{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Staff Osl Inbe

Ingrid er reisespesialist i Oslo

I en alder av 3 år holdt jeg min første blå sjøstjerne på Fiji-øyene i Stillehavet, og kunne legge et 6 måneders opphold i USA bak meg før nesen vendte tilbake til Nord-Norge hvor jeg for det meste vokste opp. Og jeg sier for det meste, siden familien tok meg med på mang en reise og lengre opphold rundt om i verden under oppveksten – noe som resulterte i at en livslang reiselyst startet.

Jeg husker fremdeles spenningen av å boarde flyet til en ny og ukjent destinasjon – lydene, luktene og alle ulike nasjonaliteter og mennesker som er samlet ombord – samt følelsen når fremmed luft treffer ansiktet i det man går ut av flyet igjen. Og mens man enda er i lufta, kaste et blikk på jorda 10 000 meter under, og undre meg over hva og hvem som lever akkurat der. Kaste et blikk på morgensolen langt der fremme samtidig som jeg ser nattehimmelen bak meg. Tenke på hvor fantastisk det er å gå ombord i en maskin som kan flytte meg så langt på så kort tid.

Jeg gjør fremdeles alt dette og blir aldri lei; tvert i mot – jo mer jeg reiser, jo større vokser lysten på å reise enda mer! Og jeg omfavner alle deler av det å reise. Ikke bare selve destinasjonene, men også ferden dit, menneskene jeg møter, maten jeg smaker, sengene jeg sover i (eller ikke sover i fordi jeg sitter på et tog, en strand eller ligger i en hengekøye mellom to palmetrær) – samt det å konstant utvide min egen horistont. Noen ganger drar jeg på ferie for å ganske enkelt slappe av, mens oftere foretrekker jeg å reise – utforske.

Hvorfor jobbe som reisespesialist?

Jeg elsker å jobbe med min aller største lidenskap! Når jeg selv ikke er på reise så spinner jeg globusen og ser på verdenskart hver dag i møte med kunder som vil ut på reise - og det er både utrolig gøy, givende og lærerikt. Man kan aldri studere vår fantastiske verden nok og jeg utvider kontinuerlig min kunnskap om andre land og kulturer. Sammen med min egen reiseerfaring bruker jeg dette for å hjelpe kundene våre i å oppfylle sine drømmereiser, og ingen dag på jobb er lik den forrige.

Hva er din favorittdestinasjon?

Det spørsmålet får jeg ofte; og det er alltid like vanskelig å svare på for verden er jo så stor og jeg har opplevd så sykt mye kult. Jeg har besøkt 55 av verdens land rundt om på alle kontinenter samt bodd utenlands ved flere anledninger (USA, Australia, Danmark og Portugal). Min beste investering i livet er nettopp det å reise og jeg planlegger kontinuerlig neste eventyr. Jeg er happy bare jeg er på en eller annen reise, et eller annet sted og opplever et eller annet nytt. Men, jeg kan alltid trekke frem noen høydepunkter:

  • Overlanding med truck over 3000 km gjennom 6 land på 24 dager i Afrika
  • Bo i min egen lille Robinson Crusoe-stråhytte på San Blas-øyene i Panama
  • Vandre rundt praktfulle templer i India mens guiden fletter sammen historie, mytologi og religion i sine beretninger
  • Krysse Cuba med leiebil og bo på casas (lokale gjestehus)
  • Bo og jobbe i storbymetropolen Melbourne i Australia
  • Leke meg rundt i sanddynene på Kapp Verde med quadbike mens turkise bølger slår inn mot land
  • Sitte i en landsby på en fjelltopp i Laos uten noen form for internett, strøm eller kontakt med omverdenen - og se solen gå ned
  • Padle i kano mellom krokodiller og flodhester på Zambezi-elven i Zambia

Hverdagen min består ganske enkelt av hele verden, og når jeg ikke selv er på farten har jeg gleden av å hjelpe andre med å skreddersy sine egne reiser. Ikke nøl med å kontakte meg, og så kan vi sammen planlegge DIN neste drømmereise!

Hvor drømmer du om å reise?

Her er det mange drømmer å ta av – blant annet sykkeltur i de majestetiske Andesfjellene, lengre seiltur blant tropiske Stillehavsøyer og en real roadtrip med campervan gjennom Canada og USA.

Din største tabbe på reise?

Kanskje ikke den største, men den første tabben min var backpacking der utgangspunktet ved avreise var 25 kg i en 90L sekk som kun åpnet i toppen! Det ble tungt, upraktisk og altfor surrete med opp- og nedpakking. I etterkant har jeg investert mer tid og penger i å finne i den perfekte reisesekken for mine turer (som gjerne kan variere fra tur til tur – da selger jeg evt. bare den gamle og kjøper ny). Ellers vil jeg si at å reise lenge i land uten å kunne i det minste noen få fraser på lokalspråket kan være kjipt, for da går du glipp av verdifull kontakt med de lokale som i de aller fleste tilfeller beriker totalopplevelsen.

Har du en reisehistorie du kunne tenkt deg å dele?

Da jeg og mitt reisefølge skulle ta den noe mindre kjente togreisen «El Chepe» fra høylandet i nordlige Mexico til kysten av Californiabukten - og gamblet på at sjåføren vi hadde booket på Chihuahua-flyplassen fint kunne kjøre oss til togstasjonen noen timer unna der der var avgang neste morgen. Problemet var bare at den aktuelle distansen gikk natterstid tvers gjennom kartellområder og sjåføren vår så derfor ikke spesielt gira ut da vi møtte han sent på kvelden i ankomsthallen med et temmelig nervøst fjes. Etter noen telefoner frem og tilbake der han diskuterte potensielle farer med sine bekjente kom han frem til at hvis vi startet kl. 04:00 i stedet for ved midnatt sank risikoen for å bli overfalt fra ca. 70% til 10%. (dog økte risikoen for å miste toget betraktelig). Vi lot derimot ikke eventyrlyst overstige fornuft så sjåføren fulgte oss til et nærliggende hostel der vi fikk oss en (forøvrig svært god) street food-taco og campet noen timer. Deretter kjørte vi med syltynn margin og en relativ nervøs stillhet i bilen mens hanene så smått begynte å gale god morgen. Det ene toalettstoppet midt i ingenmannsland ble raskt unnagjort, og jo lysere dagen ble jo lettere føltes kjøreturen. Det skal sies at som store Narcos-fans ble det en litt spennende opplevelse å kunne fortelle om i etterkant, samt at togreisen fra snødekt landskap rundt Creel til palmer i Los Mochis - gjennom westernaktige canyons - absolutt er å anbefale!

“I have an insane calling to be where I’m not”

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...