{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Besøk Japan i 2024: En fascinerende blanding mellom gammel tradisjon og moderne innovasjon

japan-busy-street

Reis gjennom ulike tidsepoker i spennende Japan

Japan er et land av motsetninger. På den ene siden er det et høyteknologisk, futuristisk samfunn med skinnende skyskrapere, avanserte transportsystemer og banebrytende teknologi. På den annen side er det også hjemsted for gamle templer, helligdommer og tradisjonelle hager som gir et innblikk i landets lange og rike historie. Denne kontrasten mellom det gamle og det nye kan sees i hverdagen i Japan, hvor tradisjonelle skikker og praksis eksisterer side om side med de siste innovasjonene. Japan er med andre ord det perfekte reisemålet for alle som ønsker å oppleve det beste fra begge verdener.

tokyo-japan-woman-and-neon-sign-cover
Hva med språkbarrieren?
Det er mange japanere - spesielt de i servicebransjen - som kan snakke og forstå engelsk. Det er derimot ikke uvanlig å støte på folk som ikke forstår deg. Når det er sagt er Japan et veldig innbydende og gjestfritt land, og mange vil gjøre alt de kan for å prøve å hjelpe besøkende, selv om de ikke snakker samme språk. Mange skilt og menyer i Japan er også skrevet på både japansk og engelsk og hvis du er bekymret for språkbarrieren, er det noen ting du kan gjøre for å gjøre ting enklere: lær deg noen grunnleggende japanske setninger, ha en oversettelsesenhet eller app på telefonen din og muligens den beste: finne en lokal guide eller bestille en guidet tur.

I krysningspunktet mellom historie og modernisme – bokstavelig talt

Muligens Tokyos største hotspot er Shibuya Crossing, det travleste krysset i hele verden! Glem Place Charles de Gaulle eller Times Square: Shibuya Crossing er på et helt annet nivå. Å stå her under de fargerike digitale reklameskiltene og de skyhøye kontorbyggene kunne ikke føles mer moderne!

En av Japans mest imponerende bragder er fokuset på innovativ teknologi: uansett hvor du går, vil du se de nyeste og beste dingsene utstilt. Fra høyhastighetstog til toppmoderne roboter, Japan er et fristed for teknologielskere. Få land er så kjent og elsket for sine bidrag til digitale medier som Japan, med slike som de kjente animatørene fra Studio Ghibli og mesterne innen spilldesign hos Nintendo som lysende eksempler.

Men teknologi er ikke det eneste som får Japan til å skille seg ut. All denne moderne teknologien fremhever en sterk kontrast til den rike og fascinerende historien som også er knyttet til landet. Med en historisk bakgrunn som strekker seg over tusenvis av år, er Japan hjem til utallige gamle templer, helligdommer og slott, som gir et innblikk i landets fortid. Fra de ruvende portene til Fushimi Inari-helligdommen i Kyoto til det imponerende Himeji-slottet, er det utallige historiske steder å utforske som har eksistert i hundrevis av år. Og i Tokyo kan du se blandingen av gammelt og nytt med tradisjonelle templer ved siden av moderne skyskrapere, storskjerm-reklametavler og restauranter med robottema.

japan-sake-package-shibuya-cover
Prøv sake før?
Hvis ikke, nå er sjansen din! Sake har en lang historie i Japan og er dypt forankret i landets kultur og tradisjoner. Å prøve sake er en fin måte å oppleve dette aspektet av japansk kultur. Det finnes mange forskjellige typer sake, hver med sin egen unike smak og egenskaper. Dette betyr at det sannsynligvis finnes en sake som passer din smak, enten du foretrekker en tørr eller søt, lett eller fyldig sake. Det beste er at sake passer godt sammen med de fleste japanske retter, fra sushi og sashimi til grillet kjøtt og grønnsaker. Det er et utmerket valg for en drink å nyte med måltidet for en full matgass!

Foodies, gjør dere klare for deres neste kulinariske eventyr

En STOR grunn til å reise til Japan er maten. Japansk mat er verdenskjent for sin friskhet, smak og presentasjon og det er et must å prøve for alle som besøker landet. Fra de delikate smakene av sashimi til mer uvanlige delikatesser som natto (gjærede soyabønner), det er noe for enhver smak i Japan. Og ikke engang få oss i gang med deilige desserter, godteri og snacks du kan finne på de mange gatematbodene, hjørnebutikkene og markedene spredt over hele landet.

