{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

The Smart Move: Hvorfor du bør booke turen din tidlig

Girl Walking The Streets

Vi skal ikke skremme deg til å booke tidlig, men det er greit å vite om fordelene!

Folk spør oss ofte om: ‘Må jeg virkelig bestille så tidlig, når det er flere måneder til jeg skal på tur?!’.” Det er mange som tror at reisebyråer finner på dette for å sikre seg bestillinger. Men det er mange gode grunner til å bestille så tidlig som mulig. Det handler ikke bare om å sikre en plass på flyet eller reservere en seng på det party-hostellet du har siklet etter. Det er faktisk noe som kan spare deg for ganske mange penger, redusere stress og sørge for at turen din ikke blir ødelagt av utsolgte ferger eller campingplasser. Men, hva med de som promoterer “last minute deals”? Les videre for å finne ut av hvorfor det kan være lurt å booke så tidlig som mulig.

Pascal Meier Uyiesso4fim Unsplash
Mytene rundt booking av fly
Det er mange teorier som svirrer rundt om når det er best å bestille flyreiser - de fleste er unøyaktige eller i beste fall bare halvveis sanne. Flypriser er dynamiske og endrer seg hele tiden, så vårt råd er: planlegg resten av turen først for å sikre at du får gjort det du vil. Det er sant at flyreiser utgjør en stor del av budsjettet ditt, men - det er alltid et fly tilgjengelig. Plasser på turer, de kuleste hostellene og campingplassene og noen ganger nasjonalparkpass, kan bli utsolgt. Det er et par regler for å unngå å betale en altfor høy pris for flyreisene dine. Hvis du reiser i høysesonger eller når det er spesifikke arrangementer som holdes rundt om i verden, bør du sikre deg billettene dine tidlig. Men litt fleksibilitet kan være greit om du reiser i lavsesong. Men IKKE VENT til siste liten. Det fører i de fleste tilfeller til at du betaler oppblåste flypriser. Flyselskapene utnytter det at du må skaffe deg en billett, vel vitende om at desperate reisende kommer til å betale den prisen de setter. Ikke lek katt og mus med fly bookingen. La heller oss finne den billigste billetten for deg, som passer med reiseplanene dine, reiseruten din og som ikke tar 46 timer totalt. Vi kalles tross alt reisespesialister av en grunn!

Fordelene ved å booke tidlig

Å bestille tidlig kan kanskje koste deg litt flex, men det er så mange fordeler som vi må snakke om. Det ble fort en ganske lang liste, så her er det bare til å begynne å lese!

 

Det kan spare deg for ganske mye penger

“Last minute deals” var vel en greie? Ja, men det er dessverre ikke tilfelle lenger. “Siste liten” betyr akkurat det – å bestille rett før du skal av gårde. Med mindre du er veldig fleksibel med hvor du skal reise, så anbefaler vi ikke at du kjører den stilen.

Du får gjøre det du faktisk kom hit for å gjøre

Ikke tro at turer ikke blir utsolgt – for det gjør de. Og turene med best valuta for pengene blir først borte. Så når du har bestemt deg for noe, så bør du bestille det! Det er ingen grunn til å vente, det blir ikke billigere, det blir bare utsolgt. Vi vil ikke se det skuffede ansiktet ditt på et møte hos oss, så stol på oss når vi sier at ting må bookes. Vil du få alle de opplevelsene som du drømmer om, så må du sikre deg din plass.

Du sparer tid og kan unngå køer

Ingen liker å bruke dyrebar ferietid på å stå i kø eller håndtere trøbbel i siste liten. Ved å bestille tidlig kan du unngå stresset med å forte deg for å skaffe den billetten, som gjør at du får en mye mer behagelig reise. I tillegg så slipper du å gå glipp av populære attraksjoner eller aktiviteter på grunn av begrenset tilgjengelighet.

Reisen din blir mer problemfri

Tidlig planlegging gir deg tid til å ordne alle detaljer. Du får nok tid til å be om fri fra jobben, finne noen til å passe barna, kjæledyret ditt eller overlevere noen andre ansvarsområder, sånn at du kan fokusere på å fikse alt før du legger ut på turen.

