{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De beste fjellturene i Patagonia: Din guide til de beste stiene og utsiktspunktene

Chile Patagonia Torres Del Paine Np Mountains Guanaco

Ett av de mest utemmede stedene i Sør-Amerika er verdt et besøk

Planlegger du et trekking-eventyr i Patagonia? Vi rydder opp i det uendelige kaoset og gir deg et utvalg av ruter som er et must på en hver fjellfarers liste. Denne guiden gir deg essensiell informasjon om førsteklasses ruter, fra den ikoniske utsikten langs «W-trek» til den rå skjønnheten ved «the Fitz Roy Trek», skreddersydd for episke eventyr. No fluff, bare en god dose inspirasjon og «vit hvordan» for alle, fra nybegynnere til veteraner. Ja, til og med nybegynnere kan legge ut på fjelltur i Patagonia.

argentina-mendoza-aconcagua-cover
Gear Up: Essential Equipment for the Trails
Å velge riktig utstyr er viktig for en vellykket tur i Patagonia. For eksempel bør turskoene dine være komfortable og lette, holde føttene tørre, gi godt grep og være godt inngått før du starter ditt fjelleventyr. Ryggsekken din spiller også en super viktig rolle i ditt tursystem. Velg en solid, vanntett ryggsekk som kan romme alle dine nødvendigheter uten å veie deg ned. Husk, du vil bære denne ryggsekken i timevis, så komfort er nøkkelen. Husk også viktigheten av å bruke utstyret ditt før du drar på en lang tur. Enten det er skoene eller ryggsekken din, sørg for å gå dem inn for å forhindre ubehag og oppdage eventuelle problemer. Det siste du vil oppdage midt i turen er at skoene er for stramme eller at ryggsekken gjør vondt i skuldrene dine.

Patagonia's Beste Nasjonal Parker

Før vi dykker inn i fjellturene, la oss ta en kjapp titt på noen av de viktigste nasjonal parkene i Patagonia. Det er mange andre naturreservater og nasjonalparker i området, men i denne bloggposten vil vi fokusere på de du absolutt ikke bør gå glipp av. For hver lokasjon har vi samlet alt fra velkjente ruter til noen mindre kjente og roligere fjellturer, slik at det blir lettere å bestemme deg for hva som passer din reisestil og dine planer. Fra ikoniske landemerker til «hidden gems», er disse parkene stappet med nydelig landskap hvor kameraet ditt garantert får kjørt seg.

Los Glaciares National Park

På vestkanten av den argentinske delen av Patagonia finner du Los Glaciares National Park, navngitt etter parkens største høydepunkt, den utrolige Perito Moreno isbreen. Dette imponerende stykke is, føles som noe ut av en helt annen verden når du ser den foran deg. I tillegg er det en av de plassene som ser enda bedre ut i tåken eller under noen mørke skyer, det blir virkelig en dramatisk effekt. Perito Moreno isbreen er ikke det eneste underet denne nasjonalparken har å by på. Den nordlige delen av parken er virkelig en lekeplass for turgåere, med mange isdekte topper og uberørte innsjøer. Fra båtturer langs Los Tempanos-kanalen til isvandringer og kajakkpadling i nærheten av breen, har denne nasjonalparken mye å tilby til eventyrlystne reisende.

Torres del Paine National Park

Velkommen til Torres del Paine Massif in Punta Arenas, et paradis for fjelltur-elskere med en plassering midt i hjerte av det chilenske Patagonia. Parken dekker et område på 227, 298 hektar og har blitt anerkjent som «World Biosphere Reserve» av UNESCO, denne parken er virkelig et testament på naturens mangfold.

Når du begir deg ut på parkens stier vil du samtidig begi deg ut på en reise gjennom et dramatisk landskap, som helt sikkert vil vekke en utforsker i deg. Fra den kjente ruten “W-trek”; som tar deg forbi «the Paine Towers», «French Valley» og «Grey Glacier», til ruten mot Mirador Británico; som belønner fjellgåere med en utrolig panoramautsikt, er Torrel del Paine Nasjonalpark passende for turgåere på alle erfaringsnivåer. Du burde ikke minst ta turen innom “Lake Grey”, en isblå innsjø med den enorme «Grey Glacier» og dens imponerende isvegg i bakgrunnen. Hvis du ikke ønsker å gå “W-trek” (som er den mest populære ruten), og du er kanskje mer fan av dagsturer – da er det et helt nettverk av intrikate stier som er minst like imponerende. Du kan også bli i området et par dager og prøve det på flere stier til de viktigste utsiktspunktene.

