{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Kombiner mindfulness og eventyr med disse fete opplevelsene i Thailand

General Activity Yoga Tropical Mountain Girl

En ny måte å reise på

Du har kanskje hørt det før, kanskje har du til og med sagt det selv:''Jeg trenger en ferie fra ferien''. Dette betyr mest sannsynlig at feriene dine har mistet magien og glansen, og at du reiser kun fordi du føler at du må. Vi har nok alle følt litt på dette, og kjenner du deg ekstra godt igjen kan det være lurt å vurdere en annen måte å reise på. Å dra på ferie bør ideelt sett være en berikende og avslappende opplevelse, istedenfor å kun være noe du krysser av på bucketlisten.

Mindfulhvaforno?!
Hvis du er ukjent med konseptet mindfulness, la oss gi deg en rask introduksjon! De siste årene har det vært mye snakk om mental helse, å redusere stress og hvordan tilstedeværelse kan bidra til dette. Enkelt sagt: mindfulness er en sinnstilstand som nås ved å flytte fokuset til det nåværende øyeblikket, samtidig som du aksepterer følelsene og tankene dine. Det er mange forskjellige måter å gjøre det på, og det er ingen "one size fits all" når det kommer til hva som funker best. Noen mennesker foretrekker å skrive dagbøker, andre går turer i naturen, noen fokuserer på pusten, mens noen like å sitte alene i stillhet og la tankene løpe fritt. Hvis dette gjerne er noe du vil prøve deg på, bør du teste ut litt forskjellige ting for å se hva som fungerer for deg. Det finnes også flere apper som kan hjelpe deg med å øve på mindfulness-teknikker ved å gi tips, aktiviteter og påminnelser som gjør det enkelt å holde rutinene i live, selv når du er i utlandet.

Skift fokuset til her og nå

Det er her mindfulness kommer inn i bildet. Det er et begrep som blir kastet rundt mye i disse dager, men målet med mindfulness er i hovedsak å oppnå en viss mental tilstand ved å fokusere oppmerksomheten på nåtiden. Mindfulness er basert på å "leve i nuet", som vi mener er en viktig faktor når du er på reisefot. Spesielt når du utforsker et reisemål som Thailand, hvor det skjer så mye hele tiden og du kan føle deg overveldet av noe så enkelt som å finne veien rundt.

 

 

Å konsentrere seg om her og nå vil ikke bare redusere stressnivået under og etter reisen: du kommer også til å oppleve at ved å være oppmerksom blir det mye lettere å finne livsglede, og dermed kommer mange av dine negative tanker til å forsvinne. Dette setter i gang en kjedereaksjon, ettersom mindre stress og bekymringer forbedrer søvnen din, samtidig som det hjelper deg å leve i nuet. Dermed får du også knyttet flere meningsfulle forbindelser med verden rundt deg, i stedet for alltid fokusere på neste reise.

Ikke overdriv planleggingen

Du lurer kanskje på hvor du bør starte. Å ta seg tid til å være oppmerksom på "her og nå" og din mentale velvære øyeblikk, handler ikke bare om å bruke tid på å meditere og sitte å gjøre ingenting. Det handler mer om HVORDAN du reiser og samhandler med omgivelsene rundt deg. Det er flere måter å inkludere mindfulness på i reisen din. Den første og enkleste metoden er å sørge for at du har planlagt nok ledig tid, slik at du kan utforske destinasjonen din og virkelig ta innover deg alt du opplever. Gå bort fra bucketlisten din og vær åpen for å oppleve det uventede. Tro oss, dette kommer til å bidra til at du nyter reisen (og livet!) til det maksimale, ettersom du er mer tilstede i nuet.

Regelmessig digital detox

En annen god måte å leve i nuet på er ved å koble av digitalt i noen dager. Slå av telefonen og la kameraet ligge igjen. Hvis du til enhver tid må ha et kamera med deg, bør du vurdere et analogt eller kompaktkamera slik at du ikke tar bilde av alt som måtte være, men heller tar bevisste valg om hva du tar bilde av. Ikke bare er det en flott øvelse i å vær mer tilstede, men fysiske bilder er også den beste typen suvenir!

