{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Topp 5 "Must Sees" i Jordan

Jordan Wadi Rum Nightsky

Vurderer du å reise til Jordan? Det skjønner vi godt! Jordan har så mange severdigheter, kulturelle opplevelser, historie, mystikk og fascinerende landskap at du føler du er i en Indiana Jones film. Du reiser nok hit for det spektakulære landskapet og historiske severdighetene, men det du snakker om når du kommer hjem er alle menneskene som har gjort inntrykk på deg underveis på reisen.

amman-jordan-roman-ruins-in-citadel-park-cover

1. Amman & Jerash

I Jordan ligger høydepunktene som perler på en snor. Hovedstaden Amman er som storbyer flest, stor og kaotisk, men vel så rik på spennende arkitektur, moskeer, markeder og kulturliv. Her får du en god blanding av vestlig innflytelse og tradisjonell kultur, avhengig av hvor i byen du beveger deg. Den historiske byen Jerash ligger en time nord for Amman og er absolutt verdt et besøk. Et fascinerende sted med et av de største og mest bevarte romerske ruinene utenfor Italia.

2. Dødehavet

På vei sørover kommer du ikke utenom et stopp ved Dødehavet. Her kan du pleie kropp og sjel med et gjørmebad før du tar steget ut i det salte vannet. Du kommer ikke langt ut før kroppen ikke lenger klarer å gjøre motstand, og du flyter opp som en dupp i vannet. En absurd opplevelse, men både digg og gøy så lenge du unngår å få det salte vannet i øyene. Hørt om «å strø salt i såret»? Jepp, du vil fort merke et hvert lite skrubbsår på kroppen når du kommer ut i vannet, så anbefaler å avstå fra ekstremsport og annen risiko for skader før turen hit.

Jordan Petra

3. Petra

Neste stopp du ikke vil gå glipp av på reise i Jordan er fantastiske Petra, som er akkurat så spektakulært som det ser ut på bildene. Her kan du vandre i timevis og se den ene spektakulære utskjæringen etter den andre. Hvis du har tid er det 3 fantastiske utsiktspunkt som du bør få med deg. Ta turen opp på høyden vis-a-vis «The Treasury» for et skikkelig kick og en meget insta-vennlig spot med fantastisk utsikt over det kjente tempelet. 3 dager i uken kan du delta på «Petra by night» etter solnedgang - En annerledes og magisk måte å se området på (lyst opp av over 1000 lykter) som du sent vil glemme. Det går en offisiell sti til «High Place of Sacrifice» som byr på nok en spektakulær utsikt. Herfra kan du se helt til beduin-landsbyen som ligger på oversiden av Petra. Sist, men ikke minst, kan vi anbefale en tur opp de ca. 1000 trappetrinnene til «The Monastery». Gå videre forbi det flotte tempelet, så kommer du til et skilt der det står «Top of the world». Passende nok, for på toppen venter en fantastisk utsikt hvor du kan se ut over de høye fjellene og dype dalene som omringer Petra. Ta med mye vann og gode sko, så er du sikret en god og behagelig opplevelse.

wadi-rum-jordan-traveller-on-rocks-cover

4. Wadi Rum

Wadi Rum er et annet ‘must see’ på reisen til Jordan. Her kan du leve ‘the simple life’ midt ute i ørkenen, side om side med beduinene som bor her. Lær mer om lokalbefolkningens kultur og tradisjoner, spis nydelig lokal mat som blir tilberedt i et hull i bakken og tilbring kveldene under den uendelig store stjernehimmelen. Wadi Rum er et populært turistmål, men her er det nok av plass til alle! Du vil mildt sagt føle deg alene der ute, med ørkenen for dine føtter. Det er også mange kule sights her som du kan se på en dagstur med bil rundt i området. Fasilitetene er enkle og veien til store resorter, spa og luksus er lang, men det gjør opplevelsen desto mer autentisk og magisk. Vårt beste råd: Embrace it!

5. Akaba

Lengst sør finner du havnebyen Akaba. Følg lukten av deilig, fersk sjømat, eller ta turen til stranden for en dupp i Rødehavet. Her er det perfekte forhold for dykking og snorkling, og utstyr kan leies på et av de mange strandhotellene. Byen er omringet av fjell og ørken, og i sentrum finner du historiske områder med moskeer, ruiner og museer der du kan lære mer om folket og historien. Akaba er også et perfekt utgangspunkt dersom du vil fortsette reisen over grensen til Israel.

Klar for å reise til Jordan?

Enten du bare drømmer om å se Jordan eller planlegger en lengre reise hvor Jordan er et av stoppene på reiseruta, så kan vi hjelpe deg med planlegging og bestilling basert på dine ønsker og budsjett! 

Snakk med oss om reiser til Jordan

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil reise eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker og spørsmål, så setter vi sammen et tilbud for deg. Legg gjerne igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg for en kort prat. Da vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å sette sammen den perfekte reiseruten etter dine ønsker og budsjett. Hvis dere er flere som reiser sammen anbefaler vi at dere sender en felles henvendelse.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Hei,

Takk for at du tar kontakt med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre!

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon, via video eller i butikk og få gode tips og hjelp til reiseplanleggingen. Du kan booke et møte med oss når som helst, så velg en tid som passer best for deg. Vi gleder oss til å snakke om dine reiseplaner!

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Takk for du vil ha et møte med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre! Det kan være greit å vite at dette kun er en forespørsel og at møtet ikke er bekreftet før du får svar fra en av våre reisespesialister. 

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Mens du venter på svar fra oss, så kan du jo sjekke ut litt reiseinspirasjon.

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...