Bestill flybillett

Type

Reisende

Voksne (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spedbarn (Under 2 år, uten sete)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dette feltet må fylles ut

9 Kun valgte datoer Economy

Type

Reisende

Voksne (12 år+)

+
{{ adultsValue }}
-

Barn (0-11 år)

+
{{ childrenValue }}
-

Spedbarn (Under 2 år, uten sete)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Søk etter fly

Dette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Søk etter fly

Dette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Dette feltet må fylles ut

Søk etter fly
{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
kathmandu-images-of-enlightenment-sidebar

Kathmandu - En by fylt av eventyr!

Start ekspedisjonen din i Nepal fra Kathmandu - byen med templer, tibetansk og hinduistisk kultur samt eventyrere fra hele verden som gjør seg klar for sine spennende ekskursjoner til fjellene. Dette er et sted for fotturister! Hos oss finner du billige reiser til Kathmandu!

Spør oss om reiser til Kathmandu

Landets travle hovedstad Kathmandu består av en blanding av historiske templer og moderne bygninger. Tiggere og apekatter er et vanlig syn i denne byen av kontraster. Den er rik på kultur og det er flere kule steder å besøke i nærheten. Kathmandu har i lang tid vært en populær base for backpackere og eventyrere.

Gamle Durbar torg

Dette torget er fullt av fascinerende templer og palass, i tillegg at det befinner seg på UNESCOs liste over verdensarv og huser mange festivaler gjennom året. Sjekk ut Kathmandu Durbar Square Museum. Byen har mange templer, men gå spesielt ikke glipp av det arkitekturisk interessante Taleju Temple med sine tre tak - det eldste i dette området.

Thamel

I dette området finner du mesteparten av turister, hostels, barer, internett cafèer og restauranter. Du får tak i all slags mat her, og ettersom Nepal er et kaffeproduserende land kan du nyte en utmerket kopp lokal kaffe - selv om landets innbyggere generelt sett er kjent som tedrikkere. Prøv Nepals ølsorter Chang og Raksi.

Når det kommer til shopping er interessante varer å ta med hjem tigerbalsam, hampklær, silke og kashmirsjerf, hippie-saker og utstyr for fjellklatring. Turister kan også kjøpe tepper og pledd, samt at elektronikk er overraskende rimelig. Bli forøvrig ikke værende for lenge i Thamel, det er mange flere spennende steder å utforske! I nærheten av King's Palace finner du den rolige og velrenoverte Garden of Dreams; et perfekt sted å bare slappe av og nyte vakre omgivelser.

For bra utsikt over byen kan du spasere de 20 min det tar fra Thamel til Swayambunath. Det koster litt å komme inn men det er verdt det. Kun 8 km fra Thamel og på 1420 meters høyde ligger landsbyen Chobhar hvor du kan nyte flotte utsikter over Kathmandu Valley. Freak Street er en populær rest etter hippietiden, og strekker seg sørover fra Basantapur Square. Her finner du restauranter, rimelige hostels og små butikker.

Boudha Stupa

Den store Boudha Stupa er en aldri så liten juvel i Kathmandu. Det er et av de helligste stedene for tibetanske buddhister og er absolutt verdt en visitt. Området består av flere buddha-templer med tibetanske munker og nonner som går rundt og ber sine bønner. Vis respekt og gå med klokken rundt stupaen. Du vil føle den sterke tibetanske og sherpa-kulturen mikse seg med kultur fra Himalaya. Prøv tibetanske spesialiteter som "momos" og "thukpa" på restauranter, og få med deg lokalprodusert håndtverk. I nærheten av Boudha Stupa ligger det vakre Shechen Monastery med sin koselige hagerestaurant og gjestehus. Pashupatinath er et viktig tempel til Shiva i form av Lord of Animals. Sett kurs mot dette mystiske stedet tidlig på morgenen og forbered deg på en flokk med apekatter!

Av turer i nærliggende områder er Royal Chitwan National Park verdt et besøk - her får du oppleve det landet har av lavland og jungler! Sjekk ut det fantastiske dyrelivet under fotturer gjennom jungelen. Nagarkot ligger på 2000 meters høyde og rundt 30 km fra Kathmandu. Dette er en perfekt avstikker fra det travle bylivet. Sørg for at du får med solnedgangen, du vil neppe oppleve det samme igjen!

