{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Møt mannen som reiser jorden rundt uten å fly

Møt mannen som reiser jorden rundt uten å fly | KILROY

Once upon a saga...

Denne sagaens hovedperson er Thor Pedersen fra Danmark, som er på en imponerende reise hvor han besøker hvert eneste land i verden (sammenhengende) - uten å fly! Så langt har det tatt ham rundt 7 år, men reisen hans nærmer seg slutten og han reflekterer tilbake på reisen så langt! Dette er hans historie.

Status på reisen så langt

Thor forlot Danmark 10. oktober 2013 og har siden den gang vært på farta. Per i dag har han besøkt 194 av totalt 203 land, men har siden han ankom et containerskip i januar blitt sittende fast i Hong Kong. Han savner fortsatt 9 land på listen i sin søken etter å besøke alle land i verden uten å fly. De han mangler er Palau, Tuvalu, Vanuatu, Samoa, Tonga, New Zealand, Australia, Sri Lanka og Maldivene.

La oss snakke om dagen det hele startet

Tilbake i 2013, hadde Thor en god jobb i shipping- og logistikkbransjen. En dag på jobb leste han en artikkel der han oppdaget at ingen noen gang har besøkt alle land i verden uten å fly. For en mann som har reiser som sin største lidenskap, var dette veldig spennende, men samtidig var det noe inni ham som sa at han var for gammel for å starte en reise som denne på den tiden.

Thor gikk i tenkeboksen og en dag kom han frem til at han ønsket å være den første til å gjøre dette! Først estimerte han at turen kom til å vare i 3-4 år og han fikk god støtte av noen venner til å sette i gang med denne reisen. Den støtten har vært avgjørende for å komme dit han er i dag og det er en støtte som han er evig takknemlig for å ha fått.

Formålet med prosjektet og hvordan det har endret seg på farten!

Formålet med prosjektet var fra starten av å besøke alle land uten å fly og selvfølgelig ha et stort eventyr underveis. Det gikk veldig raskt fra å være et "landsprosjekt" til et "folkeprosjekt", der det å fremme mennesker, kultur og skjønnhet i forskjellige former ble høydepunktet. Målet ble i økende grad til å vise folk at det er mye mer til verden enn det vi ser i nyhetene.

Thors prosjekt har samtidig blitt til et 'motivasjonsprosjekt' der han ønsker å motivere folk til ikke å gi opp drømmene sine, men heller følge lidenskapen deres, uansett hva det måtte være. Noe som også er i tråd med Thors generelle verdier i livet.

Hvordan er hverdagen for som reiser alene på fulltid?

Thor liker å holde alternativene åpne når han reiser. Selv om han per definisjon er alene på reise, er han faktisk sjelden alene. Ofte finner han andre reisende på toget, på bussen eller ved grensen. De reiser vanligvis sammen en halv-, en hel dag eller til og med flere dager før de reiser videre til forskjellige steder.

Thor sitter for øyeblikket i Hong Kong og nevner at mange når ut til ham og spør om han vil gå på tur med dem, spise middag eller bli med på en fest og i utgangspunktet bare henge ut, ha en god tid og utveksle kunnskap. Heldigvis er Thor veldig sosial og utadvendt. Du må være når du reiser i 7 år i strekk - de fleste strekningene alene!

Han har vært veldig heldig å få besøk fra venner hjemmefra flere ganger underveis i reisen. Og hans "fremtidige kone" har besøkt han 21 ganger i løpet av tiden i utlandet - mer om det litt lenger ned...

Men alt er ikke helt optimalt når man reiser fulltid

Thor forklarer at i tillegg til de åpenbare fordelene ved å reise verden rundt, er det mye administrasjon å ta seg av. Ting som kjedet folk flest i det lange løp. Han nevner: Planlegge bussturer, kjøpe togbilletter, lage tidsplaner, justere budsjett, finne overnatting, besøke ambassader etc. og alle disse tingene tar ganske mange timer. Hans konklusjon er at folk flest ville nok ikke ha gått videre med et prosjekt som dette, hvis de visste hvor mye administrasjon som følger med.

Men Thor er en mann på et oppdrag og dette er et prosjekt han har som mål å fullføre. Det krever disiplin og oversikt. Han har begge deler.

