{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De beste destinasjonene for reise i oktober

Naturens spa, Dødehavet i Jordan

De perfekte destinasjonene for en reise i oktober

Skal du på tur i oktober kan det være lurt å sjekke værmeldingen før du reiser. Temperaturen faller flere plasser, og det kan være utrolig kjedelig å reise fra vind og regn til en by med akkurat samme klima. Derfor har vi valgt å hjelpe deg på veien! Vi har funnet noen nye destinasjoner som kan spice up en ellers grå oktober måned. Oktober er måneden for nye impulser, ny kultur og nye venner, og måneden er perfekt for reiser til blant annet Nepal, India og Jordan. God tur! 

Kjenner du ikke helt at hårene på armene reiser seg, eller mangler du den der WOW-følelsen som ikke helt kan beskrives? Kanskje du bare trenger å spice opp reisen litt med noen kule aktiviteter – Da kan du bare kontakte oss, så fikser vi det sammen! 

reis til jordan, india og nepal i oktober
Paragliding over Pokhara innsjøen kanskje?
Her er det så utrolig mye spennende aktiviteter satt sammen i en og samme reise, at det kan bli overveldende! Paragliding, flytur rundt Mount Everest OG seil på Ganges elven?! WHAT??
Les mer her!

Nepal

La oss bare starte med været ettersom at det begynner å bli kaldt her i Norge. Været i Nepal i oktober holder seg stabilt mellom 24-28 varmegrader i oktober, med mindre du beveger deg opp i høyden. Det er forsåvidt også greit, for oktober er perfekt for trekking i Nepal! Valget av Nepal i oktober faller likevel ikke bare på været.

Nepals største og nest største festivaler avholdes nemlig i oktober. Dashain (5-10. oktober) – feiringen av gudinnen Durga, og Tihar/Diwali (27. oktober) – Lysfestivalen. Diwalifestivalen starter med å hedre dyr slik som hunder og kuer. På den tredje dagen, den mørkeste dagen i året, besøker rikdommens gudinne alle de som har lyst opp husene sine skikkelig for henne. Stort sett hele nasjonen er lyst opp, det feires med fyrverkeri og det blir gitt godteri og andre søtsaker i gaver under festivalen.

Som nevnt, trekking er også supert i Nepal på denne tiden av året. Pakk sekken, ta på deg et par gode sko og reis på tur. Visste du at blant annet verdens høyeste fjell, Mt. Everest ligger i Nepal? Det er en opplevelse du sent vil glemme. Det som er hyggelig med trekking i Nepal er at man ofte går fra tehus til tehus. Du får altså ikke bare med deg naturens skjønnhet, du får også smake på noe av verdens beste te! Det kan være godt det etter en lang tur!

Snakk med oss om reiser til Nepal

Slå på kameraet!
Dette er en tettpakket tur for kulturelskere, fotografer og for deg som ønsker å bli kjent med nye mennesker. Reis til uforglemmelige destinasjoner og knips bilder av Den Rosa Byen, Jaipur, og finn ut hvorfor den kalles for dette. Det er en historie du ikke kan gå glipp av!
Mer info om Den Rosa Byen her

Det fargerike Bollywood - India

Kanskje det mest fargerike landet i verden, India, er en av destinasjonene for oktober. Oktober er nemlig en av de travleste månedene i året her. Ikke bare fordi det finnes 1 milliard mennesker, det høres travelt ut i seg selv, men fordi kalenderen er fullbooket med høytider, festivaler og andre happenings! Det er i hvert fall 10 festivaler som holdes i oktober (!).

En av festivalene du burde få med deg er Samsara Himalaya-festivalen. Dette er en slags healingfestival for deg som liker musikk og velvære. Denne festivalen er ikke bare for kål-knaskende hippier, men for alle som ønsker å få et innblikk inn i en helt fantastisk kultur. Yoga, med lotus-stillingen og andre pusteøvelser, kommer opprinnelig fra India og praktiseres stort sett over hele landet. I oktober kan du være med på å binde sjel og kropp, for en åndelig opplevelse på Samsara Himalaya-festivalen.

