{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Topp 10 destinasjoner for førstegangs-backpackere

Backpacker som sitter på en stein i solnedgang

Førstegangs-backpackere - we got you!

Usikker på hvor du bør ta turen på din første reise som backpacker? Fear not! Våre reisespesialister har samlet en liste med sine favorittdestinasjoner for deg som skal ut i verden for første gang. 

myanmar-vietnam-cover
Backpacking er ikke en ferie, det er en livsstil...
en vi gjerne deler med deg, for vi mener selvfølgelig at det er den ultimate formen for reise. Du får en mer fleksibel, sosial og rå opplevelse av destinasjonen. Og ikke nok med det, det er billig og enkelt, så budsjettet ditt kommer til å ta deg mye lengre. Reis på trebenker med de lokale på toget, sov på uvanlige steder og prøv den aller beste maten på de lokale markedene. Det handler ikke om å huke av mest ting på bucketlisten, det handler om å virkelig oppleve destinasjonen din. Gå utenfor komfortsonen og stimuler nysgjerrigheten din med våre eventyrsreiser (som kanskje er litt utenom det vanlige).
Se våre reiseforslag

Multi-stop eller fokusere på ett land?

For deg som planlegger å dra på backpacking for aller første gang så finnes det en million forskjellige valg å ta, men de største valgene er kanskje «hvor lenge skal jeg reise» og «hvor skal jeg dra»? Den første er helt opp til deg og din timeplan, men den andre hjelper vi deg gjerne med. Vi har laget en liste med våre favorittdestinasjoner for deg som skal ut på backpacking for første gang. Disse forslagene lar seg lett kombinere om du vil reise over en lengre periode eller så kan du velge å bli lenger på en enkelt destinasjon for å virkelig bli kjent med kulturen og lokalbefolkningen.

Ta en titt på reiseforslagene våre nedenfor og drøm deg bort! P.S. Disse er listet opp i fullstendig tilfeldig rekkefølge – det er jo vanvittig vanskelig å skulle velge førsteplassen …

Two backpackers in a TukTuk in Asia

Malaysia

Det er kanskje ikke den første destinasjonen som poppet inn i hodet på deg, men Malysia har en deilig kombinasjon av modernitet, vakker natur og digg mat. Hovedstaden, Kuala Lumpur er kjent for sitt imponerende bybilde og variert street food som gir deg en form for «greatest hits» av Sørøst-Asiatiske smaker. Øya Borneo er også verdt et besøk! Den er en av to steder i verden (den andre er Sumatra i Indonesia) hvor du kan se orangutanger ute i det frie. Her er det også mulighet for å hjelpe til på et frivillighetsprosjekt på et rehabiliteringssenter for orangutanger. Hvis det ikke er helt din greie, så kan vi foreslå å heller slappe av i det tropiske paradiset Perhentian Islands.

Golden statue at Batu caves in Kuala Lumpur

Peru

Et litt mer mainstream alternativ til Malaysia er backpacker-favoritten: Peru! Med sitt vanvittige landskap, interessante historie og fargerike småbyer er Peru en favoritt for mange og sees ofte på som inngangsporten til Sør-Amerika. Det er det perfekte stedet for utendørsaktiviteter som å padle kajakk, ziplining og rafting, men om du er mer typen til å holde bena godt plantet på bakken så finnes det allikevel mye å finne på. Man bør absolutt ta turen til det ikoniske Machu Picchu, men det finnes andre turer du også bør sjekke ut. Hva med å gå langs Inca Trail, oppleve regnskogen i Amazonas eller besøke de sjarmerende byene Lima og Cuzco og få deg en smakebit av den peruanske maten og kulturen.  

Church in the city of Arequipa with mountain in the background in Peru

Thailand

Det er ingen hemmelighet at Thailand er et lite stykke paradis for backpackere, med sine vakre strender, gode priser, pulserende byer og massevis av opplevelser. Det er enkelt å komme seg rundt omkring og de har en etablert «backpacker-infrastruktur», med det mener vi masse overnatting, billig mat og transport muligheter i tillegg til varierte aktiviteter. Og la oss ikke glemme street fooden! Vi drar når som helst til Jodd Fairs Market!

Boats at a beach on the Phi Phi Islands in Thailand

New Zealand

New Zealand er en drøm for backpackere som liker å være tett på naturen. Om du er glad i fjellturer, action sports eller surfing, så finner du noe å holde fingrene i her. Du kan bruke ukesvis på å oppleve de vakre nasjonalparkene som for eksempel Milford Sound og Tongariro National Park. Det er også veldig populært å slenge seg på en road trip i New Zealand, men hvis budsjettet er litt thinght så kan du jo vurdere å dra på Working Holiday? På Working Holiday kan du bli lenger, skaffe deg jobberfaring, oppleve mer og tjene penger samtidig. Win-Win!

