{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Å reise Jorden Rundt alene

Inspiration Guy With Backpack And Mountains Cover

Hvordan du reiser Jorden Rundt alene og hvorfor alle burde gjøre det

Tanken på å skulle reise Jorden Rundt alene kan virke ganske skremmende, men med riktige forberedelser og forhåndsregler er det langt i fra så skummelt som du kanskje tror. Faktisk finnes det en rekke fordeler med å reise alene framfor å reise sammen med noen.

Fordeler med å reise alene

1. Du står fritt til å bestemme alt selv!

Når du reiser alene har du ingen du må gå på kompromiss med og du kan derfor bestemme absolutt alt selv. Det helt opp til deg hvor du vil reise, når du vil reise og hvor lenge du vil bli værende på hvert sted. Det gjør at du kan være mye mer fleksibel og du kommer til å føle deg fri som fuglen!

2. Det er mye lettere å bli kjent med nye mennesker når du reiser alene

Bor du på hostell er det alltid lett å bli kjent med nye mennesker, men det er om mulig enda lettere når du reiser alene. Ikke bare fordi du blir tvunget til å være litt mer kontaktsøkende enn du kanskje vanligvis er, men også fordi folk generelt synes det er enklere å ta kontakt med en som sitter alene.

3. Du kommer til å oppleve en fantastisk mestringsfølelse

Etter å ha gjennomført en Jorden Rundt-reise kommer du til å føle deg sterkere og mer selvstendig enn noen gang! Underveis kommer du til å møte på utfordringer og du kommer til å oppleve at ting ikke alltid går helt etter planen, men du kommer også til å oppdage at du takler disse utfordringene helt fint. Det som først virket som et kjempeproblem, viste seg å løse seg helt fint likevel. Denne lærdommen kommer til å gjøre at du vokser som person og du kommer til å komme hjem som en sterkere, klokere og mer selvstendig person.

4. Du får mer tid til å reflektere over inntrykkene underveis

Når man er på reise blir man bombardert av nye inntrykk hver eneste dag, men det blir ofte lite tid til å reflektere over alle opplevelsene underveis. Derfor kan det av og til være deilig å ha litt tid for seg selv. På denne måten kan man la alle inntrykkene synke inn, mens man for eksempel skriver en reisedagbok. En slik bok kommer til å være gull verdt senere, ikke bare fordi den hjelper deg med å huske de mange små øyeblikkene underveis, men også fordi det kommer til å være kjempegøy å lese igjennom senere.

Å reise alene er en unik opplevelse

Å reise alene er en utrolig givende opplevelse, men det er likevel et par ekstra forhåndsregler du bør ta når du reiser rundt på egenhånd. Du bør ikke la disse forhåndsreglene skremme deg fra å reise alene, men bruk isteden reglene til å få en tryggere og bedre reiseopplevelse. For kanskje ideen om å reise Jorden Rundt alene ikke er så fjern likevel?

Forhåndsregler du bør ta når du reise alene:

1. Ta hensyn til lokale lover og skikker

Man bør alltid ta hensyn til lokale skikker og lover, men jenter bør likevel være litt ekstra oppmerksom på hvilke regler og kulturelle normer som gjelder i de landene de skal besøke. Det finnes steder i verden der det er uakseptabelt at kvinner tar seg en drink alene, røyker offentlig, bruker mye sminke eller går lettkledd. I noen tilfeller kan det til og med være et brudd på landets lover. Sørg derfor for å orientere deg godt om lokale lover og skikker på forhånd, så unngår du å fornærme noen eller komme på kanten med loven.

2. Ta taxi i utrygge områder

Sett av litt ekstra penger i budsjettet så du har mulighet til å ta taxi de stedene du føler deg utrygg. Dette er spesielt viktig dersom du har vært ute på byen en sen kveld. Unngå generelt utrygge områder og spør de lokale om råd om hvilke områder du bør holde deg unna.

3. Lytt til magefølelsen din

Bruk hodet, stol på magefølelsen og lytt til instinktene dine. Har du en dårlig følelse om noe eller noen? Si nei og gå en annen vei. Du kommer langt med gode instinkter og sunn fornuft.

4. Forhåndsbestill overnatting de første nettene

Etter en lang dag med reising er det deilig å komme raskt fram til stedet der du skal bo, ikke bare fordi du endelig kan få satt fra deg sekken, men også fordi du da slipper å vandre gatelangs på leting etter et sted å sove. Dette er spesielt viktig om du kommer fram sent på kvelden. Når du nettopp har kommet fram har du ikke hatt tid til å bli kjent med området enda og mangler oversikt over hvilke områder som er trygge og hvilke som ikke er det. Har du derimot forhåndsbooket overnatting for den første natten har du ingen ting å bekymre deg for og kan ta taxi rett til hostellet.

5. Hold de hjemme oppdatert

Når du reiser alene er det alltid en god idé å gi noen der hjemme en oversikt over reiseplanene dine før du reiser. Ikke bare kan det hjelpe med å berolige bekymrede foreldre, det gir også en form for ekstra trygghet å vite at det er noen der hjemme som vet hvor du befinner deg, dersom noe skulle skje. Husk også å oppdatere de hjemme underveis om eventuelle endringer i reiseplanen osv.

6. Ta med kopier av viktige dokumenter

Ta en kopi av passet ditt og de viktigste reisedokumentene, slik at du har en ekstra kopi tilgjengelig dersom du skulle være uheldig å miste dem eller få de frastjålet. Ikke oppbevar originalen og kopien på samme sted. Det kan også være lurt å laste opp kopiene til Dropbox eller iCloud, så har du tilgang til dokumentene fra en hvilken som helst pc. 

7. Pakk lett

Husk at når du reiser alene er det ingen som kan hjelpe deg med å bære tung bagasje, så pakk lett og la det være ekstra plass i sekken. Du kommer garantert til å ville kjøpe med deg noen suvenirer underveis, så det er greit å ha litt ekstra plass i sekken. Flere pakketips finner du her. 

Fellesreiser Jorden Rundt
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, men mangler noen å reise sammen med? Da har vi satt sammen et unikt reisekonsept for deg!
Se våre ledige fellesreiser Jorden Rundt

Fortsatt ikke overbevist?

Å reise alene er ikke for alle, sånn er det bare. Heldigvis finnes det mange spennende alternativer for deg som har lyst til å oppleve verden, men som ikke har noen å reise med. Vil du reise verden rundt sammen med andre unge kan vi virkelig anbefale våre fellesreiser Jorden Rundt. Eventuelt kan du slenge deg på en av våre opplevelsesreiser der du garantert blir kjent med nye reisekamerater. Du kan også velge å reise til utlandet for å delta på frivillig arbeid - en utrolig spennende og givende opplevelse!

alt

Design din egen reise

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Sett i gang

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...