Two hikers at a lake in Tierra del Fuego National Park, with the mountain tops covered by fog.

Tierra del Fuego National Park

Helt i sør finner du Tierra del Fuego National Park, som er her de Patagonske fjelltoppene møter havet. Området dekker intet mindre enn 63,000 hektar, det er et stort utvalg av landskap; fra tette skoger og torvmyrer til røffe kystlinjer og rolige innsjøer. Her møtes Andesfjellene og Sørhavet, som skaper et habitat for unikt dyreliv som andesrev og de snille pingvinene som bor her. Parken tilbyr en rekke stier som passer de fleste, og hver av dem lover et eventyr til verdens ende. Ta den rolige fjellturen langs Pampa Alta-stien eller utfordre deg selv på den mer krevende ruten, Paso de la Oveja. Tierra del Fuego Nasjonalpark vil gi deg en uforglemmelig opplevelse på en av planetens mest tilbaketrukne hjørner.

Queulat National Park

Denne parken er ikke like kjent, men vi er jo kjent for å være litt «less ordinary». Lokalisert i hjerte av det chilenske Patagonia, regnes Queulat Nasjonalpark som en helligdom av naturens underverker. Parken er kjent for sine eviggrønne skoger, ruvende fjell, og den ikoniske Ventisquero Colgante eller Hanging Glacier. Denne eksepsjonelle isbreen skiller seg ut fra de andre i Patagonia, da den ser litt ut som den klenger seg til fjellsiden, med store biter is som stuper ned i lagunen under i ny og ne.

Vi gjentar oss selv litt her, men denne parken tilbyr også en rekke ulike ruter og stier, fra lette dagsturer til mer krevende fjellturer, hvor hver og en av dem leder til spektakulære utkikkspunkt. Blant disse finner du stien inn til Témpanos Lagoon, hvor besøkende kan få en up-close titt på isbreen og dens imponerende isfall.

Ventisquero Colgante in Queulat National Park in Chilean Patagonia

Patagonia's hoved fjellturer: En oversikt

Patagonia er en region som strekker seg over to land, Chile og Argentina, og det er fylt med utrolig landskap og ulike fjellruter. Dette stedet har lenge vært en magnet for fjellfarere fra hele kloden.

Patagonias fjellturer er definer av sine ikoniske ruter - Torres Del Paine Full Circuit Trek, W Trek, og Fitz Roy Trek. Hver av disse rutene tilbyr et unikt eventyr, fra å erobre utfordrende terreng til å se det ekstreme landskapet, og har gjort Patagonia berømt for multi-day turer.

Utover kjente ruter og populære fjellturer, gjemmer Patagonia også mindre kjente stier som tar deg «off the beaten track». For de som lengter etter en “side quest”, tilbyr disse rutene et intimt møte med Patagonias utemmede villmark, vekk fra folkemengdene, så sant det er noen i denne avsidesliggende regionen.

Torres del Paine W-Trek: den klassiske fjelltur

Når du trer inn i Torres del Paine Nasjonalpark, blir du møtt med en utsikt som ord ikke en gang kan beskrive og bilder ikke kan referdiggjøre. Dette stedet huser to store vandringer:

  • W-trek; en reise som tar deg gjennom mange naturskjønne landskap med spisse fjelltopper, kolosalle isbreer og ubeskrivelige innsjøer.
  • Full Circuit eller O-trek; som gjør det samme, men som du gjettet – gjør det til en rull rundtur.

Siden de fleste reisende velger den første ruten, er det den vi kommer til å fremheve her. W-trek, oppkalt etter formen på ruten, strekker seg omtrent 88 kilometer og tar typisk 4 til 5 dagerå gjennomføre. For den eventyrlystne som ser etter en lenger reise inkluderer 5-dagers alternativet en natt ved isbreen «Grey Glacier» - en uforglemmelig opplevelse som lar det bevitne isbreen på nært hold.

Overnatting lang W-trek er hovedsakelig campingplasser, men fasilitetene varierer per camp – fra varme dusjer til små restauranter. Det er en god blanding av røft eventyr og komfort, noe om gjør W-trek til et ideelt valg for spreke, aktive fjellfarere som liker camp-to-camp vandring med en normal størrelse ryggsekk. Husk derimot, som i likhet med alle rutene i Patagonia, kan både W-trek og Full Circiut by på utfordringer som uforutsigbart vær og lange dagsetapper.  Det er virkelig en test for utholdenhet for de som er mindre forberedt.

