{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Death Road i Bolivia: Verdens farligste vei

death-road-north-yungas-road-bolivia-white-van-heavy-rainfall-cover

Ett adrenalinpumpende eventyr for våghalser

North Yungas Road sier deg nok ikke spesielt mye, men om vi bruker dens kallenavn 'Death Road' så ringer det kanskje noen bjeller? Death Road er en vei som strekker seg ca. 7 mil gjennom Bolivia, fra hovedstaden La Paz til byen Coroico. Frem til 1994 døde det mellom 200-300 mennesker hvert år langs dette veistrekket, og det er derfor det har fått det uhyggelige, men selvforklarende navnet Death Road. På tross av denne dystre statistikken er det likevel mange adrenalinjunkies som lokkes hit... hvorfor? Les videre så finner du ut hva det er som gjør denne veien så forlokkende for enkelte reisende.

Spør oss om reiser til Bolivia

Tør du å sykle på verdens farligste vei, Death Road i Bolivia? Les mer om turen å finn ut om du er modig nok...
Les om turen her!

Hva er det som gjør Death Road så farlig?

Veien ble bygget på 1930-tallet av fanger fra Paraguay med det mål om å koble sammen Amazonas regnskog med La Paz. Veistrekningen slynger seg langs bratte klipper og passerer dype avgrunder med en fallhøyde på opptil 600 meter. Kombinasjonen av en smal, grusvei med kun en fil, uten autovern, rekkverk eller belysning, i tillegg til risikoen for steinras og jordskred gjør veien ekstremt farlig.

utsikt över death road i bolivia

Hvilke regler gjelder ved Death Road?

Det finnes en håndfull regler som man må forholde seg til ved Death Road. En av de viktigste er at du skal kjøre på venstre side av veien. Legg merke til at venstrekjøring gjelder ikke noe annet sted i Bolivia, kun på Death Road. Forklaringen bak denne unntaksregelen om å holde til venstre er at sjåføren får på denne måten bedre oversikt over bilens venstre side som er parallell med stupet. Det gjør møter langs veien sikrere.

Hvorfor er Death Road så populær?

I 2009 ble det bygget en ny og sikrere vei mellom Coroico og La Paz. Dette førte til at Death Road ble mindre traffikert, som igjen åpnet mulighetene for å kunne sykle på veien. Den smale grusveien, vakre utsikten, og utfordrende opp- og nedstigninger gjør derfor Death Road til et mekka for spenningssøkende reisende. 

Det er spesielt populært blant entusiastiske eventyrere å ta utfordringen med å nedstige Death Road. Det er flere terrengsykkelturer å velge mellom som er organisert av lokale operatører. Hvis du er modig nok til å legge ut på denne sykkelturen vil du raskt observere de mange minnestedene for stedets utallige dødsfall. Det er en god påminnesle om å være på vakt til en hver tid, fra start til slutt.

två personer som cyklar längs death road

Er du 'gal' nok til å legge ut på denne sykkelturen?

Hvis du føler en trang til å ta denne ufordringen, så book gratis reiserådivning med en av våre reisespesialister, så snakker vi videre om mulighetene dine for å gjennomføre en tur ned selveste Death Road!

Book reiserådgivning

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...