{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Sam jobbet som frivillig med dyr i Sør-Afrika

Influencer-Sam-vrijwilligerswerk-Zuid-Afrika-olifanten

Dette er Sam's personlige historie fra da han jobbet som frivillig med dyr i Sør-Afrika

Hvert år reiser tusenvis av mennesker til Sør-Afrika og Krüger Nasjonalpark for å oppleve de eksotiske dyrene som bor her. Jeg bestemte meg for å oppleve denne vakre parken på en litt annerledes måte og med hjelp fra KILROY fikk jeg muligheten til å delta i et frivillighetsprosjekt. Fortsett å lese om du vil finne ut av hva du kan forvente fra et frivillighetseventyr i Krüger Nasjonalpark og hvordan jeg opplevde tiden min her. NB! Når du leser denne artikkelen så kan det hende du får en en plutselig trang til å reise!

 

kruger-national-park-south-africa-elephants-drinking-water-viewpoint-cover
Lyst til å vite mer om frivillig arbeid i utlandet?
Vi tilbyr frivillig arbeid i utlandet innen 3 ulike kategorier: samfunnsarbeid, natur & miljø og frivillig arbeid med dyr.
Les mer

Check out Sam

Mitt navn er Sam og jeg driver reisebloggen CheckOutSam. Gjennom reisebloggen min prøver jeg å inspirere andre reisende og eventyrere med spennende steder og kule aktiviteter, men også hvordan du kan planlegge det meste selv. Min siste reise tok meg til vakre Sør-Afrika og jeg fikk jobbe som frivillig med dyr. I denne artikkelen forteller jeg hvordan jeg gikk frem og hva jeg gjorde under oppholdet mitt! 

Frivillig arbeid med utrydningstruede arter i Krüger Nasjonalpark

Det er mange prosjekter å velge mellom i Krüger Nasjonalpark som fokuserer på det å hjelpe dyr men jeg valgte et spesielt prosjekt som fokuserer på å hjelpe utrydningstruede dyrearter. Dette prosjektet var for meg den perfekte kombinasjonen av en typisk "safari-ferie" og at jeg måtte skitne til hendene og ta i et tak. Prosjektet skuffet ikke!

Jeg tilbragte dagene mine med å se på vakre dyr, kjøre gjennom ville landskap og jeg nøt hvert øyeblikk sammen med de andre frivillige. Når jeg beskriver det sånn, så høres det kanskje ut som at jeg var på en avslappende safari gjennom Krüger Nasjonalpark, men det er langt fra sannheten. Jeg var med på et fantastisk frivillighetsprosjekt. Nysgjerrig? Nedenfor kan du sjekke ut hva slags oppgaver du kan fovente å få, hva jeg fikk ut av opplevelsen og selvsagt mine egen meninger om tiden min her. Allerede nå, så kan jeg si at det var en opplevelse for livet!

Hva slags oppgaver får du i løpet av dette prosjektet?

Du får faktisk en god del oppgaver, men du føler allikevel ikke at det er en jobb. Dette har nok mye med menneskene du jobber sammen med men også stedet du er på. Krüger Nasjonalpark er så enorm og magisk at du kan tilbringe en hel livstid her!

Se etter truede dyr i Krüger nasjonalpark

Den viktigste oppgaven i dette frivillighetsprosjektet er å samle inn data om alle dyr, men det er de truede dyreartene som er hovedprioriteten. Du tilbringer mye av dagen i en safaribil og får se mange fantastiske skapninger. Hvor lang tid du bruker med hvert dyr avhenger av hvilket dyr du skal ‘undersøke’ den dagen. Når du har funnet dyret du skal overvåke, tar du ut penn og papir og begynner jobben. Dataen du samler inn er viktig for selve parken, men også for forskere. Du hjelper til med å overvåke befolkningen ved at du noterer for eksempel kjønn, avstand, hvor du oppdaget dem osv.

Du hjelper også disse forskerne på andre måter. Noen dager plasserer du ut ‘kamerafeller’. Dette er skjulte kameraer som tar bilder om natten når de intetanende dyrene går forbi. Kamerafeller er et avgjørende verktøy for å oppdage de veldig sjeldne dyrene og bildene brukes til å studere dyrenes oppførsel.

