{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Zimbabwe

opplev fossefall på reise i zimbabwe
dyrelivet i zimbabwe

Zimbabwe - Ekte mennesker, ekte opplevelser!

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land som huser et svært vennlig folk, enestående natur og et rikt dyreliv. Landets innbyggere trenger støtte gjennom besøkende mer enn noensinne, men har de siste årene ofte fått mye negativ oppmerksomhet i media i forbindelse med Robert Mugabe. Hos oss finner du billige reiser til Zimbabwe.

Spør oss om reiser til Zimbabwe

Zimbabwe er et land i sørlige Afrika som grenser til både Zambia, Botswana, Mozambique og Sør-Afrika. Landet har en antatt befolkning (2008) på 13,3 millioner, og de mest befolkede område er rundt storbyen Bulawayo og hovedstaden Harare. Landet er i dyp økonomisk krise med både hyperinflasjon og en inkompetent økonomisk ledelse. I de seneste årene har det også oppstått store problemer med tanke på fattigdommen som sprer seg og alvorlige sykdoms- og helseproblemer. Uansett, de alltid positive innbyggerne vil gi deg en enorm opplevelse!

Victoria Falls i Zimbabwe

Beliggende ved elven Zambezi utgjør Victoria Falls en naturlig grense mellom Zambia og Zimbabwe. Fossefallene er i følge enkelte målinger verdens største og definitivt blant de merkeligst utformede, samt at du i tillegg finner et rikere og mer mangfoldig dyreliv rundt Victoria Falls enn noen andre fossefall. Den øvrige delen av Zambezi er tilholdssted for store horder av flodhester og krokodiller, og man kan ofte få øye på annet dyreliv som elefanter, bøfler og ulike typer antiloper som kommer til elvebredden for å slukke tørsten. Fossefallene i seg selv er utvilsomt en spektakulær opplevelse! De måler 1,7 km i bredden og 108 meter i høyden, hvilket gjør selve vannfallene til verdens største. Under regntiden kan man se røyken fra fossene fra lang, lang avstand - de når opp til hele 400 meter over bakken! Å gå under fossene er som å bevege seg ute under en kraftig regnstorm, og ja - du BLIR våt! Vannfallet er på smått utrolige 1088 m3/sekund.

Nasjonalparker i Zimbabwe

Victoria Falls Nasjonalpark er en av åtte nasjonalparker i Zimbabwe og mest besøkt, men den største er Hwange Nasjonalpark. Parken er hjemsted for 105 dyrearrter og er det eneste beskyttede området hvor gemsbok og brun hyene kan bli sett i store antall. Her finner du også en stor konsentrasjon av den utrydningstruede arten Afrikansk Villhund. Antagelig den største gjenlevende bestanden i Afrika i dag. Elefanter gjør stor suksess i Hwange og kan bli sett i store flokker. Hwange er på langt nær like mye besøkt som Victoria Falls Nasjonalpark, men ligger ikke langt i fra, og er definitivt verdt et besøk..

Menneskene i Zimbabwe

Selv om Zimbabwes innbyggere har vært vitner til mer katastrofe enn vi kan forestille oss er de et ekstremt positivt og vennlig folk. En reise gjennom dette landet vil berike deg med flere menneskesmil enn du noensinne vil oppleve. Landets forferdelige konflikt legger imidlertid igjen spor, og folk blir mer og mer desperat etter å selge deg sitt lokalproduserte håndverk -  men håndverk fra Zimbabwe er verdensberømt og du finner ikke maken til vakre gjenstander noen andre steder i Afrika. De bytter til og med gjerne en vakker flodhest i tre mot sandalene dine, så trenger ikke nødvendigvis alltid bære kontanter på deg når du skal handle! Husk likevel at dette er mennesker som har vært og fremdeles går igjennom tøffe tider, så ikke vær for hard på prutingen. Du bør ikke bry deg altfor mye om du betaler 5 eller 6 dollar for ditt utvalgte kunstverk, mens dette kan bety svært mye for dem. Ibenholt er mye brukt, men vi anbefaler at du ikke kjøper gjenstander som er laget av dette materialet.

Klima i Zimbabwe

Selv om Zimbabwe ligger i tropene er det tempererte forhold året rundt som følge av landets høyde og beliggenhet på innlandet. Den tørre og varme årstiden varer fra august til oktober, og regntiden fra november til mars. De beste månedene å reise hit på er april/mai og august/september. Natterstid kan temperaturene falle under null.

Reise rundt i Zimbawe

Det beste, enkleste og mest givende som turist er å delta på en organisert rundreise. Det er ikke spesielt tilrettelagt for å reise rundt på egenhånd i disse tider - så hold deg til et seriøst selskap.

Våre reisetips

Tidligere var det ikke anbefalet og bruke kredittkort i Zimbabwe på grunn av hyperinflasjonen, men dette har endret seg etter at landet byttet til US dollar som offisiell valuta. Bruk av kredittkort og uttak i minibanker anses nå som trygt.

Vil du reise til Zimbabwe?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Zimbabwe hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

Steder du bør oppleve i Zimbabwe

Skal du til Zimbabwe bør du absolutt få med deg de mektige fossefallene i Victoria Falls, som også er verdens største. Nasjonalparken er den mest besøkte, men den største er Hwange Nasjonalpark. Besøker du en av de åtte nasjonalparkene i Zimbabwe kan du oppleve dyr som elefanter og den utrydningstruede arten afrikansk villhund! Menneskene i Zimbabwe er kjent for å være svært vennlige og smilende - noe som garantert får en positiv innvirkning på din reise. 

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL ZIMBABWE

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...