{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Manila - En dynamisk by!
Reiser til Manila - En dynamisk by!

Reiser til Manila - En dynamisk by!

Opplev de urbane vibbene til den travle filippinske hovedstaden Manila. Bli kjent med landets historie gjennom musèene og kirkene og nyt livet i alle byens vakre parker. Spis gode måltider og unnagjør bra shopping før du setter kurs mot Baywalk for å beskue den utrolig nydelige solnedgangen.

Spør oss om reiser til Manila

Manila er hovedstaden på Filippinene - en livlig metropol med et velfungerende forretningsliv. Byen er tett befolket med mange millioner innbyggere. Landets kolonihistorie og ettervirkningene av 2. verdenskrig kommer tydelig frem gjennom Manilas arkitektur, og du merker fort at byen har et vestlig preg. Manila kan beskrives som en livlig og urban storby med en spennende blanding av etniske grupper og kulturer.

Kulturelle høydepunkter i Manila

Hovedstaden er ofte et midlertidig stopp for backpackere før de reiser videre til andre filippinske destinasjoner, men det er absolutt verdt å få med seg Manila. Vi anbefaler at du setter av et par dager til sightseeing og oppdagelser av skjulte perler. Manila huser en rekke musèer, kirker og palasser og de historiske severdighetene finner du ofte i gamlebyen; Spanish Town. Fort Santiago i Santa Clara ST, Intramuros, er verdt å få med. Det samme gjelder landets viktigste park, Rizal Park. Andre spennende attraksjoner er National Museum of the Philippines, Chinese and Japanese Gardens, Butterfly Pavillion og alle salgs kulturelle opptredener. Har du en interesse for filippinsk kultur bør du ta turen innom Ayala Museum (Makati Ave.), hvor de har en flott ustilling av landets kunst og historie. Du lærer ekstra mye dersom du blir med på en guidet rundtur.

Rundt Alaya finner du koselige cafèer, et parkområde og Greenbelt Complex (kjøpesenter). Frister det med filippinske ballettforestillinger eller en skikkelig klassisk konsert? Det fascinerende Cultural Center of the Philippines (på Roxas Blvd i Malate) kan by på mange varierte show og opptredener. I tillegg finnes det en fornøyelsespark, Star City, hvor du kan oppleve litt fart og moro. Legg turen innom velstående Chinatown i distriktet Binondo og ta en spasertur på den populære Ongpin Street. Nyt de mange tehusene og god mat på små, koselige restauranter.

Vil du oppleve noe litt annerledes bør du dra innom den kinesiske kirkegården, hvor selv de døde er velstående. Du forstår hva vi mener når du ser de hypermoderne gravene med fasiliteter som f.eks toalett... Kirkegården har noen gamle grasiøse kinesiske bygninger som Chong Hoch Tong Temple, reist i 1850. Som i alle storbyer får du også her tilgang til alle nødvendige tjenester som bank, postkontor og sykehus så vel som ett bredt utvalg kjøpesentre, restauranter og barer.

Shopping i Manila

Manila er et sant paradis for shopoholikere med massevis av kvalitetsvarer til gode priser, så sørg for at det er godt med plass i kofferten. Mange av de bra butikkene ligger i byens finansdistrikt Makati. Etter shoppingmaratonet er du kanskje litt sliten, så da er det rette tid for å ta turen ut til Baywalk og nyte Manilas fantastiske solnedgang. Sulten på en livlig utekveld? Makati og Malate er de rette stedene for dette med en rekke kule diskoteker hvor DJ'er spiller musikk natten lang.

Aktiviteter rundt Manila

Det er muligheter for flotte fotturer opp til Mount Pinatubo som ligger rundt 2-3 timer fra sentrum. En annen idè er fossefallene i Pagsanjan, perfekt for bading. Du kan kombinere en dagstur dit med kanopadling. Lake Taal er glimrende for hesteridning - noen sier at dette området faktisk oppleves bedre fra hesteryggen enn til fots, spesielt under regntiden når stiene blir temmelig gjørmete.

Transport i Manila

Det første som møter deg etter ankomst på International Airport Ninoy Aquino er masse kaos og endeløse køer, men ikke bekymre deg for det - sentrum er nærme flyplassen og så fort du sitter i taxien tar det ikke lang tid før du er fremme. Trafikken i Manila er veldig kaotisk, så du bør tenke deg om to ganger før du vurderer å leie bil. Light Right Transit System er en glimrende måte å unnslippe trafikk-kaoset på, bestående av to linjer: L1 opererer mellom Monumento og Bacalaran, mens L2 opererer mellom Santolan og Recto.

Metro Rail Transit er et annen effektivt transportmiddel og begge disse alternativene er både langt mer komfortable og mindre stressende enn å sitte fast i trafikken i klamme taxier, busser eller jeepneys. MRT og LRT blir imidlertid temmelig fulle, spesielt i rushtiden, så pass på lommetyver. Unngå toget mellom Manila og Bicon ettersom det går irriterende langsomt og faktisk kan være farlig å bruke.

Klima

Manila nyter varmt vær året rundt, men vær obs på tyfonsesongen mellom juni og november.

Våre beste reisetips til Manila

Sørg for at ingen rører baggasjen din på flyplassene, det er mange som vil tilby seg å bære koffertene dine for etterpå å kreve betaling. Dersom du har gode engelsk- eller spanskkunskaper klarer du deg fint, ettersom de lokale snakker begge språkene utmerket som følge av den tidligere kolonitiden.

Vil du reise til Manila?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Manila og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL FILIPPINENE

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...