{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Den ultimate guiden til Indonesias vakre øyer

Raja Ampat

Opplev det beste av øyparadiset Indonesia

Indonesia er vakkert! Her får du vår guide til de vakreste øyene. Vurderer du en tur til Indonesia så har du havnet på rett sted. Dette landet har noen av verdens mest pittoreske øyer, hver av dem med sin egen kultur, historie og naturlige skjønnhet. I dette innlegget tar vi deg på en reise gjennom noen av våre favorittøyer i Indonesia – fra Bali ti Sumatra. Vi forteller deg litt om hvordan du best bør bruke tiden din på hver av øyene, hvilke aktiviteter du bør teste ut og hva du rett og slett ikke må gå glipp av. Uansett om du er førstegangsbackpacker eller mer erfaren, så vil denne guiden hjelpe deg til å planlegge den perfekte turen til Indonesia. Let’s dive right in!

Ferry In The Port Of Merak, In The Banten Province Located On West Java
Den beste måten å øyhoppe i Indonesia
Med så mange vakre øyer å oppleve så lurer du kanskje på hvordan du bør reise mellom dem – med fly eller båt? Det er kanskje ikke det mest eventyrlystne alternativet, men vårt ærlige svar er at det å fly mellom hver av øyene er det absolutt beste. Det er rimelige flyreiser fra noen lavprisselskaper rundt om i Sørøst-Asia som gjør at du kan hoppe fra Java til Sumatra på kort tid uten å måtte betale en formue. Har du mest lyst til å ta det «lokale» alternativet så finnes det fergeforbindelser som kjører mellom de fleste indonesiske øyene. De er absolutt det billigste valget, men det kan være greit å huske på at du får det du betaler for – begrenset komfort, tjenester og noen ganger også pålitelighet. Men det kan jo også hende at det å sove på en planke ved siden av en fremmed er akkurat det du ser etter. I så fall, kjør på!

1. Java

Vi begynner med den største av øyene - Java. Java er den mest folkerike øya i Indonesia og hjemmet til hovedstaden Jakarta. Jakarta er som enhver asiatisk superby - organisert kaos. Det er gøy å tilbringe en dag eller to og se hvordan hverdagen til millioner av indonesiere ser ut og å besøke Gamlebyen i Jakarta og katedralen. Java selv er kjent for sin rike historie og kulturarv, med mange gamle templer og palasser å utforske. Du kan føle den nederlandske kolonitiden, fordi mange av de fortsatt aktive plantasjene dateres tilbake til den tiden. Dette er fine steder for å se hvordan det lokale jordbruket utføres og du får i tillegg smakt på masse av de fantastiske fruktene som vokser i området.

Java er også hjem til noen av de mest aktive vulkanene i Indonesia, inkludert Mount Merapi og Mount Bromo. Begge disse kan anbefales! Mount Merapi er nær den kulturelle hovedstaden Yogyakarta og dens Borobudur- og Prambanan-templer, så du kan nesten ikke hoppe over en tur hit. Mount Bromo er en virkelig spesiell opplevelse. Klarer du å komme deg grytidlig opp om morgenen så anbefaler vi at du sjekker ut Mount Bromo i soloppgang. Du legger ut på vei opp fjellet tidlig om morgenen, finner deg en god spot og ser på den aktive vulkanen mens sollyset gradvis bader den i sin gylne glød. Det er absolutt verdt det!

One of the crates of Mount Bromo blowing steam during sunset, on the island of Java in Indonesia

2. Komodoøyene

Ute i Stillehavet finner du Komodo Nasjonalpark som er en del av UNESCO’s verdensarvliste. Dette er en lekeplass for deg som er interessert i fotturer, snorkling, dykking, kajakkpadling eller båtturer. Landskapet varierer fra vulkanske topper til pittoreske strender med rosa sand.

Komodoøyene er hjem til Komodo-drager, gigantiske reptiler som når opp til 3 meter og veier utrolige 150 kilo. Vi anbefaler at du hopper på en guidet tur for å virkelig kunne komme tett på disse skapningene. Du burde heller ikke gå glipp av Pantai Merah (Pink Beach) for et fargesprakende syn – det er et perfekt sted for svømming, snorkling og å nyte solen. Mens Komodoøyene er hovedattraksjonen, er det også noen små øyer som er en del av samme øygruppe. Dette er de vi anbefaler at du sjekker ut:

 • Padar Island
  Rangert som den tredje største av Komodoøyene, skiller Padar Island seg ut for sine fantastiske utsikter. Få opp pulsen på en moderat utfordrende times lang fjelltur til toppen, hvor du vil bli belønnet med synet av tre distinkte strender: hvit, svart og rosa. Mens du utforsker naturen her kan du støte på dyreliv som hjort, geiter og fugler.