Noe av det første du legger merke til med japansk mat er vekten på friskhet og sesongvariasjon. Japanske kokker setter sin ære i å bruke de ferskeste ingrediensene, og mange retter er designet for å vise frem sesongens smaker. Dette betyr at uansett når du besøker Japan, vil du kunne nyte et bredt utvalg av retter som er på toppsmak. Den kanskje mest kjente japanske retten er sushi, og med god grunn. Laget med ris med eddik og en rekke ingredienser - inkludert rå fisk - er sushi både velsmakende og vakker å se på. Enten du er en sushi-elsker eller en nykommer i verden av rå fisk, vil du garantert finne en sushirestaurant som passer din smak i Japan.

Hvis rå fisk ikke er noe for deg, ikke bekymre deg – det er mange andre fantastiske matvarer du kan prøve i Japan. Ramen, for eksempel, er en solid nudelsuppe som kommer i en rekke smaker, fra fyldig og velsmakende til krydret og syrlig. Og hvis du er en fan av grillmat, sørg for å prøve yakitori, som er grillede kyllingspyd som ofte serveres med en soyabasert dipsaus. En annen rett du ikke vil gå glipp av er tempura, som er sjømat eller grønnsaker som er lett mørt og stekt til sprø perfeksjon. Og hvis du leter etter noe litt mer omfattende, ikke gå glipp av sjansen til å prøve tonkatsu, som er panerte og stekte svinekoteletter servert med en velsmakende saus.

Og selvfølgelig er ingen tur til den stigende solens land komplett uten å prøve noe av landets deilige grønne te. Mens du er på temaet te, bør du vurdere å bli med på en teseremoni. Den japanske teseremonien er en aktet kulturell tradisjon som involverer tilberedning og presentasjon av matcha, et finmalt grønn tepulver. Dette ritualet, kjent som "the way of tea", legger vekt på harmoni, respekt, renhet og ro. Deltakerne følger et strengt sett med regler og protokoller i en liten, intim setting, ofte et terom eller hage. Te-seremonien er en mulighet til å bremse ned og sette pris på det nåværende øyeblikket, få kontakt med andre og finne fred. Det er en unik kulturell opplevelse du ikke bør gå glipp av.

Spennende byliv: fra travle gater til fredelige parker og templer

Siden det er mest sannsynlig at du kommer til Japan via en av de største byene, la oss gå gjennom dem først. De er alle verdt et besøk, så betrakt denne listerekkefølgen som tilfeldig. Kyoto, som ligger i den sentrale delen av landet, er kjent for sin rike historie og tradisjonelle kultur. Byen var hovedstaden i Japan i over 1000 år, og som et resultat er den hjem til mange historiske templer, helligdommer og andre kulturelle steder. Noen av de mest populære attraksjonene i Kyoto inkluderer Kinkakuji-tempelet, Gion-distriktet og Fushimi Inari Shrine.

Tokyo, hovedstaden i Japan, er en travel metropol som er kjent for sin modernitet og teknologi. I tillegg til å være et senter for virksomhet og finans, er byen også hjemsted for mange kulturelle attraksjoner, inkludert Tokyo Skytree, Meiji Shrine med sin fredelige atmosfære og Tsukiji Fish Market. Tokyo har mange forskjellige nabolag, hver med sin egen unike karakter og sjarm, og å vandre gjennom dem er en fin måte å få en følelse av byen på. Fra summende og folkefylte Shibuya (kjent for Shibuya-krysset, det travleste krysset i verden) til magien til det keiserlige palasset i sentrum. Funky Harajuku med sine fargerike kafeer, cosplay-butikker og vintage klesbutikker fortjener en spesiell omtale. Ingen tur til Tokyo ville vært komplett uten et besøk til en av byens mange parker og hager. Shinjuku Gyoen nasjonalhage, Rikugien-hagen og Hama-rikyu-hagen er bare noen av byens mange vakre grønne områder som er populære blant lokalbefolkningen og besøkende, spesielt under kirsebærblomstringen i april og i september, når bladene blir knalloransje og ser nesten ut til å gløde i høstsolskinnet.

Osaka, som ligger i den vestlige delen av Japan, er kjent for sin mat og underholdning. Byen er også kjent for sin livlige atmosfære og sine mange restauranter, barer og klubber. Noen av de mest populære attraksjonene i Osaka inkluderer fornøyelsesparken Universal Studios Japan, Osaka-slottet og Dotonbori-området, som er byens underholdningsdistrikt. Om dagen ser det kanskje ikke så mye ut, men når mørket faller på kommer det til live med en fantastisk visning av skarpe lys og farger. Det er mye å se og gjøre her, som å gå på elvecruise med neonlys, besøke komedieklubben ROR og tømme lommeboken i handlegaten Shinsaibashi-suji. Avslutt med god mat fra en av de mange leverandørene eller restaurantene ELLER besøk Konamon-museet for å få litt autentisk takoyaki. Det er et flott sted å tilbringe en kveld eller to mens du er i Osaka.

