{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Backpacking i Rwanda

Rwanda Lake Kivu Gisenyi

Rwanda, «the land of a thousand hills» er utrolig vakkert. Hovedstaden Kigali er krydret med koller overalt, så uansett hvor du skal - kjører du opp og ned, og opp og ned. Men det vil også si at utsikten fra de forskjellige toppene er magisk. Kigali har også mye mer lys om kvelden i motsetning til nabolandene, så åsene glitrer om natten.

Rwanda Safari Wild Gorilla
8 dager gjennom Uganda & Rwanda
Få nye venner og se høydepunktene på en opplevelsesreise med guide. Denne turen starter i Uganda, med gorillatrekking og safari. I tillegg får du oppleve en bordercrossing, som er en opplevelse i seg selv. Reisen ender i Rwandas hovedstad, Kigali.
Les mer om denne reisen

Hva bør du se og gjøre når du backpacker i Rwanda?

Det er et rikt dyreliv i Rwanda! En tredjedel av verdens fjellgorillaer lever i Virungafjellene, så Gorillatrekking er et "must" dersom du vil se disse spektakulære dyrene i deres naturlige habitat. For å sikre dyrenes velferd er det restriksjoner på antall plasser, så bestill i god tid – Spesielt om sommeren, som er høysesong for reiser hit. 

Om du vil kjøle deg ned bør du ta turen til Lake Kivu ved grensen til Kongo. Lake Kivu er en av Afrikas “great lakes”. Mens du nyter solen på stranden kan du se utover høye, tåkekledde fjell (selv på en solfylt dag).

Utforsk hovedstaden Kigali
Er du klar for å prute? Da bør du ta turen innom Kimironko-markedet i Kigali, det største og mest «lokale» av markedene i byen. En intens opplevelse, men absolutt verdt det om du er ute etter å få med deg noen lokale suvenirer hjem.

Rwanda er for de fleste mest kjent for folkemordet og grusomhetene som fulgte i 1994, da mellom 800 000 og 1 million mennesker ble drept og tre millioner ble sendt på flukt. Tar du turen innom Kigali Genocide Memorial Centre er får du garantert en sterk opplevelse. Mirakuløst nok, står landet som ett av Afrikas mest fredelige idag, og du vil merke at befolkningen i dag preges av optimisme og resolusjon. I dag er Rwanda blant landene i verden med flest kvinner i parlamentet. Styret er autoritært, men fredelig, ryddig og veldig trygt. 

Opplev Ugandas rike dyreliv
Hva med å kombinere reisen til Rwanda med å utforske nabolandet, Uganda? En dags kjøretur fra hovedstaden Kigali ligger Queen Elisabeth National Park i Uganda. Her kan du se løver, elefanter, bøffel, bavianer, hyener og flodhester på nært hold. Og det beste av alt? Her er det færre turister enn i de populære parkene i Kenya og Tanzania. 

Rwanda Lake Kivu Gisenyi (1)

Klar for å dra til Rwanda? Her en noen backpacking tips

  1. Dropp plastposer: Om du reiser fra et av nabolandene og inn i Rwanda må du vise frem all bagasje og i Rwanda er det ikke tillatt med plastikkposer. Har du pakket klær og nips i plastikkposer for å holde det tørt, så må du ut med alt i sekken og kaste alt som er av plast.
  2. Hotel de Mille Collin: Har du sett filmen Hotel Rwanda, så kjenner du kanskje til Hotel de Milles Collin? Om du er ute etter det ekte Rwanda bør du holde deg unna dette hotellet. Her finner du stort sett kun business folk, «rikinger» og et hav av turister som vil knipse et bilde av hotellet.
  3. Husk en varm genser: Rwanda er kaldere enn de andre afrikanske landene i øst, så litt varmere klær anbefales. Det er kjedelig å kun ha med seg T-shirts og sandaler fordi man tror det skal være varmt døgnet rundt.
  4. Pool or no pool? Det kan jo friste å bo et sted med basseng når du er i innlands-Afrika. Er det første gangen din i Rwanda så er det nok ikke noen vits i å bruke ekstra mye penger på overnatting med basseng (de tar godt betalt for muligheten til å dyppe tærne i vann). Du kommer til å være på farten mesteparten av tiden og får nok ikke brukt bassenget noe særlig uansett.
  5. Allier deg med en taxisjåfør: Rwandere er hyggelige, gjestfrie og åpne, og en taxitur kan fort bli en opplevelse i seg selv. Mange av sjåførene har selv opplevd landets mørke historie og kan dele sine personlige fortellinger fra folkemordet. Spør om en omvisning rundt i byen og tilby en gratis lunsj på en av sjåførens lokale favorittrestauranter for å komme enda tettere på den lokale kulturen. 
  6. Spis lokalt: Prøv så langt det lar seg gjøre å spise lokalt. Enten i små hus langs veien, eller på rwandiske restauranter. Men husk, med African time kan lunsjen fort ta lenger tid enn forventet. Prøv for eksempel isombe, en type grønn stuing (høres kanskje ikke super digg ut, men verdt en smak!).

Klar for å reise til Rwanda?

Enten du planlegger en spesifikk tur eller drømmer om en lengre reise hvor Rwanda er et av stoppene på din reiserute, så kan vi gi deg verdifulle tips!

Snakk med oss om reiser til Rwanda

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...