{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

A traveler's tale: Når Covid-19 fucker med drømmereisen

Mads And Jens On Balcony

Når planene plutselig må endres ...

... Da er det bare å la det stå til og dra på et annet reiseventyr enn det du først hadde planlagt!

Det er måten danskene Mads og Jens har valgt å se på ting, nå som Covid-19 har utsatt de originale reiseplanene deres flere ganger. Les hele historien her!

Følg drømmen, men vær villig til å tilpasse den

Når du planlegger den store drømmereisen din har du alltid noen ideer, forventninger og ting du virkelig vil oppleve, men vi kan nok alle være enige om at det siste 1,5 året har vist at vi må være fleksible når vi booker som ting fordi alt endrer seg så raskt. Danskene, Mads & Jens er gode eksempler på hvordan en godt planlagt tur blir tvunget til å bli til noe helt annet til slutt.

Vi bestemte oss for å prøve å bli kjent med hvordan prosessen har vært for de unge gutta, hvordan de opplevde oppturer og nedturer og hvordan stemningen og forventningene har endret seg gjennom hele planleggingsprosessen.

Så, hva var de originale planene og hvordan har de endret seg?

Mads: Vel, først ønsket vi å reise med den transsibirske jernbanen i omtrent en måned hele veien til Kina. Deretter skulle vi bruke en måned til på å reise gjennom Kina og Taiwan, hvor vi hadde planlagt å møte noen venner. Og så til slutt ville vi til Sørøst-Asia og reise rundt til vi gikk tom for penger.

Jens: Vår nye (eller nyeste) plan er Mexico og forhåpentligvis kan vi utforske Guatemala også, men vi må bare vente og se. Vi har nesten ingenting planlagt nå, fordi ting endrer seg raskt - så vi tar det meste av reisen på sparket.

Hvor erfarne er dere som reisende?

Jens: Jeg har reist i omtrent et år på egenhånd tidligere som en del av et utvekslingsprogram hvor jeg var i Peru, men det er den eneste store turen bortsett fra noen reiser rundt i Europa på egenhånd.

Mads: Jeg er faktisk litt grønn! Jeg har hatt noen turer rundt i Europa med tog på egenhånd og så har jeg reist mye med foreldrene mine da jeg var yngre.

Reiser dere nå som en del av et friår, eller?

Mads: Det er faktisk mitt tredje friår og det er Jens sitt andre. Først hadde jeg planlagt å reise med noen andre venner, men så begynte de å studere og da bestemte vi oss for å gjøre turen sammen. Jens ønsket egentlig å begynne å studere i sommer, men siden reisen vår ble utsatt flere ganger så har Covid-19 også gjort at han har måttet utsette studiene også. For en god stund siden så bestemte vi oss for at uansett hva, så ville vi virkelig gjøre denne turen sammen før vi begynte å studere - så det er der vi er i dag.

Kan dere kanskje sette noen ord på alle oppturene og nedturene gjennom planleggings- og bestillingsprosessen?

Mads: Ja, da må vi begynne å tenke litt tilbake. Det begynte faktisk da jeg skulle begynne på mitt første friår for 2 år siden. Jeg hadde en drøm om å reise med den transsibirske jernbanen. Jeg begynte å planlegge ting i hodet mitt i omtrent et år og så tok Jens sitt første friår. Som jeg sa tidligere, så var det opprinnelig noen andre venner jeg hadde tenkt å reise med, men de begynte å studere og så bestemte Jens og jeg at vi skulle planlegge turen sammen.

Jens: Jeg har noen venner i Taiwan som jeg hadde veldig lyst til å besøke. I tillegg var  jeg veldig opptatt av ideen om å utforske jungelen og komme ut i små lokalsamfunn, og litt etter litt begynte vi å få en ide om hva vi ønsket å gjøre.

Mads: Ja, det er nesten så jeg ikke husker det, men jeg tror vi begynte å planlegge sommeren 2020 og hadde som mål å reise i løpet av høsten. Selv om sommeren i fjor var ganske positiv og flere og flere steder begynte å åpne seg, kunne det til slutt ikke skje allikevel. Vi utsatte derfor turen til tidlig i år - rundt januar eller februar. På dette tidspunktet hadde vi faktisk ikke bestilt eller betalt turen, fordi ting var ganske usikkert. Men på dette tidspunktet begynte ting å bli verre de fleste steder og det ble derfor utsatt igjen til en avgang rundt nå. Og så like før sommeren var vi igjen positive og det så ut som vi kunne dra, så vi booket og betalte turen. Ikke lenge etter, fikk vi beskjeden om at det ikke ville være realistisk å dra på turen før neste sommer, så vi begynte å bli skikkelig utålmodige. Vi hadde noen gode samtaler med en reisespesialist og vi forklarte at vi ikke kunne vente et år til, så vi begynte å se på realistiske destinasjoner - og vi er nå en måned unna å reise til Mexico. Men hvis vi er ærlige, har hele bestillings- og planleggingsprosessen vært ganske løs & ledig fra vår side. Vi hadde bare en idé om hva vi ønsket å oppleve og da var destinasjonene mindre viktige. Så lenge det var langt unna og spennende.

