Dersom du er en av dem som spiser juleribbe, istedenfor pinnekjøtt og medisterkaker – da vil du ELSKE denne retten. Det å få servert en hel gris, med et ansikt, og følelsen for at den plutselig skal åpne øynene å se deg, er ikke helt kult. Men dersom du også er en av dem som sparer svoren på juleribba helt til slutt og elsker den knasende følelsen mellom tennene, ja da er du in for a treat!
Skinnet til grisen er nemlig så crispy at du må være forsiktig med tennene. Det er like hardt som en blanding av karamell og svoret på juleribba. Skinnet er derimot tynt, og kan se ut som et lite rød-brunt glassflak, med et ekstra lag med fett under overflaten. En av de mest populære plassene for å finne denne fascinerende retten, er en restaurant i Ubud som heter Ibu Oka. Her kan du eventuelt komme deg til dersom du skulle prøvd deg på reisen vår gjennom Bali.
Ibu Oka er en veldig populær sjappe, noe som gjør at de har åpent til de er tomme for kjøtt – noen dager så tidlig som kl. 15.00. Det kan derfor være lurt å være tidlig ute. Dette, sammen med så utrolig mye annet, er et eksemplarisk alternativ for McDonalds, som faktisk ikke finnes i Ubud.