{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Fantastiske "destination dupes" som føles som originalen

el-nido-palawan-philippines-boats-cover

Unngå folkemengdene og spar penger på "travel dupes" som du kanskje ikke har tenkt på før!

Har du tidligere besøkt en av disse store «bucket list»-destinasjonene, som Bali, Machu Picchu og Tokyo, bare for å finne ut at en billion andre folk hadde nøyaktig de samme planene som deg? De hotteste stedene har en tendens til å bli ganske folksomme, spesielt i høysesongen. Er du av typen som heller ville reist til et litt roligere sted? Eller liker du bedre å utforske mindre kjente destinasjoner med like mye sjarm? Ja, da har vi akkurat det du ser etter… les videre for å få 10 alternativer til noen av årets mest populære reisemål!

Fiji Tokoriki Island Couple
Så, hva er "dupe travel" og hvorfor er det så bra?
Dupe travel” handler om å gjøre reiseopplevelsene dine autentiske og spesielle uten å tømme lommeboken. Det handler om å finne alternative destinasjoner som gir deg lignende opplevelser som berømte steder som Chiang Mai og New York, men uten de overveldende folkemengdene og de oppblåste prisene som ofte følger med. Det som gjør “dupe travel” så bra, er at det gir deg en mer ekte opplevelse. Du får møte lokalbefolkningen, prøve tradisjonell mat og se det daglige livet til folk – du står ikke bare i kø for å se de berømte landemerkene. I tillegg så er det vanligvis mer budsjettvennlig, fordi at du slipper å bruke alle pengene dine på overprisede turistattraksjoner. Med “dupe travel” får du det beste fra begge verdener: uforglemmelige opplevelser på litt mindre ordinære steder og god valuta for pengene dine. Alle destinasjoner som er nevnt i denne bloggen, kan by på like flotte opplevelser med lignende atmosfære som deres mer populære søsken. Så, om du leter etter en smart måte å reise på og få mest mulig ut av turene dine, er “dupe travel” veien å gå!

En imponerende dupe for Machu Picchu: Choquequirao

Populære steder tiltrekker seg mye folk – sånn er det bare. Men om du kunne tenkt deg en lignende opplevelse uten de store folkemengdene på Machu Picchu, bør du vurdere å besøke Choquequirao. Stedet blir ofte omtalt som “Machu Picchus søsterby,” og i Choquequirao får du sett lignende Inka-ruiner, men med færre turister. Det arkeologiske stedet Choquequirao  ligger i Vilcabamba-fjellkjeden og kan nås etter å ha gjennomgått en relativt utfordrende fottur. Den store belønningen er en helt fantastisk utsikt og en følelse av oppdagelse når man endelig kommer frem til den avsidesliggende beliggenheten. De terrasserte åssidene, gamle steinstrukturene og panoramautsikten over de omkringliggende fjellene er akkurat som du hadde forventet av Andesfjellenes inka-ruiner. Machu Picchu tiltrekker seg større folkemengder, mens Choquequirao gir deg en mer intim og utenfor allfarvei-opplevelse. Med sin arkeologiske betydning og fantastiske naturlige omgivelser er Choquequirao et veldig fint alternativ til deg som vil oppdage mysteriene til den gamle inka-sivilisasjonen i Peru.

Inca Ruins of Choquequirao high up in the mountains in Southern Peru

Hampi - et fint alternativ til Jaipur i India

I India er den åndelige byen Jaipur (også kjent som den rosa byen) en av de store turistattraksjonene som folk gjerne vil se. Det er en by full av templer og annen fantastisk arkitektur, med Hawa Mahal og Amer Fort for å nevne noen. Jaipur er vakker, men den er også veldig folksom, både med lokalbefolkning og massevis av turister så derfor vil vi nevne et fint alternativ for deg som helst vil komme deg litt vekk fra folkemengdene. Det er her Hampi kommer inn - et UNESCOs verdensarvsted og en av de mest uvirkelige historiske destinasjonene i India. Hampi ligger ved bredden av elven Tungabhadra og var tidligere hovedstaden i Vijayanagara-riket. Ruinene i Hampi består av utallige templer, palasser og monumenter spredt over et surrealistisk landskap av gigantiske steiner og bananplantasjer. Det er flere ikoniske åndelige landemerker, som Virupaksha-tempelet, Vittala-tempelet med sine musikalske søyler og Lotus Mahal. Rundt Lotus Mahal kan du se mange bygninger fra Vijayanagara-riket i god stand, som de historiske elefantstallene og vakttårnene. Hampi byr på en lignende blanding av historie, arkitektur og naturskjønnhet som Jaipur gjør og gir reisende en enestående kulturell opplevelse vekk fra hordene av turister.

