{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvor bør du reise i 2024 – Våre beste forslag for 2024

bogota-colombia-la-candelaria-historic-neighborhood-cover

Nye steder å besøke og nye opplevelser på våre hoveddestinasjoner

Hallo til alle globetrottere der ute! Vi vet at du mest sannsynlig allerede dagdrømmer deg bort til ditt neste eventyr, så vi har funnet frem våre beste reisetips for 2024. Gjør deg klar til å utforske noen destinasjoner utenfor allfarvei som vil overrask og gjøre deg sugen på mer. Fra det fantastiske landskapet i Patagonia til de pulserende kulturene i India og Nepal, her er vår ultimate guide for ditt opplevelsesrike år fremover.

Trekking Mountain Gorillas Uganda
Hvor og når bør du reise?
Hvis det er et spørsmål du ofte lurer på, kan det være et godt tidspunkt å sjekke reisekalenderen vår. Her får du en oversikt per måned, hvilke destinasjoner som er et godt valg. Selvfølgelig er nabolandene til de i kalenderen vår også et ganske sikkert kort. Fortsatt usikker på reiseplanene dine? Det er akkurat det vi er her for. Våre reiserådgivere elsker å snakke med deg om tankene dine, og er de beste på å gi tips, råd og skreddersydde reiseruter – bare for deg. Kontakt oss med knappen nede på siden for å avtale en prat!

1. Argentina - Fantastisk natur og eventyr

Hvis du leter etter en destinasjon som kommer til å blåse deg av banen i 2024, trenger du ikke lete lenger enn Argentina. Dette landet har alt: fantastisk natur, levende kultur, deilig mat og masse spennende aktiviteter. For det første kan du ikke gå glipp av Buenos Aires, hovedstaden og hjertet av Argentina. Utforsk de fargerike nabolagene La Boca og San Telmo, hvor du kan oppleve tango hjemsted og se gateartister fra alle kriker og kroker. Og selvfølgelig må du prøve den berømte argentinske biffen!

I tilfelle du har litt mer tid til å reise, er det en god idé å ta turen sørover til Patagonia, som er hjemsted for noen av de mest fantastiske landskapene på planeten. Her kan du vandre på isbreer og i fjell, se pingviner og hvaler: bruk goood tid på å ta alt inn. Et av høydepunktene i Patagonia er Perito Moreno-breen, en massiv isformasjon som stadig beveger seg og sprekker. Fun fact: med en guidet tur kan du til og med gå på toppen av den.

Men vent, det er mer! Vår siste anbefaling er å besøke Iguazu Falls, en massiv foss på grensen til Brasil. Disse fossene er sammensatt av 275 kaskader som spenner over 2,7 kilometer (1,7 miles) og når høyder på opptil 82 meter (269 fot). Du kan beundre fossen fra begge sider, men gå ikke glipp av muligheten til å ta en båttur under dem for et spennende og uforglemmelig eventyr. Bare ta med en regnfrakk!

Empty, deserted road to Fitz Roy mountain in the Los Glacieres National Park area. You can see the large, snowcapped mountains in the distance looming over the valley.

2. Chile - Vår favoritt lekeplass - utendørs

Nedover på lista etter Argentina ligger Chile, et ordentlig paradis for naturentusiaster. Forbered deg på å bli overrasket over det mangfoldige landskapet som spenner fra tørre ørkener til uberørte fjorder. Vårt favoritthøydepunkt er den fantastiske Atacama-ørkenen, noe som en gang kun var hjem til noen få lamagjetere, men som nå er blitt en av Chiles beste eventyrdestinasjoner. Den fantastiske regionen Patagonia vi beskrev ovenfor ligger også delvis i Chile. Her kan du vandre gjennom Torres del Paine nasjonalparks granitttopper, forbi enorme isbreer og innsjøer som er blåere enn blå.

Et stykke nord for Patagonia anbefaler vi å sjekke ut Saltos de Petrohué, en rekke fosser og stryk som renner gjennom et vulkansk landskap i Lake District. Du kan også besøke den nærliggende Pucon og gå opp den snødekte vulkanen Villarrica. Fra selve landsbyen kan du også planlegge en hel rekke utendørsaktiviteter som ski, rafting, kajakkpadling og klatring.