Sist men ikke minst vil vi introdusere deg til Hiroshima, en by full av historie og en tragisk fortid. Som du kanskje vet, var Hiroshima stedet for den første atombomben i historien som ødela hele sentrum. For å sikre at dens tragiske fortid aldri vil bli glemt, er Hiroshima hjemmet til Peace Memorial Park og Peace Memorial Museum, som begge er populære attraksjoner å lære om Japan i andre verdenskrig og Hiroshimas skjebne. Det er ikke alt undergang og dysterhet! Til tross for denne mørke historien, har byen siden gjenoppbygd og er nå en blomstrende metropol med mange attraksjoner, inkludert Atomic Bomb Dome, Shukkei-en-hagen og Itsukushima Shrine på den rolige og vakre Miyajima-øya. Prøv også å hoppe på en av de ikoniske trikkene som ruller rundt i Hiroshimas gater. Det er ikke den raskeste måten å komme seg fra sted til sted, men sporvognene er virkelig en del av Hiroshimas offentlige transport og har vært det lenge. Fun fact: etter bombingen i 1945 tok det bare tre dager før de første sporvognene begynte å kjøre igjen. Det er noen få fra denne tidsperioden i tjeneste, selv alle disse årene senere!

Japans naturlige underverk - Opplev naturens skjønnhet i Japan

Japan handler ikke bare om byer og mat – dens naturlige skjønnhet er også et stort trekkplaster for reisende. Fra de snødekte toppene i de japanske alpene til de rolige skogene og hagene i Kyoto, det er utallige fantastiske landskap å utforske i Japan. Og hvis du er en fan av utendørsaktiviteter, vil du være glad for å vite at Japan tilbyr noen av de beste fotturer, ski og snowboard i verden.

For all vintersport, må du besøke Japan mellom slutten av desember og begynnelsen av april og dra til de japanske alpene, også kalt Nihon Arupusu. Det er et bredt utvalg av skisteder rundt, med byen Hakuba alene som allerede har syv av dem. Denne byen var stedet for vinter-OL i slalåmkonkurranse i 1998, så du vil være i gode hender her. Hvis du ønsker å gå i bakken andre steder, foreslår vi Myoko Kogen eller Minakami, to flotte steder for utendørs eventyr både sommer og vinter.

Japan er et land fullt av naturlige underverker, hvorav mange fortsatt er relativt ukjente for resten av verden. En av de mest slående er Mount Fuji, det høyeste fjellet i Japan og et ikonisk symbol på landet. Mount Fuji ligger omtrent 100 kilometer sørvest for Tokyo, og er en aktiv stratovulkan som sist brøt ut i 1707. Den er 3776 meter høy, noe som gjør den til et av de høyeste fjellene i verden. Fjellet står på UNESCOs verdensarvliste, og det regnes som et av de tre hellige fjellene i Japan.

Et annet naturlig under i Japan er Jigokudani Monkey Park, som ligger i fjellene i Nagano Prefecture. Denne parken er hjemsted for en stor bestand av japanske makaker, også kjent som snøaper. Disse apene er kjent for sin kjærlighet til varme kilder, og de kan ofte sees suge i parkens naturlige varme kilder i de kalde vintermånedene.

Japan er også hjemsted for noen fantastiske fossefall, inkludert Nachi-fossen i Wakayama Prefecture. Denne fossen er den høyeste i Japan, med en høyde på 133 meter (436 fot). Det ligger i nærheten av Nachi-jinja-helligdommen, som er en av de eldste helligdommene i Japan.

Vil du reise på ordentlig KILROY vis og virkelig gå utenfor allfarvei? Da bør du sjekke ut to av favorittstedene våre. Disse er egentlig ikke i nærheten av noen av de store høydepunktene i Japan, men de er fantastiske. Først ut er Akan Mashu nasjonalpark, som er hjemsted for noen av de vakreste innsjøene i verden. Vi har sett få steder mer rolig enn dette. Ulempen er at Akan Mashu ikke er på Honshu, men på den nordlige øya Hokkaido. Du kan komme dit med offentlig transport, men det vil medføre litt planlegging og ekstra tid. Hvis du ikke har lyst til å forlate Honshu, er kanskje fjellkjeden Shirakami-Sanchi bedre egnet for din smak. Ligger nordpå på Japans hovedøy kan du virkelig gå deg vill i det fantastiske grøntområdet her. Dens frodige, lyse grønne løvverk og mangfoldige plante- og dyreliv er et syn å se.

