{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Taiwan

Reiser til Taiwan - Alt det gode fra Asia
Reiser til Taiwan - Alt det gode fra Asia

Reiser til Taiwan - Alt det gode fra Asia

Jungler, hektiske storbyer, flotte fotturmuligheter og noen av verdens beste varme kilder. Taiwan er et av Asias mest varierte reisemål, allikevel reiser de fleste turister utenom dette lille landet - noe som er en skam.

Spør oss om reiser til Taiwan

Noen reiser til Taiwan for å dyrke taoisme, buddhisme eller en av de mange andre religioner som praktiseres i Taiwan, noen reiser hit fordi taiwanere lager bedre kinesisk mat enn kineserne selv, mens andre reiser hit for å handle siste nytt fra teknologiens verden. Selv om Taiwan kan by på alt det turister søker av natur, kultur og hjertevarm befolkning så har landet enda ikke blitt en spesielt populær destinasjon. 

Storbyer og uberørt natur

Taiwan er et av verdens tettest befolkede land med 23 millioner innbyggere fordelt over et landområde på størrelse med USAs minste delstater. Taiwanere klumper seg sammen i landets millionbyer, så her er massevis av uberørt natur - hvilket gjør landet til et komprimert utstillingsrom for naturattraksjoner og kulturelle perler. Landskapet varierer mye i dette lille landet. Midt på øya finner man fjellrike sletter med krystallklare innsjøer, bortgjemte fossefall og gode muligheter for å smette på seg tursko og overnatte i telt ute i naturen, mens langs den forblåste østkysten reiser klippelandskapet seg mellom øde sandstrender. 

Det er best å reise til Taiwan utenfor orkansesongen, som varer fra midten av august til begynnelsen av oktober, da det under denne perioden dannes store lavtrykk over havet hvilket fører til stor risiko for orkaner over landet. Rett før orkaner rammer landet er været solrikt og klart, noe som skyldes at lavtrykket nærmest suger alle skyene til seg. Dette spesielt gode været kalles "tyfonvær". Omkring hvert fjerde år rammer en ekstra kraftig orkan landet med vindstyrker på opptil 160 km/t. 

Det politiske forholdet mellom Kina og Taiwan er fremdeles spent og uavklart. Etter andre verdenskrig tapte Kinas nasjonalistparti mot kommunistene og flyktet til Taiwan der de innførte en undertrykt militærdiktatur. På grunn av frykten for at kommunistiske undergrunnsaktiviteter florerte i Taiwan ble diktaturet først opphevet i 1987, og da ble det samtidig tillatt å snakke taiwansk, dyrke de tradisjonelle religionene og fritt debattere alt mellom og jord. Stadig flere definerer seg nå som taiwanere, og ikke lengre som kinesiske tredjegenerasjons innvandrere. 

Taipei - det moderne Taiwan

Taipei har en hypermoderne fasade bygd opp rundt et skjelett av eldgamle kinesiske tradisjoner som gjør førstemøtet med millionbyen svært interessant. Trafikken, menneskemengdene og jungelen av neonskilt skaper en hektisk atmosfære, men den myknes samtidig opp av det stigende antall hyggelige vestlige kafeer og speilblanke kjøpesentre. 

Mange av den kinesiske diktatoren Chiang Kai-Sheks statuer har blitt fjernet, men den bombastiske Chiang Kai-Sheks Memorial Hall står fremdeles. Her kan du lære alt om diktatoren, samt rusle en tur i den flotte og velstelte parken. 

Taiwan er kjent for sin fremragende matverden, og på Taipeis mest besøkte nattmarkeder får du byens beste retter til de laveste prisene. Nyt fersk fisk på nattmarkedet Keelung Miaokou, eller eksperimenter med sterkt luktende toft på det store nattmarkedet Shilin.  

Longshan Temple i Taipei er Taiwans svar på Den Forbudte By i Beijing, og et must for enhver turist som besøker storbyen. 

Lugang - et levende museum

Lugang var en gang i tiden en velstående handelsby, noe man tydelig kan se på byens flotte utsmykkede templer og gamle tradisjonelle bygninger som ligger til langs smale alleer, men som avslører store bakgårder innenfor de vakre dørene. Blant byens mange stemningsrike templer er Longshan og Matsu de som imponerer mest. Husk å ta på nye sokker, ettersom du blir nødt til å ta skoene av flere ganger for dagen når du besøker templer eller byens små te-hus. 

Østkysten - Suao Hualien Highway (11)

Sett av et par dager til å kjøre langs denne sceniske hovedveien som bringer deg over klippefjell, gjennom sjarmerende fiskelandsbyer og forbi bortgjemte hvite strender med campingplasser ned mot vannkanten samt Taiwans vakreste utsikt. Du kan også ta Highway 9, som strekker seg parallelt med 11 mellom fjellene inne i landet. 

Taroko Gorge - bratte klipper og dype stup

Taiwans største og mest besøkte naturattraksjon er Taroko Gorge på østkysten. På kun 20 meter stiger landskapet fra havnivå helt opptil 3800 høydemeter - noe som definitivt kun kan beskrives som stupbratt! Taroko Gorge er en rundt 20 meter lang kløft som deler det steinete landskapet og gir plass til en elv, flotte fossefall og avslappende varme kilder. Taroko Gorge ligger i Taroko Nasjonalpark som kan by på en rekke flotte fotturmuligheter gjennom variert natur og små landsbyer. Det er en fordel å utforske parken med egen bil. Avslutt dagen med en rolig og avbalansert dukkert i de vakre kildene Wenshan Hot Springs sammen med taiwanske turister.

Vil du reise til Taiwan?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Taiwan og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL TAIWAN

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...