{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Den beste måten å se Australia - Buss pass eller Campervan

Australia Roadtrip Scenic Header Wildlife Road Sign

Det store spørsmålet: Campervans eller Buss pass?

Australia, med sin ville natur, fantastiske kystlinjer, surfer vibe og pulserende byer, er et populært valg for unge backpackere. Men hvordan skal du komme deg rundt og hvor skal du sove? Skal du hoppe på en Greyhound-buss eller ta turen langs landeveien i din egen leiebil eller campervan? I dette innlegget skal vi prøve å guide deg gjennom alternativene og gi deg et ærlig svar på spørsmålet om campervanutleie vs. busspass i Australia. I tillegg gir vi deg selvfølgelig de beste tipsene slik at du får en uforglemmelig reise - uansett hvilket alternativ du velger.

Star RV Polaris 6 By The Coastline In Australia 2
Sjekk ut de forskjellige campervanene i Australia
Har du bestemt deg for at det er campervan so er det rette for deg? Ja, da blir neste spørsmål: Hvilken campervan passer best for den reisen du har planlagt og den eller de du skal reise med? Hvis det bare er deg og en partner eller venn, så finnes det flere rimelige og kompakte campervans som er enkle å kjøre, parkere og manøvrere, uansett om du har tenkt deg til ødemarken eller til byene. Hvis dere er mer enn to personer, så trenger dere selvfølgelig en større campervan - men disse gir dere også mye mer komfort. For de eventyrlystne har vi til og med 4WD-campere som tar deg skikkelig utenfor allfarvei. Trykk på linken nedenfor for å se alle de tilgjengelige alternativene!
Se våre campers i Australia
Greyhound Bus By The Ocean
Les mer om Greyhound Buss Pass i Australia
Når det kommer til buss pass så har du flere alternativer å velge imellom. Det du først må bestemme deg for er om du vil ha et “Whimit”-billett eller om du vil ha et av «Hop-on-Hop-off»-billett. Med Whimit får du ubegrenset tilgang til Greyhounds 205+ stoppesteder i en forhåndsbestemt tidsperiode. Det finnes 6 billettalternativer som varierer mellom 15 og 365 dager og du kan reise frem og tilbake mellom steder i hvilken som helst retning. Hop-on-Hop-off-billettene fungerer litt annerledes, da du først må bestemme deg for ruten du har tenkt til å ta. Disse buss passene tar deg mellom to ikoniske australske byer i løpet av maksimalt 90 dager - og du kan kun reise i én retning. Men du har fortsatt full fleks, for det er helt opp til deg å bestemme hvor lenge du vil bli på hvert sted og du kan selvfølgelig endre planene dine underveis. Les litt mer om de forskjellige kortene via linken nedenfor!
Sekk ut våre buss pass i Australia

Det gjelder å velge riktig reisemåte for å få mest mulig ut av din tur i Australia

Australia er et reisemål som nesten krever en episk road trip for at du skal kunne dekke de store avstandene. Om du planlegger å krysse den ikoniske Great Ocean Road, utforske den støvete Outback’en eller vandre i de trendy gatene i Melbourne og Sydney, så kan transportvalget gjøre store forskjeller på reisen din.

For de som setter pris på full frihet og fleksibilitet, kan det å leie en campervan eller vurdere en leiebil være det perfekte valget. Dette er noen av grunnene til hvorfor vi er forkjemper for campervans:

 • Du har ditt eget sted å komme tilbake til etter en lang dag med opplevelser og aktiviteter.
 • Du kan lage mat mens du er på farten.
 • Du har friheten til å endre planene dine nøyaktig når du vil.
 • Du har en helt unik mulighet til å våkne opp til en ny og fantastisk utsikt hver eneste morgen.
 • Hvis du reiser med partneren din eller med noen venner, så blir det som oftest billigere når dere deler på kostandene av en campervan kontra hosteler/hoteller og annet.

 

Hvis du derimot skal reise alene eller bare ønsker å treffe masse nye mennesker, så kan et Greyhound-busspass være den perfekte løsningen for deg. Med et busspass kan du:

 • Overlate kjøringen til profesjonelle og slappe helt av.
 • Sitte i komfortable seter og få gratis WiFi uten å måtte følge med på veien.
 • Du får en veldig avslappende tur.
 • Du får dele opplevelsen med andre på bussen underveis på turen. Dele reisehistorier, spillelister og bli kjent med nye venner underveis.