Lyst på noe uventet litt nærmere de store byene, da er Tottori-sanddynene noe for deg. Ikke en del av de mest populære Japan-rutene, men definitivt verdt tiden din for en liten omvei. Disse 50 meter høye sanddynene er en del av Sanin Kaigan nasjonalpark og har tatt form over tusenvis av år. Sanden ble avsatt i havet ved den nærliggende Sendaigawa-elven og feid inn på kysten av havets strømmer. Unngå kamelrittene i turistfellene, men klatre opp i de høyeste sanddynene for å ta en fantastisk utsikt, spesielt under den gyldne timen.

Fire morsomme måter for å få et innblikk inn i hjertet av japansk kultur

Japanerne er stolte mennesker og tar tradisjonene deres på alvor. Derfor kan du fortsatt se geishaer i gatene i Kyoto, besøke en sumobrytingturnering eller kjøpe tradisjonelle kimonoer (ikke bare for turister!). Hvis du ønsker å komme tettere på noen av tradisjonene, er det mange måter å engasjere seg på. Her er noen få:

  1. Gå på kimonoshopping! I mange japanske byer finner du skreddere som lager en skreddersydd kimono for din kropp og din smak. Det er ikke bare en flott suvenir, men du kan også bruke den hvis du vil prøve #2 på listen vår.
  2. Øv på kunsten å slåss med sverd: Samuraiene var dyktige i kunsten å slåss med sverd, og mange skoler i Japan tilbyr klasser om samuraienes tradisjonelle sverdkampstiler. Disse timene kan være en fin måte å lære om samuraiens historie og få litt trening samtidig.
  3. Besøk en sumogym: Sumobrytere, eller rikishi, bor og trener i fellesstaller, kjent som heya. Noen av disse stallene tilbyr turer, hvor du kan lære om bryternes hverdag og se treningsfasilitetene på nært hold. Noen staller tilbyr til og med muligheten til å prøve det ut selv!
  4. Prøv en sumobryters mawashi: Mange museer og kultursentre i Japan tilbyr muligheten til å prøve en sumobryters tradisjonelle plagg, kjent som en mawashi. Dette kan være en morsom og unik måte å lære om sumokultur og få en følelse av hvordan det føles å være en bryter.

Bullettrains: den ultimate måten å suse gjennom hele landet

Ok, la oss reise tilbake til moderne tid. Hvis du planlegger en tur til Japan, er en av de beste måtene å se landet på med tog. Med sitt jernbanenettverk i verdensklasse tilbyr Japan noen av de mest naturskjønne og hyggeligste togturene på planeten. Her er bare noen av de beste togreisene i Japan, og hvorfor du bør vurdere å reise med tog under besøket.

Først av alt er det Shinkansen, også kjent som kuletoget (Bullettrain). Dette ikoniske høyhastighetstoget kjører med hastigheter på opptil 320 km/t (200 mph), noe som gjør det til et av de raskeste togene i verden. Med sine komfortable seter, panoramavinduer og spisemuligheter ombord er Shinkansen en flott måte å reise mellom Japans storbyer, inkludert Tokyo, Kyoto og Osaka.

Hvis du vil oppleve noe litt langsommere, anbefaler vi den naturskjønne togturen gjennom de japanske alpene. Denne ruten tar deg gjennom det fantastiske fjellandskapet i Hida-regionen, med vidstrakt utsikt over snødekte topper, skoger og daler. Denne reisen inkluderer flere stopp underveis, slik at du kan gå av og utforske området til fots, eller besøke noen av regionens tradisjonelle onsen-feriesteder (varme kilder).

Hvis du er en fan av japansk kultur, bør du vurdere å ta Aso Boy! tog, som reiser gjennom det pittoreske landskapet i Kumamoto prefektur. Toget er innredet i stil med et tradisjonelt japansk hjem, med skyvedører av papir, tatamimatter og andre tradisjonelle funksjoner. Underveis stopper toget ved flere kulturelle og historiske attraksjoner, inkludert Aso-helligdommen og ruinene av Kumamoto-slottet.

Alle disse er ganske spesielle, men den mest eksklusive togreisen i Japan er det unike Kyushu Seven Stars-toget. Dette luksuriøse toget tilbyr en virkelig unik måte å utforske øya Kyushu på, med sine romslige rom, gourmetservering og panoramavinduer. Toget reiser gjennom noe av det vakreste landskapet i Japan, inkludert de pittoreske Kirishima-fjellene og den historiske byen Nagasaki. Det er uoverkommelig for oss vanlige folk, men man kan drømme ikke sant?!

Klar for å reise?

Dette var bare et kort innblikk i hva Japan har å tilby, men det er så mye mer å oppdage. For mye for ett enkelt innlegg egentlig, så hvis du vil vite mer om å lage ditt eget eventyr i den stigende solens land, er vi her for deg! Del facinasjonen din med våre Japan-eksperter, så sørger de for å hjelpe deg med å sette sammen en uforglemmelig reise.

Ta kontakt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...