{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Zambia - Afrikas uslipte diamant!
Reiser til Zambia - Afrikas uslipte diamant!

Reiser til Zambia - Afrikas uslipte diamant!

Zambia er et spennende reisemål for deg som er eventyrlysten og sulten på en opplevelse i Afrika litt utenom det vanlige. Landet er flott for deg som ikke ønsker å reise til land uten for mye vestlig innflytelse og liker å reise litt off the beaten track.  Zambia er en uslepen diamant som innfrir forventingene med en slående vakker natur, dyreliv og krevende aktiviteter.

Spør oss om reiser til Zambia

En av de store opplevelsene I Zambia er Zambezi River som er vel verdt et besøk når man reiser i Zambia. Elven har en av verdens mest spektakulære fossefall som grenser til Zimbabwe, den 128 meter høye Victoria Falls som opprinnelig er oppkalt etter Queen of the Scottish explorer, David Livingstone. Hele området rundt dette verdenskjente og imponerende vannfallet byr på en helt spesiell og magisk afrikansk opplevelse.

Zambia, hjertet av Sør-Afrika

Zambia ligger i sørlige Afrika og grenser til Angola, Tanzania, Den demokratiske republikken Kongo, Botswana, Zimbabwe, Malawi og Mosambik. Zambia er altså virkelig et midtpunkt og gjerne omtalt som hjertet av Sør-Afrika. Landet er ikke bare ett av de minst befolkede, men også et av de fattigste landene i dette området. Det var bedre tider før da økonomien blomstret på grunn av de store forekomstene av kobolt, bly, sink og ikke mist kobber. Kobbermarkedet kollapset på midten av 70 tallet og siden har det sakte men sikkert gått nedover med økonomien i Zambia. Det er derfor ingen tvil om at man kommer til å bli godt mottatt som turist, da folk her vet hvor viktig turistnæringen er for landet. Lokalbefolkningen i Zambia er generelt vennlige og imøtekommende, spesielt hvis du reiser ut av de største byene vil landet by på unike opplevelser.

Klima i Zambia

Mesteparten av landet ligger på et platå på 1000 - 1300 meter og har et tropisk men moderat klima. Landskapet varierer mellom regnskog, vanlig skog og til dels store savanner der man finner mange naturparker; blant de mest kjente og populære er South Lwangwa, Kafue og Lower Zambezi.

Safari og dyreliv i Zambia: Elefanter og Tiger fisk

Zambia er et ideelt land å besøke for safariturer, og her kan du oppleve det til fots, via hesteryggen, via kano eller safaribiler. Se eksempel på en av våre spennende opplevelsesreiser. Her er det mulig å komme tett på alt fra giraffer til hyener, og hvis du er heldig kan du også få et glimt av flodhester og elefanter som krysser elvene. De samme elvene tiltrekker også fiskeentusiaster fra hele verden hit, spesielt for dem som er på utkikk etter Hydrocynus Vittatus, bedre kjent som Tiger fisk. Samtidig kan Zambia tilby ulike ekstremsporter og aktiviteter. Hvis du velger å ha Livingstone som base på oppholdet kan du utfolde deg ulike ekstremsport aktiviteter som rafting, hiking og strikkhopp i de dramatiske omgivelsene.

Bra å vite før du reiser til Zambia

Veiene i Zambia er ikke blant de beste i verden, så det kan være utfordrende å reise rundt i landet, spesielt i regnsesongen som er fra desember til april. Som i hvilket som helst u-land i verden er det alltid en risiko for å bli utsatt for tyveri og overfall, men generelt blir ikke Zambia vurdert som et farlig land å reise rundt i så lenge man tar sine forhåndsregler. Man bør unngå å reise via grensen til den demokratiske republikken Kongo som fra tid til en annen blir utsatt for raider. I tillegg er det fare for landminer på grensen til Angola og Mosambik.

Vil du reise til Zambia?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Zambia og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL ZAMBIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...