Llama crossing shallow waters with yellow grass hills and snow-topped mountains in the background, situated in Torres del Paine National Park

3. Ecuador - Den perfekte blandingen av eventyr og avslapning

Plassert langs Sør-Amerikas stillehavskyst ligger Ecuador – et lite, men ekstraordinært land full av naturlige underverker og kulturskatter. Utforsk de fortryllende Galapagosøyene hvor unikt dyreliv trives som ingen andre steder på jorden. Ta noen flotte bilder av Quitos koloniale sjarm eller begi deg inn i Amazonas regnskog for et møte med urfolksstammer og eksotisk dyreliv. Dette er grunnen til at Ecuador er en skjult perle som fortjener en plass på din reiseliste:

  • Galapagosøyene: Du har sikkert allerede hørt om Galapagos, en unik øygruppe som er hjemsted for mange endemiske arter av dyr og planter. Her kan du blant annet se gigantiske skilpadder, marine leguaner, blåfotpupper, pingviner og mer. Våre favorittaktiviteter her er å snorkle, dykke eller cruise rundt øyene og nyte det fantastiske landskapet.
  • Quito: Hovedstaden, den største byen i Ecuador, og delvis del av UNESCOs verdensarvliste. Beundre den koloniale arkitekturen, besøk museer og kirker, og nyt utsikten fra taubanen som går opp Cruz Loma. Vil du ta et typisk turistbilde? Da er Ekvatormonumentet stedet å ta det på, da du kan stå på begge jordas halvkuler samtidig. 
  • Baños: Omgitt av vulkaner, fossefall og varme kilder er det det beste stedet for både utendørsaktiviteter og avslapning. Slapp av i de termiske badene, gå på fottur til Devil's Cauldron, eller prøv noen eventyrsporter som rafting, zip-lining eller strikkhopp - tiden går og før du vet ordet av det, er det på tide å gå videre!
  • Cotopaxi Nasjonalpark: Denne nasjonalparken er hjemmet til Cotopaxi-vulkanen, en av de høyeste aktive vulkanene i verden. Du kan vandre, sykle eller ri gjennom parken og se dyrelivet, innsjøene og isbreene. Du kan imidlertid ikke bestige den, ettersom dette er forbudt de neste to årene på grunn av ekstreme nivåer av vulkansk aktivitet. Så foreløpig er det bare å nyte nasjonalparken og dens skjønnhet.
  • Otavalo: Dette er en by som huser et av de største og mest fargerike markedene i Sør-Amerika. Du kan kjøpe håndverk, tekstiler og smykker fra den lokale urbefolkningen. Det er det perfekte stedet å vinne suvenris eller minnesmerker. Som alle andre steder i Ecuador er spektakulær natur aldri langt, så vi vil definitivt anbefale å se den nærliggende Peguche-fossen og Cuicocha-innsjøen.
Fog rising up from the lush green Amazon jungle near Banjo in Ecuador

4. Colombia - Sør-Amerika, less ordinary

Colombia har vært gjennom en stor transformasjon de siste årene, og fremstår som et levende og trygt reisemål for eventyrreisende. Det er mye å se og gjøre for å holde deg opptatt i flere uker i strekk. Fra de lyse og fargerike gatene i Cartagena til de grønne kaffeområdene: det er et flott sted å være. Utforsk den overraskende hovedstaden Bogota, lær å danse salsa i Cali, eller utforsk Medellins sære kunstscene.

I tilfelle du leter etter noe litt mindre vanlig, kan du ikke gå glipp av Caño Cristales, elven med fem farger. Dette naturlige vidunderet ligger i Serranía de la Macarena, et hotspot for biologisk mangfold hvor du kan finne eksotiske planter og dyr. Du kan fly til Caño Cristales fra Bogotá eller Villavicencio, eller ta en offroad-tur hvis du føler deg eventyrlysten. Bare sørg for at du har gulfebervaksine og noen vanntette sko.

Men Caño Cristales er ikke den eneste attraksjonen i Colombia. Du kan også besøke Valle de Cocora, en fantastisk dal hvor du kan se de høyeste palmene i verden. Du kan vandre, ride eller sykle gjennom det frodige, grønne landskapet og nyte den friske luften. Ikke glem å prøve litt lokal kaffe og ost mens du er der!

Hvis alt dette høres for enkelt ut, og det er en givende tur du er ute etter, så er Lost City-vandringen i Colombia laget for deg. Denne fire dager lange reisen tar deg gjennom den frodige jungelen, over elver og opp bratte fjell for å nå de gamle ruinene av en mystisk sivilisasjon. Underveis vil du møte vennlige lokalbefolkningen, eksotisk dyreliv og fantastisk utsikt. Og ikke bekymre deg, du vil ikke gå deg vill – guidene vet veien og hengekøyene venter på deg på slutten av hver dag.

