{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Mongolia

mongolia-wildhorses-running-cover
mongolia-mongoliaman-horse-sidebar

Reiser til Mongolia - Eventyrlig uberørt!

Mongolia er et vakkert og spennende land med et klima som heller mot det ekstreme. Naturen består av en endeløs og gresskledd villmark, mektige fjell og tørre ørkener - absolutt verdt å utforske! Landet er et av verdens minst befolkede, noe som gjør Mongolia ekstra unikt. Her kan du gripe sjansen til å leve blant de lokale langt ute på den mongolske landsbygda, en opplevelse du definitivt aldri vil glemme!

Spør oss om reiser til Mongolia

Opplevelser i Mongolia

Noe av det beste med en reise til Mongolia er at landet er alt annet enn hva du er vant til hjemmefra. Hva med å prøve den nomadiske livsstilen på slettene langt fra hverdagens stress og ansvar? Landets nomader kalles "folkene med 5 dyr" ettersom det nomadiske samfunnet er basert på de fem dyrene som tradisjonelt ble foret; hest, kamel, ku, sau og geit. Nomadene vandrer der det finnes beite for dyrene sine.

Kast deg ut på spennende opplevelser! Prøv fjellklatring, rafting, hesteridning og svømmeturer i de iskalde innsjøene - og etter en aktivitetsfylt dag kan du senke tempoet med en velfortjent lammekebab og et glass geitmelk, akkurat som en ekte eventyrer skal!

Nadaam Festival er landets største og mest spennende årlige kulturhendelse og avholdes over 3 dager i juli måned. Festivalen dateres tilbake til tiden da Djingis Khan levde og var den gang en konkurranse for å teste mongolske rytteres krigsferdigheter. Nå til dags består konkurransene av bryting, hesteløp og bueskyting.

Reisetips til Mongolia

Benytt sjansen til å leve som en nomade i Terelj National Park beliggende i Gorkhji rundt 80 km fra Ulan Bator. Tilbring natten i et "ger-tent" hvor du kan slappe av og nyte roen av den utsøkte, mongolske idyllen. Terelj National Park er for øvrig en av de vakreste naturreservatene i Mongolia.

Klima i Mongolia

Mongolia byr på korte og varme somre hvor temperaturene når nesten 40 plussgrader etterfulgt av lange iskalde vintre med opptil 30 kuldegrader! Her finner du uberørt natur med endeløse sletter, store ørkener, høye fjell, dype skoger, krystallklare innsjøer og et rikt dyreliv. Det fantastiske landskapet kombinert med landets historie, vennlige folk og imponerende tradisjoner gjør enhver reise hit til et ekte eventyr!

Hovedstaden Ulan Bator

Mongolias hovedstad Ulan Bator ligger i den nordøstlige delen av landet. Her bør du få med deg det naturhistoriske museet som har en stor samling utstoppede dyr og dinosaurskjellett funnet i Gobiørkenen. Grandan Khiid, byens største buddhistiske kloster, er også vel verdt en visitt. I Ulan Bator er det massevis av gode steder for mat og overnatting. Det mongolske kjøkken består av hovedsakelig biff og lammekjøtt og er svært smaksfullt.

Utsøkt natur i Mongolia

Landet deles inn i to hovedregioner. Èn i nord som domineres av lange og brede elver, vakre saltsjøer og høye fjellkjeder. Den største fjellkjeden er Altai Mountains, eller "Mountains of Gold". Her finnes det et isbreområde hvor elvene Irtysh, Ob og Yenisei har sine utløp. I tillegg til mektige fjellkjeder er den nordvestlige delen av landet karakterisert av gresskledde sletter og granskog som brer seg over enorme distanser. Den sørlige regionen består av en steinete villmark med store saltmyrer i tillegg til en av verdens største ørkener; Gobi-ørkenen, som dekker betydelige deler av Mongolia og Nord-Kina.

Endeløs ørken i Mongolia

En av verdens største ørkener strekker seg fra sørlige Mongolia til Nord-Kina. Gobi-ørkenen består av sand og småstein som fører vei mot endeløse, åpne sletter. Merkelig som det kanskje er kan du fra ørkenen beskue snøkledde fjelltopper! Sandstormer er hyppige her. Oppe i fjellene finner man den enslige snøleoparden - en av verdens største kattedyr som er beslektet med både tiger, løve, leopard og jaguar.

Backpacking i Mongolia

Når du reiser rundt i Mongolia merker du fort at veinettet ikke er spesielt bra - faktisk, helt forferdelig! Vær forberedt på gjørmeveier uten noen som helst tilnærming av luksus. Den enkleste veien å ankomme Mongolia på er ved å ta fly inn til Ulan Bator eller den transibirske jernbanen som strekker seg gjennom Mongolia fra enten Kina eller Russland. Hva du enn velger - en reise til Mongolia byr på utfordrende og spennende eventyr ulikt alt du noensinne kan forestille deg! 

Vil du reise til Mongolia?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Mongolia og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

 

Steder du bør oppleve i Mongolia

Mongolia er et vakkert og spennende land med et klima som heller mot det ekstreme. Naturen består av en endeløs og gresskledd villmark, mektige fjell og tørre ørkener - absolutt verdt å utforske! 

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL MONGOLIA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...