 • Kanawa Island
  Til tross for sin lille størrelse er Kanawa Island hjemmet til et korallrev som er ute av denne verden. Dykk ned i klart, rolig vann for en fascinerende opplevelse av marint liv - fra fargerike fisk og skilpadder til rokker, haier og delfiner. Etter å ha opplevd livet under vann kan du slappe av og ta deg en lur på den hvite sandstranden. De fleste tar dagsturer hit, men for de av dere som vil nyte stillheten litt lenger, er det muligheten til å bli over natten, med bungalower og telt tilgjengelig.
Two Komodo Dragons fighting on Komodo Island in Indonesia

3. Giliøyene

Giliøyene er en gruppe med tre små øyer som ligger utenfor kysten av Lombok. Øyene er kjent for sitt krystallklare vann og fargerike korallrev, som er noe av det som gjør dem til en populær destinasjon for dykking og snorkling. Giliøyene er også et utrolig fint sted for deg som bare vil koble av. Du finner massevis av kafeer og barer ved stranden som du kan velge mellom.

Er du på jakt etter et tropisk paradis, så kan du ikke gå galt med Giliøyene. Disse tre små øyene utenfor kysten av Lombok er omgitt av klart turkis vann, hvite sandstrender og kokospalmer. Hver øy har sin egen atmosfære og ting du bør se, så du kan velge den som passer deg best eller hoppe mellom dem for en litt mer variert opplevelse av øyene.

 • Gili Trawangan er den største og mest populære øya, kjent for sitt livlige natteliv, dykke- og snorklemuligheter og fantastiske solnedganger. Du kan feste hele natten på strandbarene, nyte masse forskjellig mat på de ulike restaurantene eller slappe av på et spa eller yogastudio. Du kan også utforske øya med sykkel eller hestekjerre, besøke skilpadde sanctuary eller ta deg en båttur til de andre øyene.

 • Gili Meno er den minste og den mest rolige øya, perfekt for deg som søker en romantisk ferie. Den har de mest uberørte strendene og korallrev, hvor du kan svømme med skilpadder, rokker og fargerike fisk. Du kan også besøke saltvannssjøen, fugleparken eller undervannsskulpturparken laget av Jason de Caires Taylor.

 • Gili Air er den nærmeste øya til Lombok og tilbyr en blanding av ro og underholdning. Den har en avslappet atmosfære, med vennlige lokalbefolkningen og koselige kafeer. Du kan drive med snorkling, surfing, kitesurfing eller ståpadling, eller delta på et matlagingskurs, besøke et keramikkverksted eller ta deg en meditasjons session. Du kan også få et glimt av den lokale kulturen ved å besøke moskeen eller landsbyen.

Uansett hvilken øy du velger, så kommer du til å ha en uforglemmelig tid på Giliøyene. Bare husk å respektere miljøet og kulturen og ikke etterlat deg noe annet enn fotspor…

gili-island-indonesia-beach

4. Sulawesi

Er du på jakt etter litt eventyr? Da er Sulawesi stedet å dra. Denne øya har noe for alle, fra fantastisk marineliv til fascinerende kultur. Her er noen av høydepunktene du ikke bør gå glipp av:

 • Bunaken Marine National Park: Dette er et av de beste dykkestedene i verden, med mer enn 390 korallarter og hundrevis av fisk, skilpadder, haier og delfiner. Du kan også snorkle, padle kajakk eller bare slappe av på de vakre strendene på Bunaken Island.

 • Togian Islands: Dette er en gruppe av fjerntliggende øyer i Tomini-bukta, her får du en avslappet atmosfære og uberørt natur. Du kan dykke, snorkle, svømme eller utforske mangroveskoger og vulkanske innsjøer. Du kan også møte Bajau-folket, som bor i stilthus over vannet og er kjent som sjø-sigøynere.

 • Tana Toraja: Dette er landet til Toraja-folket, som har en unik kultur og ritualer. Du kan besøke deres tradisjonelle hus med båtformede tak, oppleve deres intrikate begravelsesseremonier og få et grundig innblikk i deres klippehengte graver og treskulpturer. Du kan også gå, sykle eller rafte gjennom den sceniske landsbygda med ris-terrasser og fjell.
Girl with blue flippers snorkelling on the shores of Sulawesi in Indonesia

6. Sumatra

Sumatra er en stor øy i vestlige Indonesia som tilbyr en rekke natur- og kulturopplevelser - selv om den er litt mindre polert sammenlignet med øyer som Bali. Vi anbefaler at du flyr inn inn til Medan, og starter reisen din i Bukit Lawang, der du kan besøke Gunung Leuser nasjonalpark. Dette er en av de siste habitatene for truede arter som orangutanger, tigre, elefanter og neshorn. Du kan bli med på en guidet trek eller rafte for å se dyrelivet og den fantastiske naturen. Orangutangene er veldig milde og nysgjerrige og du kommer garantert til å få en minneverdig opplevelse med dem.

