{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Botswana

Reise til Botswana | Backpacking med KILROY
Reise til Botswana | Backpacking med KILROY

Botswana - Fjernt, men utrolig vakkert!

Selv om Botswana generelt består av milevis med et heller kjedelig landskap, er landet velsignet med en enestående natur i nord. Det majestetiske Okavango Delta med sin grønne og frodige vegetasjon flyter rett inn i Kalahari-ørkenens tørre sanddyner, og skaper dermed et unikt naturunder fylt med spennende dyre- og plantearter! Hos oss finner du billige reiser til Botswana!

Spør oss om reiser til Botswana

Botswana er en av det sørlige Afrikas spennende nasjoner og grenser til Zambia, Namibia, Zimbabwe og Sør-Afrika. Å kjøre gjennom Botswana kan ofte resultere i en lang, endeløs og kjedelig tur uten noen som helst form for endring i landskapet - men dette gjelder kun i sør! Nordlige Botswana som er derimot virkelig verdt å oppdage. Landets hovedstad Gaborone er ikke nødvendigvis et must under oppholdet, da bør du heller komme deg til Maun, Botswanas 5. største by og utgangspunkt for alle safarier og turer til Okavango Delta.

Ørken og delta

Okavango Delta er verdens største innenlands delta, og området var en gang en del av Lake Makgadikgadi - en forhistorisk innsjø som tørket inn for mer enn 10.000 år siden. I dag har Okavango-elven ingen utløp i havet, men renner derimot ut i Kalahari-ørkenens tørre sanddyner. Hvert eneste år når mer enn 11 kubikk kilometer med vann deltaet, og deler av denne vannbestanden flyter så videre sørover til Lake Ngami. Okavango er hjem til en utrolig dyrebestand og tiltrekker årlig tusenvis av besøkende. Det ligger camper innenfor deltaet hvor du kan tilbringe nettene. Mange av campene kan dog kun nås med mokoro (lokal kano).

Saltslette

Makgadikgadi er en diger saltslette beliggende i landets nordlige deler, og er samtidig verdens største saltkompleks. Her finner du også Afrikas største bestand av sebra. Camping under åpen himmel her er en fantastisk opplevelse (så fremt det ikke regner!).

Nasjonalparker i Botswana

Chobe National Park ligger i nordvest og har den største konsentrasjonen av vilt på det afrikanske kontinent. Av størrelse er det landets tredje største nasjonalpark, etter Central Kalahari Game Reserve og Gemsbok National Park, og har mest variasjon av dyreliv og landskap. Chobe er i tillegg den første nasjonalparken som ble åpnet i Botswana. Når dyrene samles ved Chobe-elven sent på ettermiddagen vil du få vanskeligheter med å bestemme deg for hvor du skal la blikket falle! Dyrene er overalt.

Moremi Game Reserve er en annen nasjonalpark som ligger på den vestlige siden av Okavango Delta og er oppkalt etter Chief Moremo av BaTawana-stammen. Moremi ble grunnlagt som naturreservat og ikke nasjonalpark. BaSarwa og villmennene som levde her skulle få fortsette å oppholde seg i området. Under regntiden blir det ofte oversvømmelse, hvilket en gang i mellom resulterer i at parken stenges for inntil flere måneder om gangen. Du vil garantert ikke bli sittende fast i en bil i Moremi - det kan bli vanskelig å komme ut igjen!

Klima

Når det er sommer i Europa opplever Botswana kalde netter som følge av sin beliggenhet i Kalahari-ørkenen, så den beste årstiden å reise hit på er rett etter regntiden som varer fra desember til mars. I midten av april til juni måned er klimaet helt perfekt. Gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 25 grader året rundt, men på sommeren kan gradestokken om nattestid krype ned til under 0 grader!

Reise rundt

Den beste måten å oppleve landet på er med en organisert tur, men Botswana kan oppleves på egenhånd med leiebil dersom du ønsker å reise helt fritt. Distansene er lange, du vil tilbringe mesteparten av dagen bak rattet og veiene går stort sett rett fremover - så pass på at du ikke sovner! Generelt sett er Botswana forholdsvis trygt å reise rundt i sammenlignet med andre afrikanske land. Folk er vennlige og føler seg beæret over at du har valgt nettopp deres hjemland som din feriedestinasjon.

Vil du reise til Botswana?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Botswana og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Steder du bør oppleve Botswana

Botswana byr på en rekke steder verdt å oppleve, som for eksempel Chobe National Park og Gaborone. Les mer om destinasjonene nedenfor!

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL BOTSWANA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...