Lotus Mahal arches during sunset at the Hampi temple in India

Lombok i stedet for Bali?

Bali er det perfekte eksempelet på en destinasjon som er sååå populær at det til tider blir altfor folksomt. Derfor er vi her for å spre  litt «Lombok-Love», for denne indonesiske øya har like mye å by på!

Lombok er et litt annerledes alternativ til Bali og byr på fantastiske landskap og kulturelle opplevelser. Bali er kjent for de fleste og derfor blir det også mange mennesker som flokker seg til de med populære stedene på øya. Lombok derimot har en mer avslappende atmosfære, som gjør det perfekt for reisende som søker de samme opplevelsene som får på Bali – men med færre folk. Hovedattraksjonen (akkurat som på Bali) er strendene. Sandstrender finnes over hele øya, men noen av våre favorittområder inkluderer strendene rundt Kuta, som den rolige Tanjung Aan-stranden og Selong Belanak, der du til og med kan se bøfler som går rundt i strandområdet. Men det er flere tropiske steder å utforske, som den “rosa” stranden og selvfølgelig Gili-øyene, som sikrer at Lombok gir den samme paradisfølelsen som Bali. På Bali er det populært å gå opp Mount Batur, men Lombok har en like fin (eller kanskje bedre!) tur til Mount Rinjani, den nest høyeste vulkanen i Indonesia. Det er en fantastisk vulkansk innsjø og utsikten er fantastisk. Nord på øya finner du de fleste naturopplevelsene med regnskog og fossefall og turen opp til Senaru-krateret. Det kan skje at Mount Rinjani blir stengt av på grunn av seismisk aktivitet eller uvær, men Senaru-krateret er vanligvis alltid åpent og det er også litt mindre utfordrende å gå turen.

indonesia-lombok-mount-rinjani-crater-sunrise-cover

Taipei er det "less ordinary" alternativet til Tokyo

Taipei kan skryte av livlige gatemarker, deilig street food og en bra kulturscene, som gjør det til et perfekt alternativ til Tokyo. Byen har en herlig blanding av modernitet, tradisjon og sjarm, akkurat som sin japanske motpart. Akkurat som Tokyo imponerer Taipei sine besøkende med høyreiste skyskrapere, neonlys, travle gater og banebrytende teknologi – det er en by som definitivt kommer til å imponere deg. Men det er ikke kun utseende som teller, det finnes også mange kulturelle skatter som bør sees. Taipeis nattmarkeder minner om Tokyos livlige gatekjøkken-scene og byr på et bredt spekter av snacks og lokale delikatesser som garantert kommer til å tilfredsstille smaksløkene dine på en måte som kun asiatiske matvarer kan. De tradisjonelle templene du kanskje forventer å se, er også der. Du kommer til å se mange utsmykkede templer som Longshan-tempelet og Taipei Konfucius-tempelet, som minner om Tokyos historiske helligdommer. Med sitt ultramoderne transportsystem, varierte kulinariske landskap og livlige gater fanger Taipei essensen av Tokyo samtidig som den byr på sin egen unike taiwanske vri – som gjør den til det perfekte alternativet hvis du leter etter en autentisk storby opplevelse.