Deretter kan du dra sørover for å besøke Lake Toba, verdens største kratersjø. I tillegg til fotturer kan du utforske Batak-landsbyene og smake på kaffen deres (som er veldig aromatisk). Du kan også svømme, padle kajakk eller gå på tur rundt innsjøen og landsbyene rundt. Hvis du er heldig og tilbringer litt tid i jungelen, kan du støte på Rafflesia, som er verdens største blomst. Den har en sterk lukt (som lukter helt forferdelig!), men den er verdt å se på grunn av størrelsen og det unike fargemønsteret. Hvis du vil klatre opp en vulkan, så foreslår vi enten Gunung Sibayak eller Gunung Kerinci. Nyt utsikten over kratrene, innsjøene og dalene fra toppen eller nyt de varme kildene ved foten av fjellene.

Hvis du er ute etter litt adrenalin, kan du surfe på bølgene i Mentawai, en gruppe øyer utenfor vestkysten av Sumatra som er kjent for surfesteder i verdensklasse. For deg som er interessert i dykking bør du besøke Pulau Weh, en øy med klart vann og veldig variert marint liv. Du kan observere fisk, koraller, skilpadder og til og med haier. Sumatra er virkelig et fantastisk sted for dykkeentusiaster og naturelskere.

Mother orangutan and her kid hanging in a tree in the jungle of Sumatra, Indonesia

5. Nusa Islands

Nusa-øyene er en gruppe på tre øyer som ligger utenfor sørøstkysten av Bali. Øyene er kjent for sine fantastiske strender og krystallklare vann, noe som gjør dem til en populær destinasjon for bading og snorkling. Nusa-øyene er også hjemsted for noen av de beste surfestedene i Indonesia og her finner du en av våre absolutt beste surf camps!

 • Nusa Penida: Dette er den største av de tre øyene og er kjent for sine dramatiske kystklipper og fantastiske utsiktspunkt. Den er også hjem til noen av de vakreste strendene på Bali, som Crystal Bay og Kelingking Beach.

 • Nusa Lembongan: Denne øya er kjent for sine uberørte strender med turkis vann og hvit sand. Det er også et bra sted for deg som er interessert i surfing og snorkling. Noen populære steder å besøke er Dream Beach, Mushroom Bay og Devil’s Tear.

 • Nusa Ceningan: Dette er den minste av de tre øyene og ligger mellom Nusa Penida og Nusa Lembongan. Dette er stedet for deg  som leter etter en mer avslappet og rolig atmosfære. Noen populære aktiviteter på denne øya inkluderer å besøke Blue Lagoon og Peguyangan Waterfall.
The famous limestone cliffs with an almost empty beach and green vegetation on Nusa Penida island in Indonesia

7. Bali

Vi avslutter med en øy som ikke trenger noen introduksjon: Bali! For mange mennesker er Bali, Indonesia og det er ingen overraskelse at denne kjære øya er som et greatest hits-album: en samling av alle de gode tingene Indonesia har å tilby, samlet i en liten pakke og med litt flere turister rundt omkring. Hvis du ikke har tid til å reise rundt og hoppe fra øy til øy, så er Bali en det perfekte valget. Her får du en samling av vakre strender, fantastiske dykke- og snorkleopplevelser, god mat og til og med noen ris-terrasser (selv om ikke som de ikke er like imponerende som på Java). Det er mye å like med Bali, men det kommer med dessverre også med noen ulemper også: det er mange, mange turister her, noe som driver prisene opp. Så hvis det er mest valuta for pengene du leter etter, vil de andre indonesiske øyene passe bedre for budsjettet ditt.

Tilbake til Bali! Her er det mange ting som bør nevnes: øya huser en unik blanding av hinduisme og buddhisme, noe som gjenspeiles i templene, kunsten og maten. Mens det er mye vestlig mat på Bali også (selv McDonald's hvis du ikke kan leve uten pommes frites og milkshakes) og du må du rett og slett prøve satay lilit. Satay lages over hele Indonesia, men versjonen du kan få på Bali er marinert i kokosmelk og ulike krydder og smaker helt nydelig! Når du er ferdig med alle utfluktene og er ferdig med å spise all maten, må du sørge for å  ta turen innom Balis fantastiske spa og velværesentre – det er mange å velge mellom. Øya er virkelig et flott sted å slappe av og koble av, mens du nipper til noen herlige tropiske cocktails.

Greener than green rice terraces on the island of Bali in Indonesia

Så, der har du det - våre syv favorittøyer i Indonesia. Hvem vil du besøke? For oss har de alle en spesiell plass i hjertene våre og det er derfor vi gjerne vil hjelpe deg med å planlegge din neste reise til Indonesia. Ta kontakt med oss via knappen nedenfor og fortell oss hva du har lyst til - vi tar oss av resten!

 

SKRIV TIL OSS

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...