{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Australia med buss - den billigste veien til frihet

Greyhound-buss stopper ved havet

Det perfekte saktegående eventyret med vårt 30-dagers busskort

Busser pleide å være en litt mer gjerrig måte å reise på. Nå for tiden, derimot, er det blitt mye mer behagelig, uten å gå utover prisen. For steder som Australia er det den perfekte måten å reise sakte på. Len deg tilbake, slapp av og nyt utsikten. Å bruke Greyhound Australias bussnettverk er en gøy alternativ til den litt mer tradisjonelle roadtrippen. La oss ta deg med gjennom noen av de vakreste strekningene du kan kjøre med buss Down Under!

Oppover Østkysten: surfing, strand og gode vibes

La oss få det åpenbare unnagjort først: å dra oppover østkysten er sannsynligvis høyt på listen. På strekningen mellom Sydney og Brisbane finner du de beste strendene og surfespotsene. Med avgang fra Sydney er det første stedet du kan gå av i Newcastle. Hvis surfing er noe for deg, foreslår vi at du prøver deg på dette allerede her, siden både Newcastle Beach og Merewether Beach er populære surfesteder. De er neppe skjulte skatter, men en god måte å starte reisen på. Fra Newcastle er det bare noen få stopp til Port Macquarie, hvor du vil kunne besøke Koala Hospital og nyte den pittoreske kystveien. Neste opp er Byron Bay (vi hopper tydeligvis over noen få skritt her, men bare gå av bussen hvis du finner noen perler underveis!), en by som alle - spesielt surfere - bør besøke med bølger i verdensklasse og en fantastisk avslappet atmosfære. Vi trenger mest sannsynlig ikke å så mye i detalj om hva Gold Coast og Brisbane har å by på, men dette er definitivt et sted du vil gå av bussen og begynne å utforske. Få storbyfølelsen med den imponerende skylinen, kombinert med flotte strender som Surfer's Paradise.

Hvis du vil fortsette kysteventyret, muligens til og med helt opp til Cairns, foreslår vi at du reiser til Airlie Beach. Dette er inngangsporten til Whitsunday Islands, hvor du kan nyte solen på noen av de vakreste hvite sandstrendene i verden. Det er ingen overraskelse at deler av filmen ''Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales'' ble spilt inn her. Når du har kommet så langt, foreslår vi at du sjekker ut Townsville. Dette er det perfekte stedet å utforske Great Barrier Reef med snorkling og dykketurer som avgår ofte. Den nærliggende Magnetic Island er et eventyrelskers paradis med mye dyreliv (ja, til og med koalaer!) å se og fantastiske strender å utforske. Vi foreslår å prøve rafting og padleboarding her for en ikke altfor intens treningsøkt. Mission Beach det perfekte stedet å slappe av etter din episke reise langs Australias fantastiske østlige kystlinje. Med nydelige strender, fotturer i regnskogen og noen av de beste sjømatene som finnes, er dette det perfekte stedet å avslutte eventyret ditt. Hvis du ikke er klar til å reise hjem ennå, kan du gå tilbake til Townsville, hvorfra du kan dra vestover inn i outbacken i stedet!

Nasjonalparker og naturlige underverk

Hvis du bryr deg mindre om surfing og mer om natur, bør du vurdere dette alternativet for østkystruten i stedet. Da får du med deg noen av de samme høydepunktene, men uten så stort fokus på surfespots. Start i Noosa nasjonalpark, et kystnaturreservat med fantastisk utsikt, bortgjemte strender, naturlige tide pools og eukalyptusskoger, noe som gjør det til det perfekte stedet å se koalaer mens du går på tur. Etter å ha utforsket Noosa er det ikke langt (vel, etter australsk definisjon) til K'Gari (Fraser Island), verdens største sandøy med ferskvannssjøer og ruvende sanddyner. Du kan ta en 4WD-tur for å utforske øyas hotspots, inkludert Lake McKenzie og Maheno Shipwreck. Tilbake på kysten i Hervey Bay kan du være vitne til majesteten til knølhvalene når de svømmer langs kysten fra midten av juli til november. På vei til neste stopp (Whitsunday Islands) prøv å ta en omvei via Eungella nasjonalpark, hvor den største bestanden av nebbdyr har et hjem.

Når du først kommer til Whitsunday Islands, en fantastisk skjærgård med 74 øyer med krystallklart vann og endeløse strender - bør du prøve seiling eller noen annen form for vannaktiviteter. Vi vedder på at du ikke kan få nok av alt det marine livet, så neste stopp er Great Barrier Reef. Som et av de syv naturlige underverkene i verden er det nesten synd å hoppe ut på å utforske undervannsverdenen. Her kan du oppleve noe av det mest mangfoldige marine livet på planeten ved å dykke eller snorkle. Alternativt kan du ta en flytur over revet for å oppleve den enorme størrelsen på det (nesten 2300 kilometer totalt). Det er vanskelig å toppe det, men du kjenner oss, vi prøver uansett! Som siste stopp er det på tide å forlate havet for et helt nytt miljø, en regnskog! Som siste stopp på denne ruten vil du besøke Daintree Rainforest, et UNESCOs verdensarvsted som er hjemsted for noen av de eldste tropiske regnskogene i verden og fullt av dyreliv som kasuarer, trekenguruer og krokodiller.

