{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
opplev dyrelivet i kampala
Reiser til Uganda - You are most welcome!

Reiser til Uganda - You are most welcome!

Dersom du har planer om å reise til Uganda, så kan vi forsikre deg om at du har eventyr i vente. Uganda kalles ikke "perlen av Afrika" uten grunn. Blant landets høydepunkter finner du de utrydningstruede fjellgorillaene, løver som klatrer i trær, elverafting på Nilen, mystiske landsbyer bortgjemt i tåke, vulkaner og brede smil på alles ansikter. 

Spør oss om reiser til Uganda

Uganda ligger i Øst-Afrika og er kontinentets raskest voksende land når det kommer til innbyggertall - som i dag er anslått 31 millioner. Landets grenser til Kenya og Tanzania i øst, Sudan i nord, Rwanda i sør og Kongo i vest. Nasjonen har dermed ingen kystlinje, men grenser til Afrikas største innsjø, Lake Victoria, som er rik på fisk. På din reise i Uganda vil du innse at de lokale er et veldig stolt og høflig folkeslag, som befinner seg i verdensklasse når det kommer til gjestfrihet.

Entebbe og Kampala

Dersom du ankommer Uganda med fly lander du mest sannsynlig i Entebbe, en liten - men livlig - by rett ved Lake Victoria. Noen av høydepunktene her er vakre hager perfekt for fugletittere, samt flott utsikt over innsjøen. Rundt en times tid unna ligger hovedstaden Kampala, Ugandas største by som bugner over av liv i gatene. Vær obs på at trafikken kan være temmelig bråkete her, og avstandene til tider store. Kampala er best å utforske om dagen, og enda bedre er det å melde seg på en guidet rundtur - som i mange andre afrikanske storbyer.

Løver som klatrer i trær og sjimpanser

Uganda har totalt 10 nasjonalparker, hvorav mange byr på et rikt dyre- og planteliv omgitt av fantastisk landskap. Queen Elizabeth Nasjonalpark ligger i Vest-Uganda og er landets mest besøkte naturreservat. Parken er mest kjent for sitt rike dyreliv, og spesielt løvene som klatrer i trær - noe man ikke finner mange andre steder. De forsker fremdeles på hva det er som gjør at disse løvene klatrer i trærne, ettersom dette er svært usedvanlig. Dersom du er på jakt etter sjimpanser bør du dra til Kibale Nasjonalpark.

Gorillaer i tåken i Uganda

De utrydningstruede fjellgorillaene er nok det største innen dyrelivet du vil oppleve. Det er rundt 700 gorillaer igjen i verden, og de finner man i Uganda, Rwanda og Kongo. I Uganda kan man dra på gorillasafari, enten i Bwindi Impenetrable Nasjonalpark eller Mgahinga Gorilla Nasjonalpark. Sistnevnte er ikke særlig pålitelig, ettersom gorillaene her for tiden har forflyttet seg over grensen til Rwanda. I Bwindi Impenetrable Nasjonalpark finner man nesten halvparten av verdens gorillabestand med omtrent 340 dyr. Gorillatrekking er en intens opplevelse, i tillegg til at det er kostbart med rundt 500 USD i avgift. Dette er imidlertid vel investerte penger - det garanterer vi! Ved turstart får du informasjon om hvilke grupper med gorillaer dere vil bevege dere mot, og mer eller mindre hvor langt unna de er. Ta med masse vann og langbukser. Man vil gå rett gjennom den tykke regnskogen, med andre ord - bushen. Etter noen timers fottur finner dere gorillaene, og dette er tidspunktet der du rett og slett mister pusten, så vakkert er synet. Å sitte 2 meter unna en silverback er temmelig unikt! Etter en times tid med gorillaene setter dere kursen tilbake igjen.

Kisoro, spennende landsby i Uganda

I sørvestlige Uganda ligger landsbyen Kisoro, rundt 9-10 timers kjøretur fra Kampala. Kjøreturen bringer deg gjennom et nydelig landskap som har fått kallenavnet Afrikas Sveits, fylt med store fjell, innsjøer, åskammer, tropiske regnskoger og bambusskoger. Over den siste åskammer vil landskapet åpne seg under deg, og i horisonten kan du skimte vulkanene i det fjerne Uganda, Rwanda og Kongo. Dette er også stedet der du finner det berømte hotellet Travellers Rest Hotel, som er bygget i en slags kolonistil og totalrenovert i 1999. Hotellet har 12 rom til hyggelige priser, og tilbyr en koselig atmosfære perfekt for avslapning etter gorillatrekking. På 60-tallet besøkte den berømte amerikanske gorillakvinnen Dian Fossey hotellet en rekke ganger for å gjøre papirarbeid, slappe av eller møte folk.

Rafting i Uganda

Lyst å teste ut førsteklasses elverafting? Da anbefaler vi at du legger ruta om Jinja, hvor du kan rafte på Nilens utspring. Rangert som 5 blant elver lover vi ekstreme opplevelser!

Klima i Uganda

Uganda ligger på ekvator, og har dermed et tropisk klima med regnsesong som varer fra mars til mai. Det er også da det er best å reise dit, ettersom landskapet blir grønnere og frodigere enn ellers på året, samt at nedbøren ikke er så veldig kraftig likevel. Klimaet i sørvest rundt Kisoro er mer temperert på grunn av høyden.

Reise rundt i Uganda

Den raskeste og enkleste løsningen er å bli med på en organisert tur. Vi arrangerer mange forskjellige opplevelsesreiser i Uganda. Infrastrukturen i Uganda er dårlig og veiene av elendig standard, så vær forberedt på snarveier og ta med et åpent sinn som tåler at ting tar tid!

Vil du reise til Uganda?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Uganda og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Steder du bør oppleve i Uganda

Skal du til Uganda er sannsynligheten stor for at du lander i den lille byen Entebbe, en fantastisk flott by like ved Lake Victoria.

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL UGANDA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...