Hver av disse alternativene har sine egne unike fordeler. Mens en campervan gir en mer intim og fleksibel reiseopplevelse, så gir busspass deg en rimelig og veldig praktisk måte å dekke de store avstandene i Australia på. Så det kommer rett og slett an på hvilken type reiser du er ute etter. Vi tar en titt på forskjellene nedenfor

australia-outback-road-trip

1. Campervans: frihet på hjul

Å ha din egen campervan gir deg en liten smakebit på nomadelivet: Se for deg at du våkner opp til lyden av bølgene som slår mot kysten eller at du er omgitt av eukalyptustrær. Campervans gir den ultimate friheten – det er virkelig et hjem på hjul som tar deg akkurat dit du vil. Enten du jakter på solnedganger langs Great Ocean Road eller vil teste ut stjernekikking i Outback’en. Hvis stedet du er på ikke lever opp til forventningene dine, så kan du pakke sammen å dra videre – enklere blir det ikke.

Campervans er perfekt for par eller en liten gruppe med venner. Du har privatlivet til å lage din egen mat, ta spontane avstikkere og campe under stjernene. Det er din lille kokong, komplett med et lite kjøkken, en koselig seng og fire hjul som tar deg akkurat dit du vil.

Prisen på en campervan avhenger av størrelse og type, men i gjennomsnitt så koster det rundt 90 til 160 euro per dag. Deler du campervanen (og kostnaden) med noen venner, så blir det fort til et kupp. I tillegg så har dere fikset overnatting, så dere trenger ikke bruke masse penger på hoteller eller hostel .

 

Off-Road campervans

Er du av den eventyrlystne typen som lengter etter en litt mer utfordrende opplevelse, så er kanskje en off-road campervan det perfekte valget for deg! Vi kan by på flere forskjellige 4WD-alternativer som er designet for å komme seg igjennom krevende terreng. Disse 4WD campervanene er utstyrt med moderne fasiliteter som gjør reisen komfortabel selv når du kjører på ujevn grunn.

Uansett om du planlegger å navigere deg gjennom de steinete områdene i den Australske Outback’en eller utforske skjulte perler utenfor allfarvei, så vil disse 4WD off-road campervanene tilpasse seg de ulike rutene dine. Kjenner du at eventyrlysten ligger og lurer? Da bør du vurdere en off-road campervan!

 

Free Camping

En av de største fordelene ved å reise i en campervan er å kunne campe uten å måtte betale noe ekstra. I Australia finnes det forskjellige steder i nasjonalparker og langs veien som tilbyr budsjettvennlige alternativer til de betalte campingplassene.

Du finner gratis campingmuligheter i for eksempel Old Ford Reserve og Burralow Reserve i Blue Mountains National Park. Her får du ikke bare et fint sted å campe, men du får også tilgang på toaletter, piknikbord og bålplasser. Våkne opp til lydene fra naturen og starte dagen med en fantastisk soloppgang, det høres vel ikke feil ut? Men husk at du kna kan campe på de områdene som er markert. Det er lagt opp til egne områder for camping for å kunne beskytte miljøet og lokale tjenester, enten du er i Blue Mountains National Park eller utforsker Otway National Park

 

Noen ekstra tips for en episk campervan-opplevelse i Australia

Å legge ut på en road trip i Australia er definitivt spennende, men det er også noen ting du bør huske på når du ruller langs veien eller parkerer for kvelden:

 • Vær oppmerksom på dyrene! Spesielt når du kjører ved soloppgang eller skumring. Det hadde vel vært litt kjipt å få en kenguru i frontruta?
 • Sjekk værforholdene på forhånd, spesielt om du planlegger å dra inn i Outback’en. Det lønner seg å være godt forberedt om du skal bo midt i ingenmannsland …
 • Vær forberedt på varierte veiforhold, inkludert grusveier, snø og is.

Teknologi er også din venn på veien. Vurder å bruke Roadtrip- og Anycamp-appene for å sjekke drivstoffpriser og de bestene rutene til de fineste campingplassene

Condo New Zealand Jucy Girl Scenery

2. Buss pass: det sosiale alternativet

Bussbilletter er populære for de som reiser solo! Et buss pass er som regel backpackernes nummer 1 når det kommer til transport. Når du reiser alene så gir busspasset deg muligheten til å bli kjent med masse folk underveis på turen. Del reisehistorier, spillelister og finn deg en ny reisekompis som kanskje blir med deg videre til neste destinasjon. Greyhound-bussene krysser kontinentet og forbinder byer, nasjonalparker og mange andre fine steder underveis.