Bootcamp Krüger

Du og de andre frivillige er ikke de eneste gjestene i parken, så derfor får man også en del oppgaver som skal sørge for at andre besøkende får et fint besøk. Elefanter liker for eksempel å skyve trær over på veien. Hvis de ikke fjernes med en gang, tar det ikke lang tid før ingen kan kjøre på den veien lenger.  Noen ganger må du rett og slett brettene opp ermene, hugge og dra bort store trær.

Du lærer fra ekte parkvoktere (rangers)

Frivillighet betyr ikke bare å jobbe, det betyr også en sjanse til å lære og utvikle nye ferdigheter. I bilen blir du alltid ledsaget av en ranger-trainee. De deler all kunnskapen sin med deg og du kan stille alle de spørsmålene som du kommer på.

Noen dager legger du også ut til fots sammen med parkvoktere for å utforske parken. Underveis lærer de deg alt de kan om små og store dyr, introduserer deg for dyresporing og en haug med andre nyttige overlevelsesevner. Du trenger ikke å være redd for sikkerheten din. Parkvokterne er alltid bevæpnet og gir deg en detaljert sikkerhetsbriefing før du legger ut.

Arbeidet du gjør her er viktig, men hele opplevelsen er også en fantastisk personlig berikelse!

Har man noe fritid i løpet av prosjektet?

Absolutt! Du har mer en nok fritid til å gjøre det du ønsker. Dette prosjektet krever at du står opp tidlig på morgenen (04.00-05.00; når dyrene er mest aktive) og du er tilbake innen klokken 10.00 på morgenen. Den andre vakten begynner ikke før 14.00-15-00 på ettermiddagen.

I løpet av den lange pausen på formiddagen hjelper man gjerne til på kjøkkenet (det pleier ikke å ta lang tid). Etter det så kan du ta den en powernap, lese litt om dyrene du studerer, laste opp dataen du har samlet eller gjøre noe annet om du vil. 

I begynnelsen så trodde jeg at denne pausen skulle være altfor lang og at kjedsomheten skulle slå inn. Heldigvis tok jeg feil. Tiden flyr når du snakker med de andre frivillige - og tro meg dere har masse å snakke om...

Nå skjønner du kanskje hvorfor man får følelsen av å være på ferie, mer enn av å jobbe

Hvordan går jeg frem for å delta på et slikt prosjekt?

Jeg trengte ikke å bekymre meg for transport fordi KILROY tok seg av alt det for meg. Og flaks var det, fordi dette prosjektet ligger midt i "ingenmannsland". Med hjelp fra KILROY kom jeg meg trygt frem uten noen problemer underveis!

På dette prosjektet kan du velge hva slags overnatting du ønsker. Du har to muligheter; enten så kan du velge det mer "lukseriøse valget" og sove på hovedcampen eller så kan du bo i en teltleir noen kilometer før hovedkvarteret. 

Sove med løvene

Jeg valgte å sove i telt, mye fordi du faktisk sover midt i mellom alle dyrene. Etter solnedgang hører du løver og hyener som brøler ikke langt fra teltet ditt. Denne opplevelsen er noe du sent kommer til å glemme! I tillegg så besøker du hovedcampen ganske ofte, så du går ikke glipp av noe om du velgerå sove i telt. Når du besøker campen så kan du lade det du har med deg av elektronikk og ta deg en dukkert i bassenget. 

Matlagning er en fellesaktivitet i begge campene. Hver uke kommer det en ny og fantasisk meny som gir deg nok energi til å brette opp ermene resten av dagen. Har du lyst på en kald øl eller brus i slutten av dagen? Da kan du bli med på den ukentlige turen til supermarkedet, men husk at denne turen tar nesten en halv dag. Jeg foretrakk å heller være i campen, for du vet adri hvilke dyr som kom ruslende fordi!

En uforglemmelig tid som frivillig i Sør-Afrika

Det å reise som frivillig gir deg dobbel glede. Du opplever et nytt land og omgivelser men du får også bidra positivt til lokalbefolkningen (om det er mennesker eller dyr). Min tid som frivillig i Sør-Afrika var uforglemmelig. Lydene av dyrene du våkner og legger deg til, de varme menneskene du møter og de andre frivillige, gjorde at min opplevelse ble helt unik. 

Vil du vite mer om dette frivillighetsprosjektet? Les den mer detaljerte artikkelen om mine opplevelser på min blogg.

Sees!

Sam

 

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...