Skyline of the city of Taipei at night, filled with colourful lights

Vi elsker Sydney, men Perth er en vanvittig bra dupe

Akkurat som Sydney så byr Perth på fantastisk kystlinje, opplevelser utendørs og en blomstrende kunstscene - men med mye færre turister. Perth ligger på den fantastiske vestkysten av Australia, og har noen vanvittig bra strender, som for eksempel den ikoniske Cottesloe Beach og Scarborough Beach, der du kan nyte solen og surfe i krystallklart vann. Akkurat som Sydney er Perth en moderne by med en blomstrende kunstscene, førsteklasses restauranter og livlig uteliv. Det som skiller Perth fra andre byer, er det avslappede tempoet og at du har enkel tilgang til naturopplevelser. I byen kan du utforske Kings Park (en av verdens største parker i byområdet) eller ta fergen til Rottnest Island for å se de søte quokkaene og slappe av på avsidesliggende strender. Hvis du har lyst til å komme enda litt lenger ut av byen (og det vil du vel?!), er Perth porten til mange av Vest-Australias fantastiske landskap, fra den berømte Outback’en til de mange nasjonalparkene som ligger spredt langs vestkysten. Vi tror du kommer til å like Moore River National Park og Walpole-Nornalup National Park, med tretoppturer 40 meter over bakken eller de fine stiene rundt om i naturen. Det er mange flere parker å velge mellom! Planlegger du en roadtrip så er det mye å se og gjøre her for å få en skikkelig uforglemmelig australsk opplevelse.

Skyline of the city of Perth with the river Swan in the foreground

Er de tropiske strendene i Costa Rica for folksomme for deg? Sjekk ut Panama!

Panama er det perfekte alternativet til Costa Rica (som du kanskje ikke visste at du trengte). Her får du oppleve naturens underverker, øko-opplevelser og kulturelle opplevelser som kan måle seg med nabolandet i Mellom-Amerika. Akkurat som Costa Rica, har Panama frodige regnskoger, de vakreste strendene og dyr som dovendyr, papegøyer og til og med jaguarer, som gjør det til et paradis for naturinteresserte og frilufts entusiaster. Vi anbefaler deg å sjekke ut Gamboa-regnskogen, enten med båt eller ved å ta en kajakktur gjennom parken.

En ting Panama har som Costa Rica ikke har, er en hypermoderne hovedstad med en skyline du kanskje ikke forventer i denne delen av verden. Byen har til og med et naturreservat, Parque Natural Metropolitano, som ligger kun 15 minutter fra sentrum. Panama har også mye kulturarv, med historiske byer som Panamas gamleby, Casco Viejo, som viser kolonial arkitektur, livlige markeder og smakfulle matvarer som er påvirket av afrikanske, innfødte og spanske tradisjoner. Akkurat som Costa Rica har Panama noe for enhver, uansett hva du liker. Ziplining gjennom tretoppene? Slappe av på hvite sandstrender? Eller få en smakebit av den lokale kulturen? Panama er det perfekte alternativet til Costa Rica hvis du har lyst til å oppleve en av Mellom-Amerikas skjulte perler.

A traditional boat in really blue water at the San Blas islands in Panama

Luang Prabang er det avslappede alternativet til Chiang Mai

Luang Prabang er et herlig alternativ til Chiang Mai om du er på jakt etter en kulturell opplevelse i Sørøst-Asia. Akkurat som Chiang Mai, byr Luang Prabang på en blanding av vakker natur, historiske templer og en avslappet atmosfære. Denne UNESCO-verdensarvbyen, som ligger i det nordlige Laos, er kjent for sin godt bevarte arkitektur med en fusion av tradisjonell laotisk og kolonial fransk påvirkning. Vil du lære litt mer om buddhistisk tradisjon i rolige omgivelser, så bør du at turen til en byens mange templer, som for eksempel Wat Xieng Thong og Wat Mai.

En av høydepunktene i Luang Prabang er den daglige seremonien der munker går gjennom gatene ved daggry for å motta matgaver fra lokalbefolkningen. Denne opplevelsen, som ligner på den du kan få i Chiang Mai, gir et lite glimt inn i det lokale livet og buddhismens betydning i regionen. Vi kan også anbefale en tur til nattmarkedet, der du kan kjøpe håndlagde suvenirer, tekstiler og spise deg god og mett på noe deilig street food.

Naturelskere vil sette pris på de fantastiske Kuang Si-fossene, en flertrinns foss med turkise bassenger, perfekte for bading (og kun en kort kjøretur fra byen). Om du vil ta deg en dagstur eller to så bør du sjekke ut Pak Ou-grottene som er fylt med tusenvis av Buddha-statuer. I tillegg er Mekong-elven, som renner gjennom Luang Prabang, perfekt for et lite elvecruise eller en båttur der du får sett litt mer av landskapet. Luang Prabangs roligere tempo og størrelse gjør det til et mer intimt og mindre folksomt reisemål sammenlignet med Chiang Mai, men du får allikevel mange av de samme opplevelsene!

