{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

"Go local" i Ecuador og på Galapagos: våre 7 beste forslag

Historiske kolonibygninger i Quito med vakker solnedgang

Sør-Amerika er det perfekte kontinentet for et dypdykk i lokal kultur.

Og det skal vi bevise! Vi elsker å reise langsomt og oppslukende, så for å inspirere deg til å virkelig oppleve lokal kultur når du besøker Ecuador og Galapagos, har vi satt sammen en liten liste over aktiviteter du absolutt bør vurdere.

ecuador-waterfall-bridge-pailon-del-diablo-baños-cover
Ecuador: stunning wildlife and captivating history tied together
Since it's one of the smaller countries in South America, Ecuador is often overlooked in favour of its bigger neighbours like Colombia and Peru. But don't make the mistake of skipping it, as Ecuador is a truly wild destination you have to visit at least once in your life. Not only are there plenty of outdoor activities to partake in, like hiking and mountain biking, but the country's nature is so stunning you'll never want to leave again. Add to that the friendly people, great food and the Galapagos as the icing on the cake, and you'll understand why we adore the country. Read more about the local and authentic experiences you can have in Ecuador in this blog.

Ecuador blir ofte oversett, men har mye å by på

Spesielt om du er interessert i en mer oppslukende og meningsfull måte å reise på, så er dette stedet å dra til. Ecuador er kjent for sitt mangfoldige landskap, som inkluderer Galápagosøyene, Andesfjellene og Amazonas regnskog. Det er også hjemsted for mange ulike urfolkskulturer, samt en rekke byer og steder fra kolonitiden som er rike på historie og arkitektur. I tillegg er landet kjent for sitt deilige kjøkken, som har en blanding av tradisjonell og spansk påvirkning. Vamos!

Man standing on a deserted mountain near Quito in Ecuador

1. Start langsomt: besøk et lokalt marked

Etter at du har landet kommer du nok til å trenge litt tid til å tilpasse deg de nye omgivelsene dine, samtidig som du sikkert gjerne skulle utforsket byen. Vel, det ene trenger ikke utelukke det andre! Vi blir alltid fysne på digg mat etter å ha spist kjedelig og døll flymat, så det er ingen dårlig idé å gå ut i byen for å finne fersk frukt og snacks. Du kan selvfølgelig gå til et supermarked også, men matmarkeder i Ecuador er ofte rimeligere, og her får du også en ypperlig mulighet til å oppleve det yrende lokallivet, noe som gjør dem til et morsomt og spennende sted å tilbringe en ettermiddag.

Populære ecuadorianske matretter som du kan finne på markeder inkluderer blant annet:

 • Plantains: En type stivelsesholdig frukt som ofte stekes eller bakes og serveres som tilbehør (ligner på en stor banan)
 • Humitas: Dampede maiskaker laget med fersk mais og krydder, pakket inn i maisskall.
  Empanadas: Bakverk som er fylt med en rekke ulike fyll som kjøtt, ost eller grønnsaker, og serveres ofte som snacks eller forrett.

Hvis du vil gjøre en hel dag ut av det, foreslår vi å dra til Otavalo markedet hvor du ikke bare finner mat, men også massevis av håndverk og mer!

2. Ta en dansetime

Dans er en viktig del av latinsk kultur, og i Ecuador er det intet unntak. Det er ganske mange forskjellige dansestiler å oppleve og nyte mens du besøker landet, så å ta et dansekurs kan være en flott måte å trene på samtidig som du har det gøy og blir kjent med de lokale.

De mest populære dansene i Ecuador er:

 • Salsa: Har sin opprinnelse på Cuba og er kjent for sine energiske, rytmiske bevegelser og danses ofte til livlig latinmusikk.

  Cumbia: Kommer fra nabolandet Colombia, er Cumbia preget av sine raske, rytmiske bevegelser og danses ofte til optimistisk, energisk musikk.

  Folkedanser: Ecuador er hjemsted for en rekke tradisjonelle folkedanser som er populære over hele landet, inkludert Marinera, som danses i kystregionene i Ecuador, og Sanjuanito, med opprinnelse i Andes-regionene i Ecuador.

Food market in Ecuador - colourful assortment of fruits
Montanita 3
Practice your Spanish in the real world
Probably one of the best languages to learn as an avid traveller is Spanish since it's spoken in a lot of different countries. But when are you really going to find the time to properly learn it? We've got the answer: while travelling through South America! We know from experience that you'll quickly pick up a new language when being forced to use it, so our travelling classroom is the perfect solution for you who want to improve yourself while going on an awesome journey. Obviously, you can do it in Ecuador, but there are also opportunities in several other Spanish-speaking countries. Hit us up if you want to know more!

3. Overnatt hos lokale (homestay)

Du tenker kanskje å bo på hostel og hotell er det eneste alternativet når det kommer til å reise gjennom Ecuador, men vi har en annen spennende mulighet til deg: homestays! I motsetning til hosteller og hoteller, tilbyr homestays en mer personlig og kulturell tilnærming, med mange fordeler.

En av hovedfordelene er muligheten til å oppleve lokal kultur og skikker på nært hold. Å bo i et hjem med en lokal familie kan gi deg et unikt og autentisk innblikk i hverdagen i Ecuador, som du sannsynligvis ikke får av å bo på et hotell eller hostel. Det er også en fin måte å forbedre spanskkunnskapene dine på. Et annet pluss: det er vanligvis rimeligere enn andre typer overnatting, og pengene du bruker går direkte til familien, noe som vil bidra til å støtte lokalsamfunnet og du vil bli venner med folk få andre reisende vil møte!