Vi må innrømme at reisemålet også spiller inn på om det er enkelt eller ikke å være mer mindful. Å tilbringe tid i naturen fjerner mye av stresset som er en del av hverdagen, siden det er mindre støy og vanligvis ren luft. Å nyte en fottur eller sykkeltur er en fin måte å tømme hodet og ta inn alt rundt deg. Det gjør det også lettere å samhandle med det som er rundt deg, siden du kan stoppe/gå av og snakke med folk eller ta en omvei hvis det er det du føler for. Du kan ikke utforske alle destinasjoner med sykkel, men Sørøst-Asia og spesielt Thailand er gode alternativer hvis du ønsker å inkludere noen trege dager i timeplanen din.

Hvorfor Thailand?
Det er mange steder som passer perfekt for mindfulness, meditasjon og mental helse. Men Thailands variasjon er nesten uten sidestykke. Med sin unike blanding av østlig kultur, tradisjoner og buddhistiske påvirkninger samt vakker natur og eventyrlige aktiviteter som dykking, fotturer og kajakkpadling, er det mye moro å finne på. Hvis du vil ha fen komplett meditasjons- og yogaopplevelse, og fordype deg fullstendig i holistisk spiritualitet, foreslår vi at du ser etter et opphold på et retreat eller et kloster. Men for deg som ønsker å inkludere noen mindfulness-elementer i reisen din i stedet for å gjøre den til det sentrale målet for reisen din, har Thailand mye å by på.

Unngå stress

Selv i den travle byen Bangkok opplevde vi måter du kan unnslippe storbyens kjas og mas og finne sjelefred i denne travle metropolen. Ved å sykle gjennom byens ''grønne lunge'' så vi en helt uventet side av en by som er kjent for å være hektisk og høylytt. Bang Kachao, som er det sanne navnet på dette grønne og beskyttede området, gir en utrolig kontrast med høye skyskrapere som dominerer den andre siden av Chao Phraya-elven. Dette beviser desto mer at uansett hvor du er, er et mindfult øyeblikk ikke langt unna. Selv i Bangkok er det mer du kan gjøre for å skape en meningsfull forbindelse til det som er rundt deg. Ta en matlagingskurs, og lær av lokalbefolkningen hvordan du lager et skikkelig fem-retters thailandsk måltid med ingredienser du finner på det lokale markedet. 

 

 

 

 

Yoga er en annen fin måte å få mer ut av reisen på: det kommer blant annet til å hjelpe til at du føler deg uthvilt mens du er på reisefot. Det er ofte mange inntrykk og opplevelser på veien som trenger å fordøyes, så å ta seg tiden til å prosessere og reflektere over disse er essensielt for å få mest ut av reisen. Det kan være vanskelig å finne det rette stedet og tidspunktet til å sette seg ned å finne tid til dette, men når du bestemmer deg for det, kan yoga praktiseres hvor som helst. Hvis yoga er noe du ikke helt har mestret enda, kan det være en fordel å ta noen yogatimer. I Thailand finner du yogastudioer over alt, men å finne motivasjonen til å praktisere yoga regelmessig er MYE lettere når du er på et sted hvor du kan slappe helt av. Derfor er den vakre øya Koh Tao i Chalok Bay perfekt for nettopp dette. En flott destinasjon der du kan planlegge eventyrene dine, samt være med på yoga to ganger om dagen. Øya er en storfavoritt blant backpackere, ettersom det er utrolig mye å finne på her, kombinert med en rolig og avslappende vibe. Prøv deg blant annet på dykking, snorkling, kajakkpadling, fotturer, svømming eller sleng deg med på en og annen fest innimellom yogaøktene. Nybegynnere er også mer en velkomne!

 

 

Etter å ha dyppet tåa i det store havet av yoga og mindfulness, er det lett å fortsette å trene mens du fortsetter reisen, uansett hvor livet tar deg. Vil du vite mer om vår tilnærming til "slow travel"? Sjekk ut vår Rookie Guide To Slow Travel for mer informasjon!

Hørtes dette ut som noe for deg?

Hvis dette er noe du kunne tenkt deg å være med på, ikke nøl med å ta kontakt: vi er her for å hjelpe deg.

Fortell meg mer!

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...