Jens: Vi har prøvd å se positivt på det og siden det ble utsatt så mange ganger har vi fått muligheten til å jobbe mer og spare opp mer penger som gjør at vi kan bruke mer tid på turen.

Så, hvorfor Mexico?

Jens: Det var ikke akkurat så mange alternativer hvis vi ønsket å reise så raskt som mulig. Utålmodigheten vant over vår opprinnelige plan og spesielt Mads måtte akseptere at drømmen om å reise med tog mest sannsynlig ville bli lagt til side med de nye reiseplanene.

Mads: Ja, men for å være ærlig var jeg ok med det på dette tidspunktet. Vi ville dra, og vi ville dra nå. Sånn er det. Men grunnen til at vi endte opp med å bestille Mexico er faktisk fordi at vi begge driver med turn og at treneren vår er meksikansk. Vi hadde en fin prat med ham og nå skal vi faktisk bli hos familien hans de første 3 ukene til vi finner vårt eget sted. Det er jo en god måte å spare penger på og selvfølgelig en hyggelig “forsikring” å ha hvis noe skjer mens vi er der, det at vi kjenner noen som kan hjelpe oss. Det er ikke noe vår reise var avhengig av, men vi ser det som en "nice to have" når vi reiser i disse tider. Og bortsett fra det, snakker Jens flytende spansk fra det året han var i Peru, så ja, ideen om Mexico virket som et ganske greit alternativ som vår siste liten endring, tenkte vi.

Jens: Og for å være ærlig, er det også en veldig fin måte å bli kjent med lokalbefolkningen, trene litt i en lokal klubb osv. Det er hyggelig å starte med noen forbindelser for å kunne møte nye mennesker. Planen vår er å bli i Guadalaraja i noen måneder, ha en base der og deretter ta det som det kommer. Vi er ikke låst til noe spesielt, men det er noen få ting vi virkelig vil se mens vi er der. For oss, så passer det egentlig fint at det i corona-tiden er mer eller mindre umulig å planlegge alt fremover. Så på den måten er det ganske praktisk at vi blir tvunget til å reise slik vi sannsynligvis har ønsket oss å reise. Vi har gitt opp planleggingen som sådan, og nå tar vi bare som det kommer.

Hvilke tanker har dere om å reise under Covid?

Mads: Vel, usikkerhet er en ting. På en måte forventer vi det "verste" og vi har blitt enige om å ha lave forventninger når det kommer til hva vi kan se og gjøre og så bruker vi bare energien vår på å nyte det faktum at vi faktisk kan reise et sted.

Jens: Det har hjulpet mye at vi ikke har satt spesifikke forventninger til nøyaktig hva vi vil gjøre og når. Så lenge vi går ombord på flyet til Mexico neste måned, er vi faktisk allerede fornøyde.

Mads: Vi er sikre på at vi kommer til å få en fantastisk tur uansett. Jens og jeg er gode venner og vi er sikre på at vi får gjort det beste ut av det - uansett hva som skjer på turen. De eneste usikkerhetsmomentene for oss har vært ting som "når er avreisedato" og "hva med vår livssituasjon hjemme". Fordi det ble utsatt forrige gang, kommer Jens faktisk til å være "hjemløs" i rundt 25 dager. Så det har vært de mer praktiske tingene rundt som har ført til usikkerhet.

Jens: Men det har vært en slitsom prosess fra å bli hyped om spesifikke ting i den originale reiseplanen vår, som dykkerkurs i Thailand, togreisen osv., Til å bli fortalt at disse tingene ikke kunne skje. Men vi hadde alltid den mentaliteten om at ting kommer til å ordne seg til slutt.

"Men jeg vil ikke si at vi er nervøse for at vi ikke kommer hjem eller noe sånt. Egentlig så vil vi ikke hjem i det hele tatt."

Jens

Har dere brukt mye tid på å researche praktiske ting til reisen?

Jens: Vi har brukt veldig lite tid på research. Hver gang vi har hatt et møte med vår reisespesialist, så har hun forberedt oss på nesten alt. Vi er ikke så mye i tenkeboksen på sånt, vi tar ting på sparket og jeg må si at hjelpen vi har fått gjennom planleggingsprosessen har vært helt fantastisk. Det betyr ikke at vi kan koble ut hjernen helt, men vi har hatt en mer erfaren reisende for å minne oss på det vi trenger å gjøre.

Vil du følge reisen til Mads & Jens, så kan du følge de på Instagram:

Jens: @jensbaerentsen
Mads: @madsg.hilker

Drømmer du også om å komme deg ut i verden snart?

Det skjønner vi! Vi kan også hjelpe deg med å navigere i destinasjoner som er åpne og i tillegg har vi fleksible bestillingsvilkår gjennom konseptet Book with Confidence. Trykk på knappen nedenfor, så hører du fra oss snart! 

Jeg vil snakke om min neste reise!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...