{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Viser du god folkeskikk på reise?

Girl Walking The Streets

Ikke gjør det hvis du ikke ville gjort det hjemme!

Reisen starter og du er klar! Du har pakket ned behagelige reiseoutfits, lener deg tilbake og glemmer hverdagens bekymringer. Perfekt. Å komme seg bort fra ens normale hverdag er noe av det beste med å reise: nye kulturer, vaner og mennesker lærer deg å sette pris på verdens mangfold. Men når du forlater hverdagen hjemme i Norge, legger du også igjen din gode folkeskikk?

Ferie for deg - hverdag for andre

Påvirket av feriemoduset du befinner deg i er det lett å glemme at mens du er på ferie, er de fleste rundt deg hjemme, i hverdagen. Flere av oss har på et tidpunkt på en av våre reiser innsett vår egen tankeløshet - men gjerne først etter at skaden er gjort.

Du kan spare deg for flere ubehagelige situasjoner ved å sette deg inn i lokale skikker, normer og uskrevne regler i forkant av reisen din. 

Husk også at hvis du ikke ville gjort det hjemme, så ikke gjør det på reisen heller. Med andre ord, rydd opp etter deg og unngå forsøpling. Ikke sløs med vann eller la klimaanlegget på hotellrommet stå å dure dagen lang. Husk at du alltid er i noens "hjem" - enten det er snakk om mennesker eller dyr.

Viser du god folkeskikk på reise? | KILROY

Fotografering med måte

Med så mye awesomeness, prakt og mangfoldighet på alle kanter, vil du selvfølgelig prøve å forevige øyeblikkene slik at du kan vise alle der hjemme hvor fantastisk reisen din var. Og i all den iveren, spesielt hvis du er en av oss som bruker litt for mye tid på å stirre på telefonen, er det lett å glemme at personen du tar bilde av er et menneske og ikke bare et kult motiv. Ikke ta bilder av personer uten deres tillatelse. Og hvis den lokale policy er å betale for bilder med lokalbefolkningen, så gjør du det. 

Spesielt når det er snakk om barn bør ekstra hensyn vises. Hvis det er mulig, spør foreldrene om tillatelse før du tar bilder. Og aldri ta bilder av barn hvis de ikke ønsker å bli tatt bilde av, eller uten at de vet det. Det er ikke greit. Mange reisende synes f.eks at det vil være fint med illustrative bilder av barn som leker og spiller fotball med en klump gummistrikk på en støvete grusvei. Og jo, det viser hverdagen der du der. Og ja, det er autentisk. Men se for deg at det var ditt barn som ble fotografert av ukjente mennesker, uten at du visste hva formålet med bildene var. Ville du ha gjort det hjemme i Norge? Ikke det? Så ikke gjør det på reise heller.    

Viser du god folkeskikk på reise? | KILROY

Det finnes flere veier til samme mål

Reis med et åpent sinn. Det du er vant til hjemmefra er kun en måte å gjøre ting på, og det betyr ikke nødvendigvis at det er den beste måten. Alle kulturer er forskjellige, så ikke kast bort energien din på å bekjempe lokale hverdagsskikker. Prøv heller å fordype deg i forskjellene og forstå bakgrunnen for hvorfor de velger å gjøre ting på nettopp den måten.

Spør de lokale hvis du lurer på noe. Spørsmål av ekte interesse blir ofte entusiastisk besvart, og du vil hurtig oppdage at det kan være en berikende opplevelse å lære nye måter å gjøre ting på!

Viser du god folkeskikk på reise?

Ikke bekymre deg

Vi alle reiser med de beste intensjoner, og ingen av oss ønsker å utnytte fattigdom eller gjør ting som vil fornærme lokalbefolkningen. Og i de aller fleste tilfeller vil reisen din gå helt knirkefritt, spesielt hvis du ikke legger igjen din gode folkeskikk og følger de huskereglene vi har nevnt over! 

Så ikke bekymre deg for mye, og nyt ferien din. Og ja, det er når du fordyper deg i den lokale kulturen at du også er mest sårbar for å tråkke i salaten, men når det gjøres med en genuin interesse går det som regel fint. Faktisk, å gjøre feil er på sitt beste kun værst for magemusklene, og det er jo uansett dette hva reiser på mange måter handler om! Ha det gøy og lær av dine feil. Akkurat som ellers i livet!

Viser du god folkeskikk på reise?

Drømmer du allerede om din neste reise? Våre reisespesialister står klare til å hjelpe deg med gratis veiledning. Kontakt oss i dag, så starter vi planleggingen sammen.

Book gratis reiserådgivning

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...