{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Rwanda - Land of the thousand hills
Reiser til Rwanda - Land of the thousand hills

Reiser til Rwanda - Land of the thousand hills

Du forbinder kanskje Rwanda med et mørkt kapittel i verdenshistorien, men tar du turen dit nå får du se resultatet av en ekstraordinær utvikling som har ført til at reisende igjen kan nyte landet i all sin prakt. Gi rom for ettertanke på Kigali Memorial Centre, og kom tett inn på fjellgorillaene i Volcanoes National Park. 

Spør oss om reiser til Rwanda

Rwanda ligger sentralt i Afrika og grenser til Uganda i nord, Burundi i sør, Tanzania i øst og Den demokratiske republikken Kongo i nord-vest. Landet er kanskje lite i størrelse, men tar definitivt igjen på unike opplevelser i fantastiske omgivelser.

Kigali

Kigali er ifølge Lonely Planet den mest attraktive blant hovedstedene på det afrikanske kontinentet, så vel som den reneste og tryggeste. Apropos ren... Når du pakker sekken før reisen til Rwanda er det best å legge igjen plastposene hjemme. De er nemlig forbudt i landet.

Hovedstaden lever definitivt opp til kallenavnet "land of the thousand hills". De travle gatene strekker seg over frodige åser, og blandingen av gammel og ny bebyggelse i alle høyder og fasonger gir byen en særegen fotogenisk sjarm.

Et mørkt kapittel i Rwanda's historie

Rwanda er nok reisemålet du i utgangspunktet ikke ønsker at skal være som på film. Spesielt hvis du har sett "Hotel Rwanda" (2005), "Sometimes in April" (2004), "A sunday in Kigali" (2006) eller andre filmer som beskriver det verste året i Rwandas historie. Ta turen til Kigali Memorial Centre i hovedstaden for å skru tilbake tiden, og se hva som skjedde under det blodige folkemordet i 1994. Om ikke du allerede har fått et godt inntrykk av Rwanda vil hvertfall et besøk på museet sette ting i perspektiv, og resultatet av den ekstraordinære oppreisingen av samfunnet vil bli enda tydeligere.

Lokalbefolkningen i Rwanda

Rwanda er blant de mest tett befolkede landene i Afrika, og mesteparten av de omlag 12 millioner menneskene bor i samfunn omgitt av bananlunder, spredt over åssidene. Selv om historien beskriver grusomme kamper mellom Hutu- og Tutsibefolkningen har den nåværende regjeringen fremmet Rwandas nasjonale identitet som multietnisk, mellom de tre folkeslagene Hutu, Tutsi og Twa.

Gorilla-trekking i Rwanda

På reise til Rwanda kan du umulig unngå en tur opp i fjellene for å hilse på fjellgorillaene som lever dypt inne i regnskogen. Gorilla-trekking er av de mest ettertraktede opplevelsesreisene i Afrika, og Rwanda er sammen med Uganda og Kongo de eneste landene i verden der fjellgorillaer lever vilt. Du har dermed et ganske unikt møte i vente, og Volcanoes National Park er definitivt et bra sted å tilbringe tid med fjellgorillaene. Kjenn hjertet pumpe når du stirrer inn i øynene på en av disse ville skapningene, som i bunn og grunn ikke er så ulik deg selv. Det oppstår kanskje ikke magi eller kjærlighet, men opplevelsen kommer definitivt til å stå som et høydepunkt for resten av livet.

Klima i Rwanda

På tross av beliggenheten nær ekvator ligger temperaturene i Rwanda på rundt behagelige 20 grader de fleste steder på grunn av høyden. Hvert år har to regntider og to tørkeperioder. Reiser du mellom juni og september får du et varmt og tørt opphold, mens regntiden strekker seg fra mars til mai og fra oktober til november.

På reise i Rwanda

De fleste byene kan fint oppleves til fots. Det er tross alt den beste måten å møte lokalbefolkningen og oppleve livet i gatene på. Skal du videre rundt i landet finnes det gode ordninger for lokaltransport. Buss og mini-buss med faste priser og mange avganger på formiddagen er en effektiv og trygg måte å komme seg rundt i landet på. Møt opp, kjøp billett og ta plass - aller helst ved vinduet.

Vil du reise til Rwanda?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Rwanda og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL RWANDA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...