{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Sommerferie i Karibien

Camilo Pinaud Hnfu3e1e4do Unsplash

Er du usikker på om sommeren i Norge kommer til å bli topp i år?

Vel, i Kairibien er det deilige badetemperaturer året rundt, og til tross for regnsesong får du likevel mye sol mellom kortvarige regnskyll. Det lover også godt for sjel og lommebok med færre turister, bedre priser og mindre mas og kjas. 

Vi har satt sammen en deilig reiserute som inkluderer tre av de vakreste øyene i Karibien: St. Lucia, Grenada og Barbados! Kunne du tenkt deg en super-eksotisk sommerferie i år? 

De karibiske øyene ligger som en deilig buffét mellom Atlanterhavet og Mellom-Amerika. Her finner du noe for enhver smak, enten du vil lade batteriene med en kokosdrink i hengekøya, dra på oppdagelsesferd i vakker natur eller tilbringe dagene i det herlige havet med fete aktiviteter.  

Vi har budsjettvennlig overnatting på alle disse øyene, der du for eksempel kan bo i en leilighet med eget kjøkken og lage din egen mat. Ikke bare er det godt for lommeboka, men du har jo også konstant tilgang til noe kaldt og godt i glasset. Deilig, ikke sant? 

På de tre øyene vi har valgt ut så snakker de fleste bra engelsk, som selvfølgelig gjør det litt lettere for deg å skulle kommunisere blant de lokale. Disse øyene bærer preg av den tidligere britiske kolonimakten og de lokale snakker kreol – i motsetning til de franske og nederlandske øyene i Karibien der det snakkes mindre eller veldig lite engelsk. 

 

Dette er øyene vi mener at du bør vurdere for å sikre deg en solfylt sommerferie i år! 

Shutterstock 1397370338

St. Lucia

St. Lucia regnes ofte som den vakreste øya i Karibien, med sitt frodige vulkanske landskap, fargerike hus, rike flora og fauna og en haug lekre strender spredt over hele øya. Du kan ta deg en fjelltur på en av de aktive vulkanene, som f.eks. La Soufriere eller tvilling vulkanene Gros Piton og Petit Piton, hvor du får nydelig utsikt over øya. Og - etter at du har svettet deg opp og ned vulkantoppene er det bare å slenge seg i et av de mange vakre fossefallene for en forfriskende avkjøling. Psst! Alle strender på St. Lucia er offentlige, så du kan velge og vrake hvor du vil slikke sol!  
 
Mat på St- Lucia
 
Her finner du mye britisk og fransk inspirasjon på kjøkkenet. Når du er ute og spiser bør du teste ut grønne fiken, salt fisk, bouyon, cow heel soup (ja, det er kuhæl…), curry-rettene, den grilla fisken og kanskje slå til med litt hummer?

Hugh Whyte Ngypqibb8gm Unsplash

Grenada

Grenada, også kjent som «Krydderøya», er jo ikke noe dårligere når det kommer til karibisk sjarm, natur og kultur. Sleng deg nedpå de sukkerhvite strendene, gå turer i frodig regnskog eller kanskje du kunne tenkt deg å lære å lage sjokolade fra bunnen av? 

Ta deg en dagstur til Grenadas skjulte perle, Carriacou! Carriacou ligger kun 90 minutter unna Grenada med båt og kan skryte av noen av verdens fineste dykkersteder med sitt krystallklare vann, velfungerende korallrev og uberørte paradis strender.  

Sjekk ut Annandale Waterfalls, kun 20 minutter unna hovedstaden St. George's eller ta turen til Molinere Underwater Sculpture Park (den første av Jason deCaires Taylor’s skulpturparker under vann). I dag er dette stedet på National Geographic’s "25 Wonders of the World". Parken ligger mellom 5-8 meter under vann og du kan se denne herligheten ved å dykke, snorkle eller fra en kajakk med glassbunn. Parken ligger kun en kort båttur unna St. Georges eller Grand Anse. 

 

Maten på Grenada  
Som nevnt ovenfor så er Grenada kjent som "krydderøya" i Karibien. Maten er preget av muskat, kanel, ingefær, laurbærblad, nellik, gurkemeie, timian og sitrongress. Frukt og grønt, gryter og fersk sjømat står som regel på menyen! Sjekk ut noen av de lokalene rettene: Lambie Souse, Callaloo Soup, Roti, Crab Back, Muskat iskrem og kakao-te. 

Tom Jur Fcsyf14c 6M Unsplash

Barbados

Dette er selveste Rihanna’s hjemsted! Den tropiske øya er full av gode vibber, som kanskje hjelpes litt av Mount Gay’s rom-destilleri og de fantastisk vakre strendene. Barbados har et litt flatere landskap enn de andre øyene, men det er ikke manko på vakre strender og morsomme ting å finne på. 

Vil du ta tempen på den lokale stemningen på øya bør du ta turen til øyas minste by Oistins (helt sør på øya). Dette lille stedet er FULL av karibisk sjarm og er «the place to be» på en fredagskveld om du vil ut å ta deg en drink og riste litt på kroppen med de lokale. Du har jo tross alt ikke reist så langt for å kun henge på et hotell med andre turister? Det beste tidsfordrivet er å slenge seg ned på en av de mange rom-barene sammen med lokale og se dagliglivet passere.  

 

Barbadian mat 
Barbadisk mat, også kalt «Bajan» er en smeltepott av afrikansk, portugisisk, indisk, irsk, kreolsk, urbefolkning og britiske innflytelser. Det er med andre ord mat som tingler på de fleste tunger. Ikke gå glipp av Friday Fish Fry i Oistins!  

 


På tide med en tur til Karibien? 

 

Snakk med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...