Spis og drikk deg gjennom Australia

Dette ruteforslaget som tar deg gjennom vinområdene mellom Melbourne og Sydney er mye kortere enn de to vi har nevnt ovenfor, men det gjør det perfekt å matche med de andre alternativene i dette innlegget. Gjør deg klar for masse digg mat, drikke og kultur! Start i Melbourne der du kan unne deg god kaffe og koselige brunsjsteder som Workshop Brothers on the South Bank. Nyt kaffen og morgensolen mens du skuer utover byen. Hvis du er mer tilhenger av det travle sentrum, kan du prøve ''the Quarter'' på Degraves Street, et perfekt sted for å drive med litt people watching. Etter brunsj, sørg for å utforske byens pulserende gatekunstscene og ta en spasertur gjennom de ikoniske gatene. Deretter kan du reise videre til Yarra Valley for å smake på noen av Australias fineste viner og nyte gourmetmatopplevelser. Det første stoppet etter å ha kommet deg på Greyhoundbussen er Albury, hjem til noen av de ferskeste råvarene i landet. Sørg for å stoppe ved de lokale markedene og plukke opp noen godbiter på farten. Fra Albury kan du også besøke Beechworth, og smake på noe av regionens ost og smake på den lokale ølscenen. Når du kommer til Canberra, er det på tide å bli aktiv og utforske Australias hovedstad og besøke landemerker som Parliament House og Australian War Memorial. Etter all sightseeingen, reis bort til Verity Lane-markedet der du kan få utrolig god mat fra lokale bedrifter til rimelige priser. Siste stopp på ruten din er Sydney, hvor du kan nyte noe av verdens beste sjømat på det ikoniske fiskemarkedet i Sydney, før du klatrer Sydney Harbour Bridge for en fantastisk utsikt over byen og bukten.

Eventyr i Outbacken

Hvis det å utforske Outbacken er på bucketlisten din så har vi to gode alternativer for deg avhengig av hvor du vil starte (eller avslutte!).

Adelaide til Darwin: Denne er for deg som elsker å reise utenfor allfarsvei. Denne Greyhound-bussruten fra Adelaide til Darwin er et episk eventyr som tar deg gjennom noen av de mest fantastiske og avsidesliggende landskapene i landet. Start i Adelaide og utforsk de nærliggende vinområdene før du drar nordover til Coober Pedy, kjent som verdens opalhovedstad. Derfra fortsetter du til den fantastiske Uluru-Kata Tjuta nasjonalpark, hjem til den ikoniske Uluru-fjellformasjonen og fantastiske solnedganger. Her får du den sanne ''siste mannen på jorden''-følelsen. Lenger nord kan du besøke den robuste Kings Canyon og utforske Red Centre før du når Alice Springs der du kan oppleve aboriginsk kultur og lære om den lokale historien. Deretter tar du veien til Katherine og utforsker den fantastiske Nitmiluk nasjonalpark før du endelig ankommer Darwin, en pulserende by med en fascinerende historie og rikelig med deilig mat og drikke å nyte. Alt det fantastiske landskapet gjør dette til et outback-eventyr du aldri vil glemme.

Townsville til Darwin: Vårt andre forslag for å reise gjennom Outbacken kan kombineres med østkysteventyret vi nevnte i starten av dette innlegget. Du kommer til å krysse hjertet av Australia på bussruten fra Townsville til Darwin. Som vi nevnte tidligere, er Townsville hovedhavnen til det fantastiske Great Barrier Reef. Du bør definitivt vurdere å snorkle eller dykke her før du hopper på bussen. Deretter reiser du innover til Mount Isa, en avsidesliggende gruveby med mye historie å avdekke. Derfra kan du utforske den fantastiske Katherine Gorge og ta en dukkert i det krystallklare vannet. Fortsett til Litchfield nasjonalpark for å se de fantastiske fossefallene og dyrelivet, før du drar nordover til Darwin.

Ble du inspirert? La oss hjelpe deg å få mest mulig ut av eventyret ditt!

Vi har vært dit du vil – til og med den australske outbacken. Så hvorfor ikke sende alle spørsmålene dine til våre Australia-eksperter, og se hvordan vi kan hjelpe deg med å få ditt livs eventyr? Send oss en melding nedenfor!

JEG VIL VITE MER

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...