Fitz Roy's Spektakulære Landskap

Krysser vi over grensen til det argentinske Patagonia finner vi Los Glaciares Nasjonalpark med sitt vakre landskap, preget av spissene til Cerro Torre og Cerro Fitz Roy – to av de imponerende fjelltoppene som står høy mot Patagonias himmel.

Den ikoniske ruten til Laguna de Los Tres er en favoritt blant mange som drar på dagstur. Denne ruten belønner deg med spektakulær utsikt av Fitz Roy-fjellet og isbreen Glacier de Los Tres. Turen, som tar 8-10 timer for å dekke en rundtur på 25 km, er en slags «best off»-rute da den tar deg forbi mange høydepunkt i parken.

Hvis du er interessert i turer som strekker seg over flere dager er Los Glacier perfekt. Enten ved å krysse Agachonas Pass til Tunel Valley, eller ved å utforske Electrico-dalen og dens innsjøer fullt med isbrevann, bringer hver sti deg nærmere Patagonias rå skjønnhet. Med sine fantastiske utsikter og mangfoldige stier, er Los Glacier Nasjonalpark det beste stedet å nyte Fitz Roys spektakulære landskap.

Imidlertidig er ikke høydepunktene i Los Glacier begrenset til isbreene. Parkens stier leder til bemerkelsesverdige utsikter som Laguna Torre, hvor du for en flott utsikt over massive isfjell, og ta fantastiske bilder på steder som Laguna Capri.

Tierra del Fuego Utemmede Villmark

Reiser du lenger sør i Sør-America, kan du nå Tierra del Fuego, hvor villmarken er forblitt så å si urørt. Her tar eventyret en villere vending, og tilbyr turer som Montes Martial Circuit og Sierra Valdivieso som er en god utfordring, selv for de mer erfarne eventyrerne.

En av regionens mest utfordrende turer er Dientes de Navarino Circuit. Denne ruten gir turgåere omfattende utsikt over Beagle-kanalen, bratte nedstigninger og kryssinger over eksponerte fjellpass. Den syv dager lange trekkingopplevelsen tar deg gjennom et avsideliggende terreng uten ordentlig vedlikehodlte stier – virkelig en reise inn i villmarken.

Men husk at Tierra del Fuego ikke er for de svake. Regionen er kjent for sitt rå terreng bestående av tette skoger, røffe fjell og isbreer. Været er også stadig skiftende, med varmere temperaturer i januar og februar, som dessverre også kommer med nedbør. Mellom mai og august blir forholdene kalde og våte, noe som gjør mange områder frosne og utilgjengelige. Vi anbefaler derfor å besøke i Patagonias sommer, som tilsvarer europeisk vinter. Hvis du timer det riktig, er dette et av de vakreste stedene du noen gang vil sette foten i.

Group of penguins walking out of the water near Ushuaia in Argentinian Patagonia

Off the Beaten Track: Mindre kjente fjellturer

Hvis du er på søken etter noe utenom allfarvei, tilbyr Patagonias mindre kjente stier en verden av skjulte skatter. Disse stiene tar deg enda dypere inn i Patagonias villmark, og ir en opplevelse ulik noen annen.

Den vakre Lago del Desierto-Trek

For de som ser mer etter en fredfull getaway, gir Lago del Desierto-turen en rolig opplevelse i argentinske Patagonia. Denne stien, som ikke er særlig kjent, tar turgåere langs den klare Lago del Desierto, en isbreinnsjø omgitt av Andesfjellene. Stien er mindre beferdet, noe som gir en rolig vandring gjennom grønne skoger og ved siden av klare bekker. På klare dager får du fantastiske utsikter over fjellene og til og med Fitz Roy, noe som gjør 12 km-turen (en vei) verdt det. Det er til og med en ferge over innsjøen, så du trenger ikke å gå hele veien tilbake. Hvis du har tid til mer turgåing i dette området, kan vi også sterkt anbefale Huemul Glacier-turen. Denne er bare 3,2 kilometer, men du må gå samme vei tilbake, noe som ikke er en dårlig ting da du får mer tid til å beundre utsikten og ta bilder. Begge turene er spesielt anbefalt i begynnelsen av april, da begge stiene er ganske skogkledde (spesielt for Patagonia) og høstfargene vil være absolutt vakre.