Det gir deg ro

Å vite at reiseplanene dine er på plass lang tid i forveien gir deg mer ro i både kropp og sjel. Du trenger ikke å stresse over tilgjengelighet eller plutselige prisøkninger. I stedet kan du bruke tiden på å oppleve morsomme ting. Som å for eksempel finne ut hvilke matsteder du vil teste ut eller hvilke strender du vil besøke. Og pakke det perfekte strandantrekket selvfølgelig! Du vet, de viktige tingene…

Du kan unngå høysesongrushet

Selvfølgelig vil ingen av oss reise i høysesongrushet – men noen ganger er det uunngåelig på grunn av jobb, feriedager, reisepartners planlegging osv. Så hvis du må, er det absolutt anbefalt å bestille tidlig. Populære steder kan bli overfylte – så en tidlig booking sikrer deg hostell og aktiviteter før alle andre begynner å planlegge reisen sin.

Unngå katastrofer – en fin liten bonus

Den største fordelen har vi faktisk ikke nevnt ennå. Å bestille på forhånd betyr at det har blitt lagt planer for turen din. Og selv om planlegging kan høres kjedelig ut, så er det den beste måten å unngå uventede problemer mens du er på farta. Bruk kunnskapen til våre reisespesialister: vi hjelper deg ikke bare med å unngå monsunsesongen (se bildet nedenfor for en liten preview av hvordan det ville vært), men vi kjenner også destinasjonene våre og alle «do’s & dont’s» som du lett kan se i våre reiseforslag. En nøye gjennomtenkt reiserute sørger for at du ikke går glipp av «must-see» attraksjoner eller opplevelser. Forestill deg å komme til Yosemite nasjonalpark og finne ut at du trenger en reservasjon for å komme inn i parken og at alt er utsolgt den dagen! Ved å planlegge og booke i forveien så sikrer du deg billetter, reservasjoner og kan bruke tiden din mer effektivt.

Man walking with a bike through a monsoon-flooded street in Asia.

Her er hva som kan skje hvis du ikke planlegger tidlig:

Vi har ikke lyst til å høres dramatiske ut, men om du ikke sikrer reiseplanene dine så kan det få ganske store konsekvenser for turen din. Som reisebyrå har vi håndtert flere av disse konsekvensene og har en haug av historier om situasjoner som kunne vært unngått ved å bare bestille tidlig nok.

 

1. Du kjøpte ikke fergebillettene - og den neste tilgjengelige datoen er om en måned…

Se for deg at du kommer til ferge-terminalen, spent på å reise fra Nordøya på New til Sørøya, bare for å finne ut at du burde ha bestilt billetten din i god tid i forveien og at alle billetter for neste ukene er utsolgt. Neste mulige dato for å komme seg på fergen er nesten en måned unna! Da blir fort drømmeturen snudd på hodet og du kan bli tvunget til å forlenge oppholdet på Nordøya eller verre: gå glipp av Sørøya på grunn av tiden du har tilgjengelig! Å bestille fergebillettene tidlig kunne ha spart deg for denne situasjonen - og forhindret at du ble skuffet.

2. Du trodde det ikke var nødvendig å reservere en campingplass, og så ser du køen av folk som tenkte det samme…

Se for deg dette: Du kommer til Rocky Mountain National Park i Nevada - langt unna alle de store byene og er ivrig etter å sette opp teltet ditt og kaste deg ut i naturen. Men når du nærmer deg campingplassen, så blir du møtt av en lang kø av andre campers som venter på å sikre seg plassene sine. Men uten en reservasjon står du igjen og famler etter alternativer, kjører tilbake den veien du kom for å finne et motell med et ledig rom, eller så ender du kanskje opp med å måtte sove forsetet av bilen din ved veikanten. Ingen av disse er akkurat kurant, men må man så må man. Så husk å bestille campingplassen på forhånd!

Girl sticking her head out the window of a blue old-fashioned train that's in motion.

Overbevist nå?

Hvis ikke så kan en liten prat med en av våre reisespesialister definitivt hjelpe deg på vei. Ikke bare kan de hjelpe deg med å få til den perfekte reiseruten, men de har også tonnevis av reisehistorier som venter på deg. De har erfaring fra det gode og det dårlige og de deler gjerne noen insider tips om hvorfor det er viktig å bestille tidlig. Noe så enkelt som å bestille tidlig kan utgjøre en stor forskjell – det kan bli et minne for livet eller en total flopp (og det er det jo ingen som ønsker?).

La oss starte planleggingen!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...