{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Kirgisistan‎

Reiser til Kirgisistan - Backpacking i vakker natur
Reiser til Kirgisistan - Backpacking i vakker natur

Reiser til Kirgisistan - Backpacking i vakker natur

Kirgisistan er kjent for sin vakre og uberørte natur, og er et nomadeland hvor kun 15% av befolkningen har tilgang til internett. Landet er ofte omtalt som Asias Sveits med sitt fjellandskap og flotte turmuligheter. I New York Times ble landet beskrevet som verdens minst kjente land for et par år siden, så sørg for å reise nå mens tilstanden enda er slik! 

Spør oss om reiser til Kirgisistan

Kirgisistan er en destinasjon som absolutt ikke har blitt oppdaget av masseturismen enda, og bærer preg av dette gjennom sin naturlige og genuine fremtreden. Landet består av 80% fjellandskap med en rekke dype daler, knallblå innsjøer og isbreer seg i mellom - og kan derfor minne mye om Alpene. I Kirgisistan finner man hele fem av verdens tolv høyeste fjell! Kirgisistan byr på supre forhold for fotturer og camping, noe du enten kan gjøre på egen hånd eller med en innleid guide, evt. med bærere, fra et av de mange turselskapene i Bishkek og andre storbyer.

Tradisjoner i Kirgisistan

Det er umulig å snakke om Kirgisistan uten å nevne noen av tradisjonene som gjør folket her så stolte av sin bakgrunn. De tradisjonelle sportsgrenene reflekterer viktigheten av hesteridning, og hesten er sagt å være en kirgisers kjæreste eiendel. De mest populære aktivitetene er kyz kuumai (hvor en jente blir jaget av en mann som vil kysse henne, og dersom han ikke klarer dette kan hun smekke han med ridestaven sin), oodarysh (to deltagere prøver å dytte hverandre ned fra hestene sine) og kok boru (to ryttere bryter med hverandre hvor vinneren får en hodeløs geit).

Det tradisjonelle diktet The Epic of Manas spiller også en viktig rolle for kirgisere, og de holder sin episke nasjonalhelt Manas kjær. Det sies at Manas forente stammene i Kirgisistan slik at de kunne kjempe sammen mot sine fiender. Du vil sannsynligvis få høre lydene fra en komuz, et eldgammelt lokalt strenginstrument som spiller de tradisjonelle tonene i sentralasiatisk musikk. Det sies at den første komuzen kan dateres tilbake til 6000 år f. Kr.! De mest populære matrettene i Kirgisistan er plov, lagmann og manti. Prøv også landets alkoholholdige nasjonaldrikk kumiz, som enkelt og greit består av gjæret hestemelk!

Bishkek

Bishkek er hovedstaden i Kirgisistan, en klinisk ren storby hvor sentrum består av en rekke bygninger som ble bygget i typisk sovjetstil i tillegg til orientalsk arkitektur. Bishkek har flere historiske monumenter, hvorav Manas er det mest berømte. I tillegg kan byen by på et vibrerende natteliv med diskoteker som holder åpent til tidlig morgen.

Osh

Osh er landets nest største by og var en del av Silkeveien for århundrer. Byens basar er sagt å være eldre enn Roma. Sørlige Osh er en av Kirgisistans mest populære campingområder.

Interessant sightseeing

Den isblå innsjøen Issyk-Köl er verdens nest største fjellinnsjø etter Titicaca-sjøen i Peru, og er helt nydelig der den ligger omkranset av høye fjell og glitrende isbreer.

Hesteridning, fotturer og camping

Rideturer er noe du bør få med deg mens du er her! Ri over de mange fjellkjedene og opplev et fantastisk og ekte landskap! De som liker fotturer kan sette kurs mot Altyn Arashan, et område med vakkert landskap perfekt for trekking! Når du trenger en pause er det bare å hoppe ut i en av de varme kildene. Innsjøen Song-Köl ligger midt i landet er passer glimrende for camping. Her finnes det flere beiteområder, så sjansen er stor for at du treffer på lokale gjetere med dyrene sine og får oppleve deres gjestfrihet.

Klima i Kirgisistan

Værforhold avhenger veldig av hvor i landet du befinner deg, ettersom klimaet i Kirgisistan spenner fra subtropisk til arktisk! Dalene i sørvest har temperaturer opp mot 40 grader om sommeren, mens været i de nordlige fjellområdene holder seg mer temperert. Om vinteren synker temperaturen under null i de kaldeste regionene når vinden fra Sibir setter inn, og da kan det snø til og med i ørkenen! Gjennomsnittstemperaturen om vinteren er -24ºC. Den beste årstiden å reise til Kirgisistan på er mellom juli og september, Skredfaren er størst i mars og april, samt fra september til midten av oktober.

Transport i Kirgisistan

Ettersom landet stort sett består av høye fjell strekker veiene seg gjennom dype daler, der det dessverre er fare for både jord- og snøskred. Det er nesten umulig å bevege seg over høylandet om vinteren. Jernbanen strekker seg over grensen til nabolandene, og grenseformalitetene kan være noe tidskrevende. Hester brukes flittig til transport, spesielt på landet, og med hest kommer du til steder der motorkjøretøy ikke kan frakte deg!

Vil du reise til Kirgisistan?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Kirgisistan og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL KIRGISISTAN

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...