"Jeg tror folk flest ville foretrukket å dra på sightseeing, dra på stranden eller besøke et casino - hvis de visste hvor mye administrasjon et slikt prosjekt krever!"

Thor Pedersen - Once Upon A Saga

Hvordan holder man seg til budsjettet når man har reist i 7 år?

Et klassisk spørsmål du blir spurt når du reiser i 7 år, er selvfølgelig hvordan det er mulig å holde seg på et budsjett så lenge...

Thor har et budsjett på 20USD per dag som dekker transport, mat, overnatting og visum. Ja, du leste riktig! 20USD - det høres ikke så mye ut, og det passer definitivt ikke for en flashpacker.

Men hvis du er er litt streng med deg selv og med budsjettet, fungerer dette faktisk. Thor utdyper at noen land selvfølgelig er dyrere enn andre, men som en tommelfingerregel har han 20USD per dag for hele reisen - og gjennom sponsing og hjelp fra venner og familie har dette ordnet seg så langt. Det betyr ikke at han ikke kan ta en øl eller besøke en kino innimellom, men da sparer han bare penger andre dager. Han har noen gode tips til hvordan du kan holde deg innenfor budsjettet.

Når du reiser med lokal transport, velger du bare "kyllingbussen" i stedet for high end-bussen. Det betyr ingen aircondition, mest sannsynlig ingen vinduer, mye støy, stopper en million steder langs ruten og tar ofte 3, 4 eller til og med 5 så lang tid sammenlignet med luksustransporten ... men det er billigere!

Når det gjelder mat, har Thor en krystallklar anbefaling: Spis gatemat! Det er mye billigere og hvis du tilfeldigvis er i et dyrere land, gå til supermarkedet og kjøp brød, ost og noen tomater og ta deg en piknik i parken.

Overnatting kan gjøres billig det også! Hvis du ikke er for kresen på hvor du sover... Couchsurfing er en ting, mens hostel er en annen. Ofte får du frokost og WiFi inkludert når du sover på et hostel.

Visum er derimot en mer kostbar affære og de kan lett koste mellom 15 - 200 USD. Men frekvensen for å få de (når du reiser i 7 år) er selvfølgelig ikke høy - noe som gir deg lave gjennomsnittlige kostnader pr. dag.

"Der det er mennesker i denne verdenen, er det et transportmiddel tilgjengelig og du kan alltid komme deg fra A til B. Selv i dyre land er det lokale folk som gjør ting billig. Det har jo faktisk vært livet mitt i nesten 7 år nå..."

Thor Pedersen - Once Upon A Saga

Den ene gangen i Kongo...

Når vi snakker om transport, så har Thor opplevd en god del merkelige situasjoner når han prøver å komme seg fra A til B. Han havnet spesielt i noen rare situasjoner da han reiste gjennom de afrikanske landene.

Som et eksempel så var han i Republikken Kongo, og hadde bestemt seg for å besøke nabolandet Gabon. Dessverre for han så var det bestemt at de skulle holde en folkeavstemning den dagen, som førte til en "panikk-følelse" blant lokalbefolkningen som fryktet for uro i byene. Uten at han visste det, så var alle transportmidler fullbooket i løpet av kort tid. Som han sier: "Det er i situasjoner som dette, at lastebilene rulles ut!" 

Sammen med en annen reisende fikk de to seter bak på en lastebil og kjørte langs humpete veier, som dekket de alle i støv til de så ut som spøkelser ved ankomst. Men selv i en elendig situasjon som denne (hans ord, ikke våre!), kan noe vakkert oppstå. Ut fra ingenting begynte en kvinne på lastebilen å klappe vannflasken sin mens hun sang og kort tid etter satt hele lastebilen med 40-50 mennesker å sang til synet av solnedgangen. Et vakkert øyeblikk som raskt ble erstattet av den samme følelsen han hadde 30 minutter tidligere. For når solen først gikk ned og alle sluttet å synge på lastebilen, var "alt elendig igjen". Og det fortsatte i to dager - før han nådde målet sitt.

Denne historien sier mye om Thor og hans prosjekt. Han kunne ha valgt å reise en annen dag og valgt et annet transportalternativ, men i stedet valgte han å følge sin opprinnelige plan og han fikk en god historie ut av det!

