Sang og dans er en viktig del av kulturen på Fiji, og når man får oppleve en seremoni som denne forstår man raskt hvorfor. Bandet som står for musikken er kledd i fargerike blomsterkranser, mens danserne er kledd i tradisjonelle fijianske antrekk: Kvinnene i flotte fargerike kjoler, duftsatt med kokosnøttolje, og mennene i fullt krigsantrekk. Sangen og dansen forteller alltid en historie. Spørsmålet er, klarer du å tolke hva det handler om? 

8. Nyt en kokosnøttdrink i solnedgangen

Solnedgang på Fiji

Ja, det er en klisje, men du må gjøre det minst en gang før du drar. Benk deg til under et palmetre med en kokosnøttdrink i hånda og nyt det flotte fargespillet over himmelen idet solen går ned over havet. Det kommer til å bli et fint minne å tenke tilbake til når du sitter og venter på bussen en mørk og kald vinterdag hjemme i Norge.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...