{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
kathmandu-nepal-boudhanath-morning-sunrise-cover
kathmandu-images-of-enlightenment-sidebar

Kathmandu - En by fylt av eventyr!

Start ekspedisjonen din i Nepal fra Katmandu - byen med templer, tibetansk og hinduistisk kultur samt eventyrere fra hele verden som gjør seg klar for sine spennende ekskursjoner til fjellene. Dette er et sted for fjellturentusiaster!

SPØR OSS OM REISER TIL KATMANDU

Landets travle hovedstad Katmandu består av en blanding av historiske templer og moderne bygninger. Tiggere og apekatter er et vanlig syn i denne byen av kontraster. Den er rik på kultur og det er flere kule steder å besøke i nærheten.

Byen var isolert fra omverdenen i lang tid og ble ikke åpnet for immigrasjon på 1950-tallet, faktisk så var Katmandu sluttdestinasjonen på pilgrimsferden «Hippie Trail» på 60- og 70– tallet og er fortsatt et sted for alle som er på jakt etter en alternativ livsstil. I dag er Kathmandu en populær base for backpackere og eventyrere fra hele verden.

GAMLE DURBAR TORG

Dette torget er fullt av fascinerende templer og palass, i tillegg at det befinner seg på UNESCOs liste over verdensarv og huser mange festivaler gjennom året. Sjekk ut Katmandu Durbar Square Museum. Byen har mange templer, men gå spesielt ikke glipp av det arkitekturisk interessante Taleju Temple med sine tre tak - det eldste i dette området. I Katmandudalen finner du en lang liste av liste av monumenter som er verdt et besøk!

THAMEL

I Thamel finner du mesteparten av turister, hostels, barer, internett cafèer og restauranter. Du får tak i all slags mat her, og fordi Nepal er et kaffeproduserende land kan du nyte en herlig kopp med lokal kaffe - selv om landets innbyggere generelt sett er kjent som te drikkere. Prøv Nepals ølsorter Chang og Raksi.

Når det kommer til shopping er interessante varer å ta med hjem tigerbalsam, hampklær, silke og kashmirskjerf, hippie-saker og fjellklatringsutstyr. Turister kan også kjøpe tepper og pledd, og i tillegg så er elektronikk overraskende rimelig. Men du burde ikke blir værende for lenge i Thamel, det er mange flere spennende steder å utforske! I nærheten av King's Palace finner du den rolige og velrenoverte Garden of Dreams; et perfekt sted å bare slappe av og nyte de vakre omgivelsene.

For bra utsikt over byen kan du spasere de 20 min det tar fra Thamel til Swayambunath. Det koster litt å komme inn men det er verdt det. Kun 8 km fra Thamel og 1420 meter over havet ligger landsbyen Chobhar hvor du kan nyte flotte utsikter over Kathmandu Valley. Freak Street er en populær gate som henger igjen etter hippietiden og strekker seg sørover fra Basantapur Square. Her finner du restauranter, rimelige hostels og små butikker.

Monumenter du bør få med deg

Boudhanath (eller Boudha stupa) er en aldri så liten juvel i Katmandu og er nok en av de mest populære monumentene. Det er et av de helligste stedene for tibetanske buddhister og er absolutt verdt en visitt. Området er formet som en gigantisk mandala og består av flere buddha-templer med tibetanske munker og nonner som går rundt og ber sine bønner. Vis respekt og gå med klokken rundt stupaen. Du vil føle den sterke tibetanske og sherpa-kulturen mikse seg med kultur fra Himalaya. Boudhanath og Swayambhunath er kanskje de mest populære monumentene i Nepal.

Prøv tibetanske spesialiteter som "momos" og "thukpa" på restauranter, og få med deg lokalprodusert håndtverk. I nærheten av Boudhanath stupaen ligger det vakre Shechen Monastery med sin koselige hagerestaurant og gjestehus. Pashupatinath er et viktig tempel til Shiva i form av Lord of Animals. Sett kurs mot dette mystiske stedet tidlig på morgenen og forbered deg på en flokk med apekatter!