Er ikke dette helt for deg, kan du jo bli med på Lysfestivalen. Ettersom denne festivalen feires av hinduer, er denne festivalen lik Tihar-festivalen i Nepal. Tusenvis av leirlykter settes opp og tennes utenfor alle hus i fem dager, i vente om at rikdommens gudinne skal komme på besøk. Er huset ditt lyst opp skikkelig, vil hun være tilstede. Det feires med fyrverkeri, god mat, masse mennesker og snop og søtsaker. 

By the way.... Det skader ikke at gjennomsnittstemperaturen ligger på 24-34 varmegrader, og at sannsynligheten for regn er utrolig liten. Det sies at på denne tiden er det mindre enn 10 dager med regn hele måneden! Snakkes Norge, vi skal til India!

Klar for India? Snakk med oss

Dødehavet? Dør man om man bader der?
Nei, absolutt ikke! Det er en helt annen historie bak det skremmende navnet. Kanskje en rund-reise gjennom Jordan ville gitt deg et annet syn på det?

Ellers kan du bli med å lage mat under bakken i ørkenen, kjøre båt på Det Røde Hav eller ta deg en tur i en luftballong.
Trenger du litt mer informasjon? Sjekk her

Jordan vet hvordan

Var det bildet som trigget deg og fikk deg til å klikke deg inn på reiser i oktober? Da er det Jordan du ønsker å reise til. Bildet er nemlig fra naturens spa, Dødehavet. Det er ikke fordi så mange mennesker har mistet livet der, det er faktisk fordi saltmengden i havet gjør det vanskelig for liv å eksistere der. Du trenger selvsagt ikke drikke vannet, ettersom det smaker mest sannsynlig salt på salt, og mer salt, men det er en fantastisk opplevelse å bade der likevel. Her pleier folk å reise for å pleie huden. Det er litt creepy å gå ut i vannet, fordi det føles som om du mister kontrollen, noe du gjør, og du flyter opp som en dupp. I tillegg kan du ta et gjørmebad, og denne gjørmen er bra for deg. Dekk deg i gjørme med hele kroppen og la den stivne før du vasker den av i vannet du flyter i. Det er nemlig så mye salt i dette vannet at du flyter selv om du ikke har lært å flyte på ryggen enda. Du kan altså reise på spa, naturens spa, uten å måtte betale noe ekstra. 

Været i Jordan på denne tiden er varmt, men ikke for varmt. Dagstemperaturen ligger i gjennomsnitt  på 25 varmegrader, men det blir kaldere om nettene. På vinteren i Norge er det kaldt i Jordan, men om sommeren kan det bli helt opp mot 49 varmegrader. Reiser man da i oktober får man en god blanding av begge deler!

Ellers i Jordan på denne tiden, kan du snorkle og dykke i Rødehavet, eller du kan sitte ved en strandklubb og vente på den vakre solnedgangen. Også skader det jo ikke å nevne høydepunkter som Petra, Wadi Rum, Jerash, Amman og mye mye mer.

Hvorfor burde du reise til Jordan? Fordi Jordan vet hvordan i oktober!

Snakk med oss om reiser til Jordan

Psst…
Ønsker du å planlegge en lengre reise i oktober, anbefaler vi deg å bestille i god tid før ønsket avreise. Vi kan da hjelpe med å sette sammen din drømmereise, slik at budsjettet strekker til. Hva vi mener med god tid kan tolkes forskjellig, men vi mener 6-8 måneder (8-10 måneder for reiser i høysesong) er god tid på planlegging, bestilling og pakking.

Sugen på å reise i oktober, men er usikker på hvor du skal ta veien?

Du kan slappe helt av! Våre reisespesialister hjelper deg med å gjøre din reise episk! Vi passer på at din reise er en perfekt match for deg. Book et kostnadsfritt møte med en av våre reisespesialister, så vi kan komme i gang med å designe ditt eventyr! Og du, møtet kan vi både ta over telefon eller i en av våre butikker - du bestemmer!

La oss ta en kaffe?

Vil du sjekke ut reisene vi anbefaler for de andre månedene i året?

⬅ Gå tilbake til reisekalenderen

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...