{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hva er fridykking – og hvordan lærer du å gjøre det?

diving-general- (7)

3 store fordeler med fridykking

Har du noen sinne lurt på hvordan det føles å dykke under vann, bli ett med naturen og hvilket utrolig marineliv som befinner seg i sjøen? Dette er en del av det som får dykkere til å «gear up» og stupe under overflaten, men for å få en enda mer unik og autentisk opplevelse, bør du fjerne avhengigheten av dykkerutstyret og prøve ut friheten ved fridykking.

 

Freediver In The Ocean With A Lot Of Big Rocks Surrounding Him
Lær hvordan du kan fridykke med KILROY Tripmates Freediving, Yoga and Breathwork
Er du interessert i å ta fridykkingsutfordringen selv? Da er denne to uker lange reisen til Nusa Lembongan det du ser etter! Du vil ikke bare lære å frigjøre kroppen din under bølgene, men også frigjøre sinnet ditt med yoga og meditasjon. Det er en full pakke – ingen tidligere erfaring er nødvendig, bare kom som du er! Du vil ha god tid til å nyte øylivet, vandre gjennom det lille paradiset Nusa Lembongan, eller hoppe over til Nusa Penida for en dagstur. Alt handler om oppdagelse, både over og under vann. Dykk ned i dypet med andre eventyrere i 20- og tidlig 30-årene, alle ivrige etter å utforske alt fra havets skjulte skipsvrak til dets livlige skjær. Og hvem vet? Plutselig svømmer du med skilpadder eller bevitner en djevelskate. Tripmates 23-31 er mer enn bare en tur; det er en sjanse til å bli med i et fellesskap av likesinnede backpackere som ønsker å få mest mulig ut av feriedagene og skape minner. Så, hva sier du – klar for et eventyr som har akkurat passe lengde og fullt av livsendrende opplevelser?

First things first, hva er egentlig fridykking?

Fridykking er en aktivitet med lav belastning som alle, uansett alder eller erfaringsnivå, kan nyte. Mange fridykkere snakker om de terapeutiske fordelene med sporten og hevder til og med at det å synke under overflaten er den ultimate form for meditasjon. Enten du har dykkererfaring, elsker å snorkle på egne eventyr i utlandet, eller er en fanatiker av vannsport, tilbyr fridykking noe helt spesielt.  

 

1. Den ultimate frihetsfølelsen

Å overkomme dine naturlige begrensinger og pushe grensene dine, vil vise deg akkurat hvor kraftfullt både sinn og kropp er. Når du drifter ned i den blå oasen på et enkelt pust vil du få en opplevelse som ikke er kjent for mange mennesker. Du blir raskt en del av undervannsverdenen og får muligheten til å oppleve mer naturlige møter med dyrelivet, som ofte ikke er mulig fra overflaten eller ved «scuba diving», ettersom bobler ofte skremmer dyrelivet bort. 

 

2. Fullstendig tilstedeværelse i øyeblikket 

Hvis fridykking er nytt for deg, vil du raskt innse at aktiviteten krever full konsentrasjon av både sinn og kropp. Du trenger fullt fokus når du fyller lungene med et dypt pust før du dykker ned. Under vann må du fokusere sinnet på kroppen din og utfordre deg selv til å presse dine personlige grenser utover det du trodde var mulig.

Det er få øyeblikk i dagliglivet hvor en føler seg fullt pålogget, men fridykking tar deg til det stedet nesten umiddelbart. Alt dette resulterer i bedre kroppsbevissthet som kan ha en påvirkning på alle livets aspekter. Som verdensmester og fridykker-legende Umberto Pelizzari sa: «The scuba diver to look around, the freediver to look inside”. Du vil avslutte reisen med en følelse av personlig vekst når du overkommer fysiske og mentale utfordringer, og oppleve virkeligheten av det å være i øyeblikket.

 

Freediveramong rays in the ocean around Bali in Indonesia

3. Fysisk og mental helse

Som andre typer fysisk aktivitet, gjør fridykking at du kan styrke kroppen gjennom utvikling av muskler og økt utholdenhet. Du vil også føle den umiddelbare lettelsen av trykket på leddene dine, ettersom du opplever mindre trykk under vann. En av de første leksjonene i fridykking er lære hvordan du tar et fullt åndedrag inn. Selv om dette kan være en ubehagelig prosess i begynnelsen, vil det å utnytte lungenes fulle kapasitet resultere i forbedret lungefunksjon, som tillater lungene å innta mer brukbar luft og effektivisere oksygenopptaket i kroppen.

Når det kommer til den mentale siden, kan fridykking ha en positiv effekt på din psykiske tilstand. Fysisk aktivitet hjelper med å redusere angst, hvor fridykking tar ting et steg lenger – det hjelper deg med å mestre en rekke metoder for avslapning og konsentrasjonsteknikker som fører til mer rolige, beviste og sammensatte tilstander i ditt hverdagsliv. Med hvert dykk vil du bli bedre og bedre til å slappe av og roe ned nervesystemet. De utrolige fordelene ved fridykking går ikke tapt når du kommer tilbake til land, men kan positivt påvirke måten du håndterer stressende øyeblikk hver dag.

Uansett om du ser etter et aktiv ferieeventyr med å utforske havet, eller du vil roe ned tempoet og vende fokuset innover, kan vår Fridykker Tripmates-tur være noe for deg. Vil du høre mer? Da kan du klikke på "ta gjerne kontakt" nederst på siden, så forteller vi deg mer om fridykker-turene våre – vi syntes hvert fall at det er ganske så kult!

Girl with blonde hair freediving in the ocean around Bali in Indonesia

Tror du fridykking er noe for deg?

Å søke ferdighetsbaserte aktiviteter på din neste ferie vil tilby deg mer enn bare en tradisjonell ferie. Du vil dra derfra med en ny hobby og ferdigheter som du kan anvende i livet hjemme. Vi lever i en digital, post-pandemi virkelighet hvor presset fra hverdagen skaper stress. Fridykking kan derimot være zen-øyeblikket for stressende sjeler og til slutt hjelpe deg med å forbedre din generelle velvære. Du vil komme hjem fra reisen din med en følelse av fornyelse, balanse og tilstedeværelse etter vårt Tripmates Freediving, Yoga & Breathwork-program i Bali, Indonesia.

 

Ta gjerne kontakt!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...