Når det kommer til turer i nærliggende områder så er Royal Chitwan National Park verdt et besøk - her får du oppleve det landet har av lavland og jungler! Sjekk ut det fantastiske dyrelivet under fotturer gjennom jungelen. Nagarkot ligger på 2000 meters høyde og rundt 30 km fra Kathmandu. Dette er en perfekt avstikker fra det travle bylivet. Sørg for at du får med solnedgangen, du vil neppe oppleve det samme igjen!

FESTIVALER DU IKKE MÅ GÅ GLIPP AV I KATMANDU

De fleste festivalene avholdes rundt Durbar Square. Festival of Holi som går av stabelen i mars er en temmelig klissete en, med fargepulver og vann overalt. The Festival of Light, også kalt Tihar eller Diwali, er en 5 dager lang hinduistisk festival som avholdes årlig rundt slutten av oktober og starten av november. Feiringen består av lanterner, stearinlys og fyrverkeri. Bikram New Years i april er en dag med pilegrimsferder. Innhøstings-festivalen i Indra Jatra varer 8 dager hver september. Kvinnenes festival Teej avholdes også i september - hvor ugifte kvinner og jenter holder seg opp gjennom hele natten for å feire og be for sine fremtidige ektemenn, mens gifte kvinner kler seg i sine røde bryllups-sarier og besøker sine mannlige slektninger.

AKTIVITETER RUNDT KATMANDU

Kathmandu er et startpunkt for mange kule eventyr! Du finner massevis av byråer som kan hjelpe deg å organisere ekstremsport som f.eks kanopadling, trekking, rafting, jungelturer osv. til andre deler av landet. For å få imponerende utsikter uten å måtte melde deg på en lang og krevende tur finnes det flere kortere turer på noen få dager hvor du likevel får et godt inntrykk av Himalaya. En kul fottur er den som tar deg til Nagarkot. Ønsker du å sette av litt tid til kropp og sjel er det bare å velge blandt de mange yoga- og meditasjonsinstitutter. Du kan lære om buddhisme eller bare ta en vanlig massasje.

REISE RUNDT

For å gjøre navigeringen litt mer utfordrende finnes det omtrent ingen gatenavn i Kathmandu. Hvis du spør om veien vil du få instrukser som "nær Thamel-distriktet" eller "ved Kathmandu Guest Hostel". Utforsk byen til fots eller ta en rickshaw fra Thamel. Taxier er tilgjengelige fra de største gatene, bare husk å avtal pris på forhånd! For turer til områder i nærheten kan du leie bil med sjåfør.

Det finnes ingen togruter, men du kan bruke buss - de er billige og går til stort sett alle hjørner av landet. Sjekk ut at selskapet du bruker er trygt, for det er flere av de som faktisk er direkte farlige. Forsinkelser er helt vanlig takket være elendige veiforhold. Bussene går mellom India (Delhi, Varanasi, Gorakpur, Lucknow) og Nepal, samt mellom områder innenlands som National Park of Royal Chitwan og trekkingbaser som Pohkara, Langtang og Jiri. Busser som ankommer over grensen fra India samt Pokhara og Chitwan stopper på busstasjonene Balaju nord i Katmandu eller Kalanki i sør. Dette fordi bussene ikke har tillatelse til å kjøre inn i selve sentrum på grunn av kaotisk trafikk. Flyplassen i Katmandu er landets eneste internasjonale, Tribhuvan International Airport.

SIKKERHET I KATMANDU

Kathmandu er en relativt trygg by hvor vold og kriminalitet mot turister er uvanlig. Vær likevel på vakt mot lommetyver og du burde ikke gå alene om kvelden. Sjekk ut veiforholdene før du forlater byen. Det er også greit å vite at du alltid må koke og sile det lokale vannet før du drikker det - det er temmelig skittent!

NÅR ER DET BEST Å BESØKE KATHMANDU?

Katmandu er best å besøke fra oktober til og med april. I mai kan det være støvete og varmt, men fra juni til september kan du støte på monsunen som skaper et vanvittig regnvær som man helst vil unngå.

VIL DU REISE TIL KATMANDU?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Katmandu og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

BOOK ET MØTE MED OSS

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NEPAL

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...