{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Kan du gjette hvor i California disse bildene er tatt?

california-usa-lake-tahoe-air-balloon-cover

Sjekk ut disse bildene fra California

California er en av klassisk destinasjon som burde være på bucketlisten din om du ennå ikke har vært der. Med en herlig beliggenhet på USAs vestkyst, kan denne amerikanske staten by på utrolig mange forskjellige opplevelser. Du kan stå på ski i fjellene, vandre i ørkener, surfe massive bølger, og oppleve isbreer, nasjonalparker, elver og flotte strender. Enten du er typen som foretrekker villmark, lange sandstrender eller enorme storbyer, så har California det du drømmer om!

Vårt tips til deg er å ta en road trip fra San Francisco til Los Angeles (eller omvendt), og dermed oppleve noe av det beste California har å by på! Under finner du 12 bilder av steder i California som du burde få med deg på reisen din.

Kan du gjette hvor i California disse bildene er tatt?
PS! Svarene finner du nederst i artikkelen, men prøv og ikke juks da.

1.

Med sitt fantastiske landskap løper denne massive fjellkjeden langs den østlige grensen av California og former en slags naturlig barriere. Den er også hjem til verdens største trær, mammuttrærne, og var et av de mest populære områdene under Californias 'gold rush'. Området er også hjem til Lake Tahoe og fire berømte nasjonalparker, hvor Yosemite og Sequoia er to av de.

2.

Dette er en noe annerledes strand enn hva man kanskje forventer å finne i California. Stranden er fylt med titusenvis av små glassbiter som har blitt formet og slipt over flere tiår av stranden og vannet. Resultatet er en strand fylt av vakre og fargerike "steiner" i alle fasonger. 

3.

Beliggende i det tørreste og varmeste stedet i Amerika, er dette et av de mest fotograferte motivene i denne nasjonalparken. Fra dette stedet har du fantastisk utsikt over de rynkete klippene.

4.

For de som reiser langs Californias legendariske Pacific Coast Highway, er dette stedet et naturlig stopp. Omringet av fantastisk landsskap i form av granskog, fjell, og fossefall, er denne stranden også kjent for sin sjeldne lilla sand, som kommer av de nærliggende stenene.

5.

Dette fjellet huser det som kanskje er verdens mest kjente skilt. Skiltet som ikke bare representerer en by, men også en industri og livsstil. Skiltet vil ha sitt 100-årsjubileum i 2023.

6.

Det ikoniske Pacific Wheel er dette områdets mest kjente landemerke. Området kryr av restauranter, butikker og aktiviteter, og denne bryggen er definitivt verdt et besøk. Siden 2009 har dette også vært det offisielle vestlige endepunktet til legendariske route 66.

7.

Denne populære turistattraksjonen er bygget på en brygge (pier) i San Francisco og bør være på agendaen din når du besøker San Francisco. På dette stedet handler det meste om sjømat, sjøløver og sorbet. Bryggen ligger ved enden av Fisherman's Wharf.

8.

Denne gamle gullgruvebyen ligger nordøst for Yosemite nasjonalpark og er en ekte amerikansk spøkelsesby. Her kan du vandre gjennom de forlatte gatene som en gang var fulle av liv, og ta unike bilder av spøkelsesbyen.

9.

Denne bydelen, som også er kjent for sin ikoniske strandpromenade, ble opprinnelig laget etter en modell av en italiensk by, med vannkanaler og det hele. I dag er stedet mest kjent for sandstranden, surfing og den spesielle atmosfæren som skapes av alle gateartistene som du finner her.

10.

En av Sierra Nevadas beste skatter er Yosemite National Park. Det dramatiske landskapet med enorme steinklipper og fossefall kommer ikke til å skuffe deg. Stedet vi er ute etter, og som du ser på dette bildet, er kjent for å være et av parkens aller beste utkikkspunkter. Herfra vil du ha en fantastisk utsikt over Yosemite Valley mot Half Dome.

11.

Hvis du er en fan av god vin og mat, samt flott landskap, så vil du elske dette stedet. Med over 400 vinprodusenter i området, må du sørge for å besøke minst en av de slik at du kan smake på Cabernet og Chardonnay-vinene som denne regionen er så kjent for.

12.

Når Highway 101 er på reiseruta, så vil du også få muligheten til å kjøre over denne ikoniske broen. Broen fungerer som en slags inngangsport til en av Californias mest kjente byer, og den beste utsikten til broen får du om du tar av fra motorveien og kjører mot Alexander Avenue. 

Svarene:

1. Sierra Nevada-fjellene i California
2. Glass beach, Fort Bragg
3. Zabriskie Point, Death Valley National Park
4. Big Sur, Pfeiffer State Beach
5. Hollywood Sign, Mount Lee
6. Santa Monica Pier, Santa Monica
7. Pier 39 ved Fisherman's Wharf, San Francisco
8. Bodie Ghost Town
9. Venice Beach, Los Angeles
10. Glacier Point, Yosemite National Park
11. Napa Valley
12. Golden Gate Bridge, San Francisco

 

Vil du ha hjelp til å planlegge reisen din til California? Skriv til oss her.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...