Ventisquero Colgante: Trekking til Hanging Glacier

Denne er virkelig et syn å se. Dette underverket ser ut til å trosse tyngdekraften der den klamrer seg til fjellskråningene, og ut i fra årstid enten er en rennende eller frossen fossefall som stammer fra isbreen. For å nå utsiktspunktet Ventisquero Colgante, går du på en velmerket sti gjennom den tempererte regnskogen, en reise som er like givende som destinasjonen i seg selv. Stien leder til en hengebro, som gir en uforstyrret utsikt over isbreen og de tordnende fossene er skapt av breens smeltende is. Hvis du vil, kan du oppleve isbreen på nært hold, da det er båtturer tilgjengelig på lagunen.

Turen til Ventisquero Colgante er relativt tilgjengelig, noe som gjør den til et utmerket alternativ for en dagstur om du ikke har noe imot en tidlig start, og de som ønsker å legge til en minneverdig avstikker til sitt Patagoniske eventyr.

Ikke for Alle: Det Sørlige Isfeltet

For erfarne turgåere som søker den ultimate utfordringen, er de fjerne turene langs det sørlige patagoniske isfeltet svaret. Ta for eksempel Patagonia Ice Cap-turen. Kjent for sine lange, utfordrende dager, presenterer denne turen turgåere med unike landskap og tøffe forhold. Men med hvert skritt blir du belønnet med utsikter over isfeltet som få noen gang får se – og det gjør hver dråpe svette absolutt verdt det.

Hvis du ikke er så keen på en tur på isen, men heller vil opp i Patagonias fjell, er O Circuit's John Gardner Pass det du ser etter. Med sine 1200 meter over havet gjør det det til et av de høyeste trekkingpunktene i Torres del Paine – og grunnen til at de færreste tar utfordringen med å gå denne.

Her får du en utsikt over det sørlige patagoniske isfeltet fra et punkt som ingen andre, hvor den store isflaten strekker seg så langt øyet kan se. Turen i seg selv vil by på mange fantastiske utsikter, og er en av de beste måtene å oppleve Patagonias rå skjønnhet på.

Broken off piece of ice in the middle of a lake, with a massive glacier in the background covered in fog.

To Guide or Not To Guide

En av beslutningene du må ta når du planlegger en tur til Patagonia er om du skal ha en guidet eller selv-guidet tur. Denne avgjørelsen, selv om den kan virke enkel, kan ha stor innflytelse på din trekkingopplevelse.

Selv-guidede turer kan for eksempel være mer økonomiske enn organiserte turer, da reisende har mer kontroll over sine utgifter. Dette gjør selv-guidede turer til et populært valg blant budsjettbevisste reisende. Imidlertidig krever selv-guidede turer mer planlegging og forberedelse, spesielt når det gjelder å forstå terrenget og navigere seg på stiene.

På en annen side tilbyr guidede turer fordelen av ekspertkunnskap og veiledning. Fra å gi omfattende informasjon om de lokale omgivelsene, historien og dyrelivet til å sikre din trygghet på stiene, gir guidede turer en mer beriket trekkingopplevelse. Enten du foretrekker uavhengigheten av en selv-guidet tur eller bekvemmeligheten av en guidet tur, er valget ditt.

Klar til å Pakke Turstøvlene?

Avslutningsvis kan det sies at Patagonia tilbyr en trekkingopplevelse utenom det vanlige. Fra de ikoniske stiene i Torres del Paine nasjonalpark og Los Glaciares nasjonalpark til de mindre kjente perlene i Tierra del Fuego og Parque Patagonia, tilbyr disse turene en blanding av eventyr, ro og vakker natur.

Men en vellykket tur i Patagonia handler om mer enn bare å velge riktig sti. Det handler om å forberede reisen – fra å ta med riktig utstyr og til og med litt trening for fysisk utholdenhet, til å forstå de unike utfordringene i regionens stier. Med det kan vi hjelpe deg, som ekspertene på reiser utenfor allfarvei sørger vi for at du har all informasjon og støtte du trenger. Så, er du klar til å snøre på deg turstøvlene og legge ut på et trekkingeventyr i Patagonia, Argentina eller Chile?

 

Ta kontakt med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...