A street with in Cartagena with passing traffic and lots of colourful, colonial-style buildings in blue, teal, yellow and pink

5. Østlige Africa - Trekking, dyreliv og Zanzibar

Hvis du leter etter et dyrelivseventyr som vil gjøre vennene dine grønne av misunnelse, trenger du ikke lete lenger enn Øst-Afrika. Denne regionen har alt: fantastisk natur, mangfoldig dyreliv, rik kultur og historie, og noen av de beste strendene i verden.

La oss starte med Tanzania og Zanzibar, hvor du kan bestige den høyeste toppen i Afrika, Kilimanjaro og nyte utsikten over savannen nedenfor. Du trenger litt utholdenhet og mot for å nå toppen, men det er verdt hvert steg. Etter det kan du belønne deg selv med et avslappende opphold på den eksotiske øya Zanzibar, hvor du kan nyte solen, sanden og livets krydder. På Zanzibar kan du også bli aktiv ved å være frivillig som lærerassistent ved en lokal skole, hjelpe lærerne med engelsk, matematikk, naturfag, kunst, idrett og andre fag. Ved å samhandle med elevene vil du lære om deres liv og kultur, og du kan til og med melde deg på den valgfrie kulturuken.

Neste stopp er Kenya og Maasai Mara National Reserve. Her vil du se løver, elefanter, sjiraffer, sebraer og mer i deres naturlige habitat. Du vil også få møte Masai-folket, som lever i harmoni med naturen og har en fascinerende kultur og tradisjoner. Sist men ikke minst, la oss snakke om Uganda, hvor du kan vandre gjennom jungelen på jakt etter gorillaer. Dette er en gang-i-livet-mulighet til å se disse majestetiske skapningene på nært hold. Du vil også støtte deres bevaringsarbeid og hjelpe dem med å overleve i naturen. Og hvis du fortsatt har litt energi igjen, kan du besøke den fantastiske Victoriasjøen, den største innsjøen i Afrika og kilden til elven Nilen.

Vi har til og med den perfekte eventyrturen for deg, som dekker det beste fra Øst-Afrika på én gang, med stopp i Uganda, Kenya, Tanzania og Zanzibar. Du vil få se alt dyrelivet og naturen du noen gang har drømt mens du blir kjent med kulturen og historien til denne imponerende regionen - inkludert fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park og ditt avslappende øyeblikk på Zanzibar!

Two adult elephants in a green savannah grassland, with the big Mount Kilimanjaro in the background.

6. Malaysia - Sørøst-Asias smeltedigel

Malaysia er en smeltedigel av kulturer og smaker som får deg til å stille spørsmål ved alt du vet om Sørøst-Asia. Blandingen av malaysiske, kinesiske, indiske og urfolkstradisjoner som gjør Malaysia unik er definitivt verdt å utforske. Start med Kuala Lumpur, hovedstaden og sannsynligvis ditt inngangspunkt. Ta noen flotte bybilder på toppen av de ikoniske Petronas-tårnene, nyt nattelivet på Changkat Bukit Bintang (en gate med puber, klubber og restauranter) og utforsk Batu-hulene i kalkstein og deres hinduistiske helligdommer og templer.

Utenfor det travle Kuala Lumpur er det imidlertid en helt annen stemning. Spør oss om høydepunkter, og vi kommer til å nevne appetittvekkende gatemat i Penangs George Town, eller å dykke ned i krystallklart vann rundt øyene Langkawi eller Tioman. Hvis du vil utforske Malaysias natur og nyte dets tropiske klima og dyreliv, foreslår vi å besøke de frodige regnskogene i Taman Negara og Cameron Highlands.

Ikke bekymre deg for å tømme banken, Malaysia er svært rimelig og tilbyr flotte opplevelser for ethvert budsjett. Bortsett fra Borneo, som er flott, men ganske dyr til sammenligning. Du kan imidlertid se orangutanger, Bornean-elefanter og snabelaper (ja, de morsomme med den gigantiske nesen!) her, så vi forstår godt om du vil dra. Bare spar litt penger først!

Suspension bridge high above the treetops on Langkawi island in Malaysia

7. India - Feiringer og himmelsk mat

India er et land med farger og smaker uten like. Sett smaksløkene i brann med de beste karriene du noen gang har smakt, opplev pulserende festivaler og oppdag den virkelige betydningen av indisk gjestfrihet.

En av de mest populære reisemålene i India er den nordlige regionen, hvor du kan utforske hovedstaden Delhi, beundre ikoniske Taj Mahal i Agra og oppleve den fargerike og livlige kulturen i Rajasthan i Jaipur. Delhi er en by med kontraster, hvor gamle monumenter eksisterer side om side med moderne skyskrapere, og hvor du kan smake på det beste fra indisk gatemat til mer fancy mat.

