{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Topp 5 studieretninger blant norske studenter i utlandet

populære studier i utlandet

At det er populært blant norske studenter å ta hele eller deler av sin utdanning i utlandet er neppe en overraskelse. Men hvilke fag er det egentlig norske studenter flest velger å studere i utlandet?

Å studere i utlandet har så mange fordeler at det er nesten rart at ikke enda flere velger å gjøre det! En av fordelene ved å studere i utlandet er bl.a. at man kan studere fag som kan være vanskelig å komme inn på i Norge, eller som kanskje ikke eksisterer i Norge i det hele tatt! I følge en rapport fra Lånekassen* er disse de mest populære studiene blant norske studenter i utlandet:

1. Business

Business er helt klart den studieretningen som flest norske studenter velger å studere i utlandet. Ved å studere business kan du eksempelvis fordype deg i fagområder som økonomi og administrasjon, finans, markedsføring, HR eller ledelse. Du kan studere business på de aller fleste av våre samarbeidsuniversiteter.

2. Medisin (Helsefag)

Mange norske studenter velger å studere medisin eller andre helsefag i utlandet. Dette skyldes blant annet at opptakskravene i Norge er høye. Av våre samarbeidsuniversiteter er det få som tilbyr studieprogram innen medisin, og de er både dyre og vanskelige å komme inn på. Det finnes derimot mange andre spennende fagområder innen helsefag som du kan studere i utlandet. Dette inkluderer bl.a. ernæring, farmasi, fysioterapi, kiropraktikk, manuellterapi og sykepleie.  

3. Samfunnsfag

Samfunnsfag er en annen populær studieretning blant norske studenter i utlandet. Ofte kalles samfunnsfag for Social Studies i utlandet, og kan romme fagområder som f.eks: antropologi, politikk og internasjonale relasjoner, kriminologi, utviklingsstudier og sosiologi. 

4. Psykologi

Psykologi er et studie som er veldig populært i Norge, noe som har gjort at det kan være veldig vanskelig å få skoleplass her hjemme. Derfor er det mange norske studenter som velger å studere psykologi i utlandet. Du kan studere psykologi i bl.a USA, Canada, Australia, New Zealand og England.

5. Ingeniørfag

Den femte mest populære studieretningen blant norske studenter i utlandet er ingeniørfag. I utlandet er valgmulighetene innen ingeniørfag store, og du kan spesialisere deg innen nesten hva som helst. Noen av spesialiseringene du kan velge blant er f.eks byggingeniør, dataingeniør, mekanisk ingeniør, nanoteknologi, telekommunikasjon og software design. Du kan studere ingeniørfag i bl.a USA, Australia, Canada og England.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...