{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Windhoek - den vakre hovedstaden
Reiser til Windhoek - den vakre hovedstaden

Reiser til Windhoek - den vakre hovedstaden

Windhoek er Namibias største by og ligger vakkert plassert i en dal på 1650 meters høyde (mellom områdene Eros, Auasbergen og Khoma). Byen har rundt 230 000 innbyggere. Navnet Windhoek stammer fra Winter Hoek, en gård der den tidligere lederen Jonker Afrikaner ble født på 1800-tallet. Til å være en afrikansk storby fremstår Windhoek som veldig ren og ordentlig. I dag er byen mest kjent for produksjon av saueskinn, en stor kjøttindustri og et populært ølbryggeri, Namibia Breweries, som brygger ulike ølsorter inkludert ÿWindhoekÿ.

Spør oss om reiser til Windhoek

Tyske innflytelser i Windhoek

Man kan fremdeles i dag oppleve tyske innflytelser gjennom språk og kultur på mange måter. Fra 1884 og frem til første verdenskrig var Windhoek en tysk koloni. Dette kan man tydelig se blant annet gjennom en rekke gater med tyske navn, samt et stort antall tyske restauranter - noe man normalt ikke finner i en afrikansk storby. Her finnes tyske bakerier, tyske ølmerker og den årlige feiringen av German Carnival. Selv om engelsk er det offisielle hovedspråket kan du også snakke tysk i Windhoek. Sentrum, på begge sider av Independence Avenue, er karakterisert av bygninger i tysk stil. Eldre bygg som f. eks Alte Feste (Namibias eldste bygning) og Christchurch (etter luthersk menighet i 1896) er verdt å få med. I Alte Feste finner du i tillegg National Museum of Windhoek. Tintenpalast bør du også se, og fra dets vakre hager får du flott utsikt over hele byen.

Reisen til Windhoek

Den internasjonale flyplassen ligger rundt 45 km fra sentrum, og ved ankomst kan du ta taxi eller leie bil for å komme deg videre. De fleste hoteller og herberger ligger sentralt, så når du endelig er fremme ligger det meste av butikker, restauranter, nattklubber og turistattraksjoner i gåavstand!

Shopping

I sentrum av Windhoek finner du en rekke handlegater og kjøpesentre hvor du kan få tak i det aller meste. Den mest populære handlegaten er Independence Avenue som starter i sørenden av byen og strekker seg gjennom hele sentrum til nord. Her ligger det massevis av butikker, suvenirsjapper, restauranter og kafeer. Det største kjøpesentret heter Item Mall, og byr på spennende handlemuligheter i tillegg til et bredt utvalg vestlige butikker. Et annet stort og bra kjøpesenter er Maerua Mall som ligger sør i byen (Jan Jonker Road), som du enkelt når med taxi. På Post Street Mall (i sentrumskjernen) finner du blant annet et håndverksmarked. Prisene her er imidlertid noe høye, så for rimeligere shopping bør du dra til markedet i Okahanja. Det ligger ca en times kjøretur nord for Windhoek, men utvalget og prisene er mye bedre. Du kommer deg dit enten med taxi eller ved å haike.

Natteliv i Windhoek

En del butikker, restauranter, kafeer og internettkafeer holder stengt på søndager, eller eventuelt kun åpent til kl 13:00. Alkoholsalg i butikkene slutter kl 19:00 på ukedager og kl 13:00 i helgene, og er du på jakt etter heftig uteliv så er ikke Windhoek rette sted. Utvalget av restauranter er svært bra, men nattklubber ser ut til å være noe fraværende. Utelivet er mye bedre utenfor storbyene, på steder som f. eks Khomasdal Kata og Tura, hvor du finner massevis av livlige barer og puber. I helgene virker det ofte som om festene ingen ende har! Det mest populære utestedet i Windhoek er Che NÿTemba hvor du kan oppleve lokal kultur og svinge deg til tradisjonelle rytmer.

Matopplevelser i Windhoek

Windhoek kan by på et bredt utvalg restauranter for enhver smak. Selv om det tyske kjøkkenet regjerer så er det også klare namibiske innspill, spesielt når det kommer til kvalitet og kvantitet på kjøtt! Vegetarianere er herved advart: I Namibiaer det kjøtt som teller! Et morsomt fakta er at du på internasjonale fast food-restauranter som McDonalds og KFC også kan finne tradisjonelle afrikanske måltider på menyen!

Overnatting i Windhoek

I Windhoek trenger du absolutt ikke bekymre deg for å finne ly om natten - her finnes et utall overnattingsmuligheter både i og utenfor byen, og du kan velge å bo på alt fra enkle herberger og rimelige gjestehus til rådyre luksushoteller. Etter at Windhoek ble selvstendig i 1990 har turismen eksplodert, noe som reflekteres bl.a. gjennom tilbudet av overnatting. Vi anbefaler imidlertid at du bestiller overnatting på forhånd for enkelthetens skyld.

Vil du reise til Windhoek?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Windhoek og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NAMIBIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil reise eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker og spørsmål, så setter vi sammen et tilbud for deg. Legg gjerne igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg for en kort prat. Da vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å sette sammen den perfekte reiseruten etter dine ønsker og budsjett. Hvis dere er flere som reiser sammen anbefaler vi at dere sender en felles henvendelse.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Hei,

Takk for at du tar kontakt med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre!

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon, via video eller i butikk og få gode tips og hjelp til reiseplanleggingen. Du kan booke et møte med oss når som helst, så velg en tid som passer best for deg. Vi gleder oss til å snakke om dine reiseplaner!

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Takk for du vil ha et møte med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre! Det kan være greit å vite at dette kun er en forespørsel og at møtet ikke er bekreftet før du får svar fra en av våre reisespesialister. 

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Mens du venter på svar fra oss, så kan du jo sjekke ut litt reiseinspirasjon.

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...