{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Bali i et tre-retters måltid

food-bali-indonesia

Er du en av dem som reiser for å kunne kjøpe billig fast food? En liten foodie? Da MÅ du reise til Bali! Bali har nemlig et stort, eksotisk og utenom-det-vanlige utvalg av fast food. Alt fra frityrstekt banan til hele griser. Ikke er maten bare aldeles nydelig i smak, men den er også insta-vennlig. Vell… hele kyllinger tredd på spyd er gjerne ikke det vakreste synet, men det skal allikevel smake utrolig godt! 

Forrett - Pisang Goren

Pisang Goren på Bali

Det meste er godt frityrstekt. Smaken av fett og karbohydrater, og den gylne brunfargen maten får i det den treffer oljen. Lukten av kylling på veldig høy varme, de oljete og fete fingrene du får etter et godt måltid, er alle tiders!

Noen av de største kjedene innenfor denne typen matretter er selvsagt McDonalds og Burger King, men dersom du er litt ekstra vågal – ja, da reiser du til Bali! Her får du nemlig frityrstekt banan som forrett! Det er utrolig søtt, men smelter på tungen og serveres ofte som snacks eller en liten forrett. Dette må definitivt prøves! Denne retten kan prøves blant annet på en cafe som heter Gratitude Cafè i Ubud. Finn deg et bord i andre etasje, hvor du har utsikt over jungelen. Nevnte jeg at de frityrstekte bananene serveres gjerne med is og revet ost på toppen?

Middag - Babi Guling

Babi Guling på Bali

Dersom du er en av dem som spiser juleribbe, istedenfor pinnekjøtt og medisterkaker – da vil du ELSKE denne retten. Det å få servert en hel gris, med et ansikt, og følelsen for at den plutselig skal åpne øynene å se deg, er ikke helt kult. Men dersom du også er en av dem som sparer svoren på juleribba helt til slutt og elsker den knasende følelsen mellom tennene, ja da er du in for a treat!

 

Skinnet til grisen er nemlig så crispy at du må være forsiktig med tennene. Det er like hardt som en blanding av karamell og svoret på juleribba. Skinnet er derimot tynt, og kan se ut som et lite rød-brunt glassflak, med et ekstra lag med fett under overflaten. En av de mest populære plassene for å finne denne fascinerende retten, er en restaurant i Ubud som heter Ibu Oka. Her kan du eventuelt komme deg til dersom du skulle prøvd deg på reisen vår gjennom Bali.

Ibu Oka er en veldig populær sjappe, noe som gjør at de har åpent til de er tomme for kjøtt – noen dager så tidlig som kl. 15.00. Det kan derfor være lurt å være tidlig ute. Dette, sammen med så utrolig mye annet, er et eksemplarisk alternativ for McDonalds, som faktisk ikke finnes i Ubud.

Dessert - Sjokolade Martabak

Martabak på Bali

Nå er både forrett og middag servert. Da mangler bare en ting. Dessert.

Ingen ting er bedre enn å reise på ferie uten bekymringer, hvor man har lov til å spise akkurat det man vil (dietten tar man selvsagt når man kommer hjem igjen) og som regel velger man å spandere på seg litt ekstra. En dessert som burde prøves er Sjokolade Martabak. Den kan prøves på nattmarkedet, Pasar Malam, hvor du også får tak i en hel haug med andre godbiter. Dette markedet kan du dra til dersom du skulle være en av de eventyrlystne som reiser på en 14 dagers ferie til Bali. Turen kan du finne her! Martabak er en slags pannekake, dynket i smør og kondensert melk. Du kan få den i smaker som sjokolade, jordbær og banan, men du kan også få den fylt med kjøtt og grønnsaker. De kommer i alle størrelser og fasonger.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...