{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Etiopia

opplev addis ababa på en reise til etiopia
opplev solnedgangen over addis ababa

Etiopia - Et av verdens eldste land

Etiopia er et av verdens eldste land, og opp gjennom Afrikas historie står Etiopia igjen som det eneste landet som aldri har vært kolonisert. Faktisk tror forskere at Etiopia er stedet for selve opprinnelsen av menneskeheten og fossilene etter verdens eldste menneske "Lucy" ble funnet nord i landet. Etiopia holder en unik posisjon mellom Afrika og Midtøsten og en reise til dette fascinerende landet er noe du sent vil glemme. Hos oss finner du billige reiser til Etiopia!

Spør oss om reiser til Etiopia

Etiopia befinner seg på Afrikas horn, en trekantformet halvøy på nordøstkysten av Afrika, sammen med Eritrea, Somalia og Djibouti. Halvøya ender i en spiss som kan minne om hornet på et neshorn, noe som har vært opphav til navnet. I tillegg til å være et av verdens eldste land er Etiopia og verdens nest eldste kristne stat etter Armenia. Du reiser ikke til Etiopia for en laidback og avslappende ferie. Du reiser hit for en herlig opplevelse som kommer til å vekke følelser og eventyrlysten.

Addis Ababa - Etiopias hovedstad

Addis Ababa er Afrikas politiske senter og et naturlig startsted for din reise rundt i Etiopia. Byen føles nesten som en slags magisk portal til en annen verden, eller til flere andre verdener som har smeltet sammen til et harmonisk kaos. De fleste forsøker å komme seg ut av hovedstaden så raskt som mulig, men ønsker du å forstå hvor store motsetningene i denne byen er, anbefaler vi noen dager i Addis Ababa. Det vil også hjelpe deg til å forstå Etiopia bedre.

Opplevelser i Etiopia

En reise til Etiopia er ikke komplett uten en tur til Simien Mountains National Park som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du gjerne tilbringe flere dager for å få med deg alle de flotte naturopplevelsene nasjonalparken har å by på. Det er et vakkert og dramatisk landskap som venter deg. Kanskje du får øyet på Gelada-apene som kun lever i fjellområdene rundt Simien Mountains.

Glem "the big five" og de tradisjonelle safariopplevelsene, dyrelivet i Etiopia er minst like fantastisk som resten av kontinentet. Bale Mountains National Park er en drøy kjøretur fra Addis Ababa, men du vil bli rikelig belønnet om du tar turen. Den isolerte beliggenheten gir deg muligheten til å se en rekke endemiske arter som kun en håndfull andre mennsker har sett, f. eks. etiopiske ulver.

Etiopia byr også på en rekke flotte trekkingmuligheter i fantastiske omgivelser, og sørg virkelig for at du får besøkt noen av Afrikas mest fascinerende stammefolk.

Steinkirkene i Lalibela

Uansett hvor mange bilder du har sett på forhånd av de fantastiske steinkirkene kan ingenting helt forberede deg på synet som venter deg. Steinkirkene i Lalibela er ikke bare på UNESCOs verdensarvliste, men de er også noen utrolige underverk. Her vil du kunne oppleve kristendom i sin råeste og mest kraftfulle form. I tillegg er Lalibela med sine brosteinsgater, deilig mat og mangel på biler, en hyggelig overraskelse.

Klima i Etiopia

Etiopia har et mildt og behagelig klima med gjennomsnittstemperaturer under 20 grader i høylandet. Generelt er den beste tiden å besøke landet mellom oktober og juni når regnet uteblir og det er tørketid. Spesielt mellom oktober og januar er det fortsatt ganske grønt etter regntiden. Legger du likevel turen hit i regntiden vil du bli belønnet med et langt frodigere landskap.

Reise rundt i Etiopia

Reise rundt i Etiopia kan være en tidkrevende prosess, både på grunn av lange strekninger, men også siden flere av høydepunktene ligger relativt isolert og langt fra hverandre. Landet har et godt utviklet bussnettverk, men bussene er treige og ikke veldig komfortable. Det aller beste er å hoppe på en opplevelsesreise eller leie en sjåfør med bil. Ethiopian Airlines har mange innenriks flighter som kan få ned reisetiden, men da går du glipp av alle de utrolige landskapene.

Vil du reise til Etiopia?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Etiopia og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Steder du bør oppleve i Etiopia

Etiopias hovedstad og politiske senter, Addis Ababa, er absolutt verdt et besøk. I tillegg anbefaler vi at du tar turen til Simien Mountains National Park, med naturopplevelser så fantastiske at parken står på UNESCOs verdensarvliste! I Lalibela kan du se fantastiske steinkirker, som også står på listen. Her kan du i tillegg nyte koselige brosteinsgater og deilig mat. 

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL ETIOPIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...