Når du legger ut på en reise som denne, er det åpenbare ulemper som beskrevet ovenfor. Det er ubehagelig og tar som oftest lang tid. Men oppsidene (ja, det er flere av de også) med å reise sakte som dette, er at du får absorbere mye mer av et land enn du normalt ville gjort. Du bruker også mer tid på å reise, noe som lar deg fordøye omgivelsene mer - ofte fulgt av en fremmed som i utgangspunktet bare er en venn du ikke har møtt ennå.

Det å reise har vært å lære om livet

Thor har ikke reist uten mål og mening i 7 år. I løpet av sitt utenlandsopphold har han skaffet seg en enorm mengde kunnskap om hvert eneste land han har besøkt. Denne kunnskapen og disse erfaringene hjelper ham å slappe av når forskjellige hendelser fra hele verden treffer media, for som han sier:

"Jeg vet at selv om noen mennesker blir berørt av hendelser rundt om i verden, lever de fleste i disse landene faktisk et normalt liv hver dag. Jeg har vært ute i landsbyene i disse landene og folk er mer eller mindre de samme overalt. Mødre elsker fortsatt barna sine, folk blir fortsatt forelsket, noen tar fortsatt bilder for å legge ut på sosiale medier ... "

I tillegg til å utvide horisonten og tankegangen sin, har han skaffet seg et stort nettverk av mennesker som kan stole på at han hjelper til med alle mulige ting i fremtiden. Akkurat som de har hjulpet han, mens han har reist. What goes around, comes around.

Det store spørsmålet: Hva skjer når prosjektet er ferdig?

Det er kanskje ikke overraskende, at han etter å ha vært på reise i så mange år, ønsker å slå seg til ro når han er tilbake i Danmark. Enten er han allerede gift, eller i ferd med å bli det. Han lengter etter å være omgitt av venner og familie og kanskje til og med å starte sin egen lille familie.

I utgangspunktet er målet å returnere hjem, puste dypt og nyte at den lange, lange reisen er over. At det ikke er mer press på skuldrene hans for å fullføre denne galskapen av et prosjekt! At han ikke lenger trenger å finne ut hvor han skal reise videre og at han ikke trenger å vente fler måneder for å få visum til et bestemt land.

Dette vil åpenbart ikke betale regningene, såThor håper at prosjektet til slutt kan bli en bok. Boken skal mer eller mindre skrive seg selv, for han har mange historier å fortelle fra sine eventyr i utlandet. I tillegg til drømmen om å gjøre sagaen til en bok, har han en ambisjon om å holde motivasjonsforedrag og snakke på skoler og universiteter. Selvfølgelig vil det ideelt sett inkludere noen reiser.

Selv om Thor snart vil være den første personen i historien som besøker alle land i verden uten å fly, innrømmer han at han ikke har sett alt. Det er fortsatt mange steder å besøke, mange ting å se. På bucketlisten hans finner du Galapagosøyene, påskeøyene og Alaska. Så hvis du tror at Thor er lei av å reise, tar du helt feil.

En tålmodig dame som venter hjemme

Til tross for at han har reist i nesten 7 år, er faktisk ikke Thor singel. Det kan komme som en overraskelse for mange med tanke på at reisen har utviklet seg fra en forventet 3-4 år reise til å nå være 7 år (og fortsetter).

Men til tross for at han har vært borte i nesten et tiår, har Thor en forlovede som venter på ham hjemme i Danmark. Hun har besøkt ham totalt 21 ganger og Thor har en veldig spesifikk regel. En regel som sier at han barberer seg hver gang hun besøker ham (pent skildret rett ovenfor), men som du kan se på det øverste bildet som nylig er tatt i Hong Kong, har han snart skjegg ned mot brystet. Han har ikke sett forloveden sin på nesten et år. Men, Thor gir ikke opp drømmen sin! Fordi, som han vanligvis kommuniserer til sine følgere: "Sagaen må fortsette ..."

Vil du se hele episoden av vår prat med Thor?

Vi var så heldige å ha Thor som en del av vår Travel Festival og hvis denne artikkelen ikke er nok, kan du sjekke ut hele episoden her. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg og så får du øyeblikkelig tilgang til episoden On Demand.

Sjekk den ut her!

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...