Taj Mahal er et av verdens underverker, et fantastisk mausoleum bygget av Shah Jahan for sin kone Mumtaz Mahal og noe du virkelig må se med egne øyne. Jaipur er kjent som den rosa byen, på grunn av de rosa sandsteinsbygningene som pryder gatene. Her kan du besøke det majestetiske ravfortet, den utsmykkede Hawa Mahal og de livlige basarene.

Hvis du vil oppleve en annen side av India, ta turen til den sørlige Tamil-regionen og Mumbai. Tamil Nadu er hjemsted for noen av de eldste og mest imponerende templene i India, som Brihadeeswarar-tempelet i Thanjavur, Meenakshi-tempelet i Madurai og Rameshwaram-tempelet på en øy med samme navn, like utenfor østkysten. Den tamilske kulturen er rik og veldig annerledes, med sitt eget språk, musikk og dans.

Mumbai er finans- og underholdningshovedstaden i India, en travel metropol som aldri egentlig sover. Her kan du se Gateway of India, en monumental bue som har utsikt over Arabiahavet, besøke Elephanta-hulene, et UNESCOs verdensarvsted med eldgamle klippeskulpturer, og nyte nattelivet og glamouren i Bollywood.

The big Taj Mahal with a foggy sky in the background, and colourful houses in the foreground of the picture.

8. Nepal - Trekking i Himalaya

For eventyrlystne sjeler som søker ro omgitt av fantastiske landskap, kaller Nepal på deg. Vandre gjennom Annapurna Circuit eller erobre Everest Base Camp for en opplevelse utenom det vanlige. Oppdag eldgamle templer og klostre i Katmandus travle gater, eller finn indre fred i Pokharas rolige omgivelser ved innsjøen. Nepals majestetiske fjell og hjertevarme mennesker vil sette et permanent preg på sjelen din. Her er noen av årsakene:

  • Kathmandu: Hovedstaden i Nepal er en travel metropol som blander gamle templer, moderne fasiliteter og fargerike markeder. Du kan utforske UNESCOs verdensarvsteder Durbar Square, Swayambhunath og Boudhanath, eller handle håndverk, krydder og suvenirer i Thamel. Kathmandu er også inngangsporten til mange vandreruter i Himalaya, så du kan enkelt ordne din neste destinasjon herfra.
  • Chitwan Nasjonalpark: Dette er et av de beste stedene å se dyrelivet i Nepal, siden det er hjemsted for truede arter som den bengalske tigeren, det enhornede neshornet og gharial-krokodillen. Du kan ta en jeepsafari, se elefanter, eller en kanotur for å observere dyrene i deres naturlige habitat. Du kan også besøke Tharu-landsbyene og lære om deres kultur og tradisjoner.
  • Himalaya: Nepal kan skilte med åtte av de ti høyeste fjellene i verden, inkludert mektige Mount Everest. Enten du er nybegynner eller ekspert, kan du finne en trekkingrute som passer ditt nivå og interesse. Du kan velge mellom den populære Annapurna Circuit, som tar deg gjennom ulike landskap og kulturer, eller Everest Base Camp Trek, som tilbyr fantastisk utsikt over verdens høyeste topp. Du kan også velge mindre overfylte, men like givende turer som Langtang Valley, Manaslu Circuit eller Upper Mustang. Uansett hvilken tur du velger, vil du bli overrasket over naturen, gjestfriheten og utfordringen.
  • Hvis trekking ikke tilfredsstiller eventyrsulten din, må du besøke den vakre innsjøbyen Pokhara, hvor du kan nyte båtliv, paragliding eller strikkhopping. Du kan også besøke Lumbini, fødestedet til Buddha, hvor du kan meditere og lære om buddhismen.

 

Nepal vil få deg til å forelske deg i folket, naturen og kulturen. Det er et sted å ha det gøy, lære nye ting, og til og med utfordre deg selv litt - hvis du kommer hit i 2024, vil turen din bli legendarisk!

Group of guys hiking down a trail in the Himalayas in Nepal. In the background you can see the snow-covered Himalaya mountaintops

Hvor skal du reise i 2024?

Så der har du det - våre beste reisetips for 2024! Enten du er en adrenalinjunkie som søker spennende eventyr eller en kulturelsker som lengter etter nye opplevelser, tilbyr disse destinasjonene noe for enhver reisende. Pakk kofferten, omfavn det ukjente, og la 2024 bli et år fylt med uforglemmelige minner og livsendrende reiser. Husk å alltid respektere lokale skikker og tradisjoner når du reiser og prioriter bærekraftig turismepraksis for å sikre at disse utrolige destinasjonene kan nytes av fremtidige generasjoner. God reise!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...