Festivaler du ikke må gå glipp av i Kathmandu

De fleste festivalene avholdes rundt Durbar Square. Festival of Holi som går av stabelen i mars er en temmelig klissete en, med fargepulver og vann overalt. The Festival of Light, også kalt Tihar eller Diwali, er en 5 dager lang hinduistisk festival som avholdes årlig rundt slutten av oktober og starten av november. Feiringen består av lanterner, stearinlys og fyrverkeri. Bikram New Years i april er en dag med pilegrimsferder. Innhøstings-festivalen i Indra Jatra varer 8 dager hver september. Kvinnenes festival Teej avholdes også i september - hvor ugifte kvinner og jenter holder seg opp gjennom hele natten for å feire og be for sine fremtidige ektemenn, mens gifte kvinner kler seg i sine røde bryllups-sarier og besøker sine mannlige slektninger.

Aktiviteter rundt Kathmandu

Kathmandu er et startpunkt for mange kule eventyr! Du finner massevis av byråer som kan hjelpe deg å organisere ekstremsport som f.eks kanopadling, trekking, rafting, jungelturer osv. til andre deler av landet. For å få imponerende utsikter uten å måtte melde deg på en lang og krevende tur finnes det flere kortere turer på noen få dager hvor du likevel får et godt inntrykk av Himalaya. En kul fottur er den som tar deg til Nagarkot. Ønsker du å sette av litt tid til kropp og sjel er det bare å velge blandt de mange yoga- og meditasjonsinstitutter. Du kan lære om buddhisme eller bare ta en vanlig massasje.

Reise rundt

For å gjøre navigeringen mer utfordrende finnes det omtrent ingen gatenavn her i Kathmandu. Hvis du spør om veien vil du få instrukser som "nær Thamel-distriktet" eller "ved Kathmandu Guest Hostel". Utforsk byen til fots eller ta en rickshaw fra Thamel. Taxier er tilgjengelige fra de største gatene, bare husk å avtal pris på forhånd. For turer til nærliggende områder kan du leie bil med sjåfør. Det finnes ingen togruter, men du kan bruke buss - de er billige og går til stort sett alle hjørner av landet. Sjekk ut at selskapet du bruker er trygt ettersom flere av de faktisk er direkte farlige. Forsinkelser er helt vanlig takket være elendige veiforhold. Bussene går mellom India (Delhi, Varanasi, Gorakpur, Lucknow) og Nepal, samt mellom områder innenlands som National Park of Royal Chitwan og trekkingbaser som Pohkara, Langtang og Jiri. Busser som ankommer over grensen fra India samt Pokhara og Chitwan stopper på busstasjonene Balaju nord i Kathmandu eller Kalanki i sør. Dette fordi bussene ikke har tillatelse til å kjøre inn i selve sentrum på grunn av kaotisk trafikk. Flyplassen i Kathmandu er landets eneste internasjonale.

Sikkerhet i Kathmandu

Kathmandu er en relativt trygg by hvor vold og kriminalitet mot turister er uvanlig. Vær likevel på vakt mot lommetyver og gå ikke alene om kvelden. Sjekk ut veiforholdene før du forlater byen. Husk til sist alltid å koke og sile vannet før det inntas - det er temmelig skittent!

Vil du reise til Kathmandu?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Kathmandu og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL NEPAL

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil reise eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker og spørsmål, så setter vi sammen et tilbud for deg. Legg gjerne igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg for en kort prat. Da vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å sette sammen den perfekte reiseruten etter dine ønsker og budsjett. Hvis dere er flere som reiser sammen anbefaler vi at dere sender en felles henvendelse.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Hei,

Takk for din henvendelse!

Du mottar først en email med informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se på henvendelsen din, så fort det lar seg gjøre.

 

PS. Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss.

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon, via video eller i butikk og få gode tips og hjelp til reiseplanleggingen. Du kan booke et møte med oss når som helst, så velg en tid som passer best for deg. Vi gleder oss til å snakke om dine reiseplaner!

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Takk for din møtebooking!

Du mottar først en email med informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se på henvendelsen din, så fort det lar seg gjøre. Vær oppmerksom på at dette er kun en forespørsel og at møtet ikke er bekreftet før du får svar fra en av våre reisespesialister. 

I mellomtiden kan du sjekke ut litt reiseinspirasjon her.

PS. Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss.

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...