Emerald Lakes in Tongariro National park on North Island in New Zealand

Kambodsja

Kambodsja har den typiske Sørøst-asiatiske sjarmen man gjerne leter etter, og en bonus er at landet er hjem til det ikoniske Angkor Wat! I tillegg til å vandre rundt de eldgamle Angkor-ruinene kan du besøke den livlige byen Phnom Penh, klatre, leie deg en moped i den avslappede byen Kampot og besøke de vakre øyene Koh Rong og Koh Rong Samloem. Det som gjør Kambodsja til en backpacker-favoritt er muligheten for å kunne kombinere flere land på reisen da det er «kort vei» til Vietnam, Laos, Thailand og til og med Malaysia.

Boats and huts on a river bank in the Kampot province in Southern Cambodia

Indonesia

Med over 17.000 øyer å velge mellom er det vanskelig å ikke finne en man liker. På grunn av sine mange øyer, regnskog og fjell kan Indonesia by på et hav av reiseeventyr for førstegangs-backpackere. Bali er et populært startsted med de vakre strendene, bra uteliv og korte avstander som gjør det lett å reise rundt. Men noen andre høydepunkt du bør få med deg i Indonesia er det spektakulære landskapet i Komodo National Park, den kulturelle byen Yogyakarta, Mount Bromo på Java og de rolige Gili-øyene. Om du er keen på å få med deg mer av Indonesia så bør du fly til enten Sulawesi eller til jungelen på Sumatra – begge gir deg masse forskjellige opplevelser.

Lush green rice fields on Bali, Indonesia

Costa Rica

Etter å ha tatt for oss mye Asia, så kommer det en destinasjon for alle latin lovers! Costa Rica er kjent for sitt utrolige biologiske mangfold og øko-turisme i tillegg til å være et sikkert sted å reise for førstegangs-backpackere. Men selv om det er sikkert så betyr ikke det at det er et kjedelig sted! Her får du muligheten til å vandre i tåkelagt regnskog, bestige vulkaner og stikke tærne i sanden på de vakre strendene. Er du glad i dyreliv bør du ta turen til Osa Peninsula og Corcovado National Park. Tapirer, jaguarer, krokodiller og dovendyr har sitt hjem i denne regionen og det er faktisk veldig lett å se disse dyrene tett på når du vandrer rundt på stiene her.

Traveller at Nauyaca waterfalls in the south of Costa Rica

Vietnam

Enda en Sørøst-Asiatisk klassiker står for tur! Postkort-landskap, street food som gir deg vann i munnen og vennlige lokale folk gjør Vietnam til et perfekt sted for deg som drar på backpacking for første gang. Fra de travle, men morsomme gatene i Hanoi til den historiske byen Hoi An og selvfølgelig Halong Bay – Vietnam har alt. Vi anbefaler at du leier en moped eller motorsykkel og tar turen langs landeveiene for å se det virkelige Vietnam.  

Travellers on a motorbike on an empty road in Vietnam

Australia

I det andre landet down under på denne listen er det utrolig lett å reise rundt. I tillegg har du fordelen med at alle snakker engelsk og de er også veldig kjent for sin vennlige «Aussie hospitality», noe som gjør dette til et perfekt land å reise rundt i som førstegangs-backpacker. Opplev de kjente byene Sydney og Melbourne, se all den vakre naturen de kan tilby som Great Barrier Reef, The Outback og deilige strender langs østkysten (som er perfekte for surfing). Australia har noe å by på for alle reisende.

Surfers in the ocean at Gold Coast in Australia

Sri Lanka

Sist, men ikke minst er det Sri Lanka. Denne tropiske øya byr på en fin miks av kultur, dyreliv og vakkert landskap. Det er et av de beste landene for å dra på safari i Asia, der du får se leoparder, elefanter, bjørner og utallige fugler i vakre nasjonalparker. Du kan besøke eldgamle templer, kaste deg i bølgene for litt surf, dykke eller finne hvaler eller kanskje ta turen gjennom te-plantasjene rundt Nuwara Eliya og slappe av på digge strender.  Det beste med dette landet? Det er veldig billig å væe her i tillegg til at lokalbefolkningen er vennlige og maten er god!

Views from the open train doors on the journey from Kandy to Ella in Sri Lanka

Klar for tur?

Ble du inspirert og vil dra ut på tur? Snakk med en av våre reisespesialister da vel! de guider deg igjennom alt du må tenkte på før din første backpacking-tur. Tenk på oss som et lite sikkerhetsnett, vi har lang erfaring med reiser og massevis av kunnskap. Så selv om du ikke helt vet hvor du vil, så hjelper vi deg finne den reisen som passer for deg. 

Snakk med oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...