Monk dressed in an orange tunic standing in front of a temple in Luang Prabang in Laos

Palawan på Filippinene, en dupe for Maldivene

Palawan på Filippinene er et vakkert alternativ til Maldivene, med lignende fantastiske landskap og uberørte strender (bare uten den store prislappen). Krystallklart vann, fargerike korallrev som myldrer av marint liv og frodige grønne øyer som nesten får deg til å tro at det er photoshoppet. Maldivene er kjent for luksus og eksklusivitet, men Palawan gir deg den samme følelsen av paradis, bare på en tilgjengelig og rimelig måte.

Et av høydepunktene i Palawan er den utrolige variasjonen av attraksjoner. Elsker du snorkling og dykking, så er Tubbataha Reefs Natural Park et UNESCO-verdensarvsted som har noen av de beste undervannsopplevelsene i verden, med fargerike korallhager, skoler med tropiske fisker og til og med syn av haier og djevelrokker. Vil du oppleve det å bo i bungalow over vann? Da kan du finne sjarmerende og koselige overnattingssteder rett ved vannet i steder som El Nido og Coron, med fantastisk utsikt – minus prislappen du hadde fått på Maldivene.

Du må jo også gjøre noe annet enn å kun ligge på stranden, så hva med å utforske Puerto Princesa Underground River, en av de nye 7 naturundrene? Her padler du gjennom et underjordisk landskap av kalksteinsformasjoner og krystallklart vann. Eller kanskje besøke kalksteinsklippene i El Nido, som er perfekte for kajakkpadling og øyhopping, og tar deg med til skjulte laguner og hemmelige strender som føles som ditt eget lille stykke paradis. Mye av Palawans sjarm er den avslappede atmosfæren og den vennlige lokalbefolkningen. Du kommer til å bli møtt av imøtekommende folk en chill vibe som passer for både soloreisende og grupper. Hvis du legger til at du får noen av de beste strandhostellene vi noensinne har sett, så kan vi garantere at du får en episk tropisk ferie - uten luksusprisene!

Girl sitting in the water at a beach hotel in Palawan in the Philippines

Toronto's skyline er like fantastisk som New York City's

Toronto er et godt alternativ til New York City hvis du er på jakt etter en spennende og mangfoldig opplevelse, som ikke tømmer lommeboken. Torontos livlige nabolag, som Chinatown, gir deg en stor samling kulturer og kjøkken som absolutt kan måle seg med NYC. I Chinatown finner du travle markeder, autentiske dim sum-steder og gatekjøkken som gjør hvert eneste måltid til et lite mateventyr. Prøv noen deilige suppe-dumplings eller nye boblete-smaker, det er alltid noe å oppdage i det som sies å være verdens mest flerkulturelle by.

Men det er bare begynnelsen – hvert av Torontos nabolag har sin egen unike smak og atmosfære. Kensington Market er et hipsterparadis med uavhengige kaffebarer, vintagebutikker og restauranter. Spaser rundt i de fargerike gatene fylt med street art, ta deg en vegansk taco eller kanskje en jamaicansk patty og bare nyt atmosfæren. Utover maten så gir Torontos uteliv og de utrolig vennlige canadierne deg en utrolig imøtekommende og spennende velkomst. Uansett om du er ute for å sjekke ut det historiske Distillery District, vil se en live musikkforestilling eller bare kose deg i en av byens mange parker eller ved vannkanten, så gir Toronto deg den samme energien som NYC gjør, men med mye færre turister som fyller gatene.

Skyline of the city of Toronto in Canada during the evening, with lots of lights in the skyscrapers

Finn din dupe og unngå folkemengdene

Dette er noen av våre favoritt “destination dupes”, men det er mange flere som burde sjekkes ut. Noen av disse er ganske enkle å besøke, mens andre krever litt mer planlegging. Heldigvis er vi eksperter når det kommer til reisemål som er litt utenom det vanlige. Har du noen spesielle reiseplaner i tankene? Snakk med oss da vel - våre reisespesialister hjelper deg gjerne med planleggingen!

Jeg er klar til å dra!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...