Det er også et veldig økonomisk valg, spesielt for deg som reiser solo. Buss pass er budsjettvennlige og «hassle-free» fordi du ikke trenger å bekymre deg for parkering, drivstoff eller å skulle navigere på ukjente veier. Bare hopp på og se landskapet utfolde seg utenfor vinduet. Btw. Det er også wifi ombord!

Men det er også en annen fordel ved å reise med buss. Det å kjøre i timevis dag etter dag i din egen bil kan være ganske slitsomt, men på en Greyhound-buss kan du slappe av og bli ført til destinasjonen din i komfortable seter – du kan jo faktisk jo ta deg en lur og ankomme neste sted helt uthvilt! På en busstur gjennom Australia så får du sett den enorme størrelsen, de rare småstedene langs veien og de skiftende landskapene. Fra Sydneys gjenkjennelige skyline til de røde sanddynene i Uluru, gir bussvinduet deg en førsteklasses utsikt over alle Australias storheter. Du må bare bestemme deg for hvor du skal hoppe av!

 

Alle Australia's hotspots med buss

Kunne du tenkt deg å oppleve de mest populære destinasjonene i Australia, inkludert New South Wales, Northern Territory, South Wales og Noosa Main Beach? Ja, da er Greyhound bussene et veldig komfortabelt valg. Med komfortable seter, gratis WiFi og muligheten til å skaffe deg et fleksibelt Whimit-pass for ubegrenset reise, så kan du lene deg tilbake, slappe av og bare nyte turen.

Greyhound-bussnettverket dekker over 180 stopp, som gjør at du kan utforske steder du ellers kanskje ville ha oversett. Enten du er på vei til den travle byen Sydney, de fantastiske strendene i Byron Bay eller de robuste landskapene i den australske ødemarken, så kan en Greyhound-buss ta deg dit. Bare planlegg stoppene dine og hopp på bussen! 

greyhound-australia-getting-onboard

Så, hva velger du?

Etter å ha lest igjennom alt dette, såp har du kanskje en god idé om hvilken reisemåte som passer for deg.

Vi må bare nevne at uansett om du velger friheten du får med en campervan eller den sosiale bussturen, så vil ikke Australia skuffe! Du kommer garantert til å få en episk opplevelse. De solkyssede strendene, de gamle regnskogene og den vennlige lokalbefolkningen venter på deg.

Campervan eller bussbillett? Avgjørelsen er din. Snakk med oss om du kunne tenkt deg å skreddersy den perfekte turen for deg – no strings attached selvfølgelig!

Snakk med oss!

Byron Bay New South Wales Surfer

Ofte stilte spørsmål

 

 • Kan du parkere en campervan hvor som helst i Australia?
  Nei, det er ulovlig å parkere en campervan og sove hvor som helst i Australia, bortsett fra i campervan-vennlige byer. Bryter du regelen, så kan det føre til bøter og parkeringsforbud. Vær oppmerksom på reglene når du reiser rundt.

 • Er det billigere å reise med campervan eller buss i Australia?
  Kostnadene for både campervan og bussreiser i Australia er relativt like, men det kommer an på antall reisende og reisetid. Det er billigere med buss om du er én person, men det kan være billigere med campervan om dere er flere og prisene avhenger også av når dere skal reise (høysesong eller lavsesong). Det er greit å ha dette i bakhodet når du velger transport.

 • Kan jeg campe gratis i Australia hvis jeg leier en campervan?
  Ja, det finnes dedikerte gratis campingplasser i nasjonalparker og veikantstopp i Australia, slik at du kan campe gratis hvis du leier en campervan. Enjoy!

 • Har Greyhound WiFi på bussene sine?
  Ja, Greyhound-bussene tilbyr gratis WiFi, i tillegg til USB-ladeporter og toaletter om bord for passasjerene sine.

 • Kan jeg kjøre off-road med en campervan?
  Ja, noen campervan-leverandører tilbyr 4WD-kjøretøy designet for off-road-forhold, som for eksempel KILROY. Men du kan kun kjøre off-road med en campervan som er designet for det formålet.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...