{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Fysioterapi

studere fysioterapi i utlandet
studere fysioterapi i utlandet

Fysioterapi

Å jobbe som fysioterapeut innebærer behandling, rehabilitering og forebyggende arbeid for å bedre pasientenes helse. Du bør derfor ha stor interesse for kropp og bevegelse fra et helseperspektiv. Som praktiserende fysioterapeut er det viktig med faglig kunnskap, praktiske ferdigheter og medmenneskelighet.

Få gratis studieveiledning

Hvilke fag er man typisk innom i løpet av fysioterapistudiet?

Fysioterapistudiet innebærer både teori og praksis. Du vil derfor typisk være innom fag som:

 • Anatomy
 • Introductory Physical Practice
 • Human Structure and Function
 • Professional Health Practice
 • Pathophysiology
 • Movement Science
 • Communication in Physiotherapy
 • Neuroanatomy
 • Musculoskeletal Science

Hva kan jeg jobbe med når jeg er ferdig med studiene?

Tar du en bachelorgrad i fysioterapi, blir du utdannet fysioterapeut og har mulighet til å jobbe på både offentlige og private klinikker. Du har også mulighet til å få jobb innen:

 • Skolehelsetjeneste og sykehjem
 • Rehabilitering på sykehus
 • Idrett og fysikalske institutter
 • Forskning og undervisning

Det finnes dessuten mange muligheter for videreutdanning, du kan for eksempel videreutdanne deg til manuellterapeut.

Hva er fordelen med å studere fysioterapi i utlandet?

Fysioterapi er et populært studium og det kan derfor være vanskelig å komme inn i Norge, men det er ikke den eneste grunnen til at du burde søke på fysioterapistudier i utlandet! Reiser du til utlandet for å studere får du automatisk flere valgmuligheter og kan velge blant universiteter i verdensklasse. Med på kjøpet får du et internasjonalt nettverk og en opplevelse for livet. Hvorfor studere hjemme i Norge når du kan studere i f. eks. Sydney eller Melbourne?

Trenger man autorisasjon?

For å kunne jobbe som fysioterapeut i Norge etter å ha tatt utdannelse i utlandet må man ha autorisasjon fra Helsedirektoratet. Når de skal avgjøre om du får autorisasjon eller ikke, vil de se på graden din og sammenligne den med en tilsvarende utdanning fra Norge. Det er derfor viktig at du velger en utdannelse som er mest mulig lik den norske utdanningen, samt at du får autorisasjon i utdanningslandet. Merk at Helsedirektoratet ikke kan forhåndsgodkjenne utdanninger. Vi kan derfor ikke garantere at din utenlandske fysioterapiutdanning vil gi autorisasjon i Norge.

Med utdanning fra utlandet er det mulig å søke om turnustjeneste i Norge basert på autorisasjonen beskrevet ovenfor. Som utenlandsstudent må du vente ett ekstra år på å få turnus i Norge. Søker du om turnustjeneste innen 1. september samme år som avsluttet fysioterapeututdanning, kan du få turnusplass i august året etter at du er ferdig med studiene. Kontakt oss dersom du har spørsmål rundt dette.

Hvor kan jeg studere fysioterapi i utlandet?

Vi samarbeider med flere universiteter som tilbyr et bredt spekter av studier innenfor fysioterapi. I listen nedenfor ser du noen av universitetene vi samarbeider med. Hvis du ønsker studieveiledning eller mer informasjon om dine muligheter for å studere fysioterapi i utlandet, kan du ta kontakt med oss.

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...