Vårt favoritt er å bo hos en Quichua familie langt inne i Amazonas. Du lærer om økosystemet, går på jungelvandring og vil blant annet oppleve et autentisk sjamanritual.

4. Frivillig arbeid ved hjem for gatebarn

Som en del av interessen for lokal kultur, er frivillig arbeid ved et senter for gatebarn en fin måte å gi tilbake på. I Quito er det mange barn som ikke har et fast hjem da de bor på gata, alene eller sammen med familien. De er som regel avhengige av lim, som er det eneste stoffet de har råd til. Sinsoluka - som betyr "uten lim" - er en ideell organisasjon som har som mål å hjelpe disse barna og deres familier som bor eller har bodd på gatene i Quito. Organisasjonen støtter dem ved å tilby et sted å spise, skifte av klær og en dusj. Yngre barn oppfordres til å gå på skolen og på ettermiddagen hjelper frivillige dem med leksene og organiserer leker og morsomme aktiviteter.

Du kan ha en positiv innvirkning på livene til disse barna og hjelpe dem til å overvinne utfordringene de står overfor. Det er også en flott mulighet til å øve på spanskkunnskapene dine i et lowkey miljø. Barn er lette å snakke med og samhandle med, mens du spiller spill, driver med sport og gjør andre aktiviteter kan du virkelig gjøre fremskritt. 

Children playing at Dream Centre Quito, a centre for street children
galapagos-marine-iguana-cover
Galapagos: the ultimate bonus treat
The Galapagos Islands, located off the coast of Ecuador, are a popular destination for tourists due to their unique and diverse wildlife, many of which are found nowhere else in the world. Additionally, the islands offer a variety of outdoor activities such as snorkelling, swimming, and hiking, as well as opportunities to see the geological formations and learn about the natural history of the islands. The Galapagos Islands are also a UNESCO World Heritage Site, recognized for their natural beauty and importance as a scientific research area.

5. Delta på matlagingskurs

Hvis markedet vi diskuterte tidligere fikk magen til å rumle, bør du kanskje la vær å lese denne delen. Mens hvert land har signaturretter, har Ecuador en veldig mangfoldig kulinarisk tradisjon, med en blanding av urfolk, spansk og afrikansk påvirkning.

Ved å ta en matlagingskurs vil du lære å tilføre litt autentisk ecuadoriansk smak til matlagingen din ved å lære om lokale ingredienser som grobladang, mais, andinske knoller og mange forskjellige arter av eksotisk frukt som guanabana, pasjonsfrukt, granadilla, for å nevne en få. Ærlig talt, det er den beste suveniren du kan kjøpe deg.

6. Lær spansk av de lokale

Grunnen til at mange unge reisende besøker Sør-Amerika er for å lære språket. Ecuador er et perfekt reisemål for å gjøre nettopp dette, spesielt når det kombineres med andre aktiviteter. Vårt spansk- og surfetilbud lar deg kombinere spansktimene dine med masse kule aktiviteter i havet. Som en bonus vil du møte fantastiske mennesker mens du lærer og er sosial, noe som sannsynligvis er den beste starten på eventyret ditt i Ecuador.

Det er mye moro å forbedre ferdighetene dine med å snakke, lytte og forstå spansk i en virkelig setting, sammen med andre elever. Du vil også kunne få et bedre grep om den lokale kulturen og skikkene mens du er her, noe som bare vil forbedre kunnskapen din om det ytterligere spanske språket.

7. Vandre deg gjennom Andesfjellene

Hvert besøk til Ecuador bør inkludere minst en fottur eller vandring gjennom Andesfjellene. Området er rett og slett fantastisk og er på et helt annet nivå enn det vi er vant til, og det finnes en rekke forskjellige turer du kan gjøre avhengig av ditt kondisjonsnivå. La oss nevne noen vi VIRKELIG liker:

 • Chimborazo vulkanvandring: Dette er den høyeste vulkanen i Ecuador, og den høyeste toppen i verden målt fra jordens sentrum, Chimborazo regnes som en av de mest utfordrende fotturene i Ecuador, men også en av de mest givende med en flott tur. utsikt over Andesfjellene.
 • Cotopaxi: Å klatre til toppen av Cotopaxi-vulkanen er moderat utfordrende, men en fantastisk opplevelse. Det krever et anstendig kondisjonsnivå av kondisjon og riktig utstyr, men utsikten fra toppen er til å dø for.
 • Hvis du vil ha noe mindre utfordrende, besøk Llanganates nasjonalpark. Denne nasjonalparken tilbyr mange turstier som passer for ulike ferdighetsnivåer. Du vil nyte vakre andinske landskap, med en god sjanse til å oppdage dyreliv og muligheten til å besøke urfolkssamfunn.
Llama laying in a valley in Guayaquil, Ecuador with snow-topped mountains in the background

Ecuador venter på deg...

Så hvis alt det vi har nevnt høres ut som drømmeferien din, foreslår vi at du skriver til oss via knappen nedenfor, så lager vi den perfekte turen for deg – uten bindinger. Våre reisespesialister har alle de beste tipsene, og kan tipse deg om hvordan du kan få mest mulig ut av reisen din.

Ta kontakt!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...