{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
se sphinxen på en reise til egypt
egypt-africa-pyramids-sidebar

Egypt - Faraoenes rike!

Når folk tenker på Egypt, tenker man automatisk på ørken, faraoer, sfinkser, pyramider og selvfølgelig bandasjerte mumier. Men Egypt er mye mer enn bare dette, noe Rødehavet og Nilen er gode eksempler på!

Spør oss om reiser til Egypt

En reise til Egypt er ikke fullverdig uten å ha vært innom Giza, hvor du kan spasere blant ekte pyramider (og knipsende japanske turister). Dersom du har en liten Indiana Jones i deg bør du ankomme tidlig om morgenen og ta med litt kontanter, for da er du kanskje blant de heldige som får ta turen ned i gravkamrene inni pyramidene! Men vær obs på klaustrofobiske øyeblikk da gangene er temmelig trange…! Vil du heller beskue disse vakre undrene fra utsiden kan du hoppe opp på ryggen av en kamel og ri i rolig, avslappet tempo mens du prøver å finne ut av mysteriet rundt den forsvunnede nesen til Sphinxen. Hvis din interesse for pyramider enda ikke er tilfredsstilt bør du reise videre til Memphis eller Luxor.

Opplevelser i sanden

Det faktum at Egypt er kjent som en av verdens største sandkasser betyr ikke nødvendigvis at det er lite å finne på her! Test ut surfing på en av de mange, gigantiske sanddynene eller lek deg med en fartsfylt Quad (kan leies). Men sjekk ut på forhånd hvor du gjør dette, ettersom det fremdeles finnes områder med landminer. Landets sandfylte deler byr på muligheter til safari, rideturer på kameler i ekte nomadestil, stopp innom vakre oaser og overnatting under åpen stjernehimmel. Når vi sier oaser så mener vi ikke Fata Morgana der de møter turister med øl og høy musikk, men Siwa-oaser hvor du blir tatt vel i mot og bydd på tradisjonell, beduinsk middag med tilhørende daddelvin.

Fått nok sand i Egypt?

Skyll sanden av ved kysten utenfor moderne Alexandria, eller la den blåse av gårde på en reise gjennom Sinai-ørkenen mot Sharm el Sheikh. Sistnevnte er stedet der du kommer tett på fargerike fisk og spennende sjødyr under overflaten i velkjente Rødehavet, en av verdens aller beste dykkedestinasjoner. Heller lyst å nyte livet på den tørre siden? Et elvecruise på Nilen er absolutt å anbefale og en av Egypts aller beste opplevelser. Med tanke på landets tørre ørkentilstand blir du overrasket over hvor mye vegetasjon som finnes akkurat langs elven.

Shopping i Egypt

Selv shopaholikere vil elske Egypt og spesielt Kairo. I Afrikas aller største by finner du det berømte markedet Khan el-Khalili hvor millioner av turister hvert eneste år går berserk over orientalske smykker, beduinske vannpiper og afrikansk kunst. Er du jente bør du være forberedt på at egyptiske menn tilbyr faren eller mannen din hundrevis av kameler mot å få gifte seg med deg! Etter all shoppingen er det på tide med litt spennende aktiviteter, så legg ruten innom Dahab. Det er som om tiden har stått stille i dette tidligere hippieparadiset. Her er det ideelt å vise noen av magedanskunstene dine i lyset fra kveldsbålet, etterfulgt av overnatting i simple hytter eller beduinske telt.  

Reise rundt i Egypt

Reising innad Egypt er forholdsvis trygt i tillegg til at det er lettvint og rimelig. I enkelte områder er det imidlertid ikke anbefalt å reise om natten. Fra by til by kommer du enkelt med tog eller buss, og i Kairo finnes det undergrunnsbane. Husk at "african time" gjelder også her i Egypt, hvilket betyr at sjåførene kjører akkurat når det måtte passe for dem uavhengig hva passasjerene måtte mene. Så ønsker du mer pålitelig transport bør du benytte taxi eller leiebil. Taxier kan leies for opptil en hel dag til svært gode priser - men vær obs på at pris avtales på forhånd, ettersom sjåføren i motsatt fall kan nekte å stoppe bilen inntil du har betalt en helt urimelig pris. Leiebil er er bra alternativ dersom du ønsker den ultimate frihet, men du bør imidlertid være en god sjåfør ettersom veiforholdene ikke er de samme som hjemme, motorveier ofte brukes av fotgjengere og trafikken i storbyene krever nerver av stål!

Feiringer i Egypt

Ettersom Egypt er et islamsk land vil det hvert eneste år være en storslått avslutning på ramadan. En annen festival du gjerne bør få med deg er Siwa-festivalen i slutten av november med tradisjonell musikk og kostymer.

Vil du reise til Egypt?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Egypt og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Steder du bør oppleve i Egypt

Egypt har flere spennende byer å utforske. Hva med å ta turen til Kairo, Luxor eller kanskje Sharm El Sheikh? Nedenfor kan du lese mer om destinasjonene i Egypt.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL EGYPT

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...