{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Vietnam

reise til vietnam | KILROY
reise til vietnam | KILROY

Reise til Vietnam - Landet som har alt!

En reise til Vietnam kommer til å bli uforglemmelig. Reis rundt i landet et rolig tempo for å oppleve en enestående variasjon av mennesker, landskap og mat i et av Asias fremste utviklingsland. Vietnam har alt: fantastiske strender, spennende kultur og enestående natur. Landets spektakulære fjellandskap er perfekt for trekking, så dersom du er glad i å gå på tur kan vi virkelig anbefale å reise til Vietnam. La deg forbause på safari, lær om landets historie og nyt det franskinspirerte asiatiske kjøkken!

SPØR OSS OM REISER TIL VIETNAM

Backpacking i Vietnam

Vietnam er et populært reisemål for backpackere. Landet er langstrakt, så om du vil få med deg mest mulig anbefaler vi deg til å reise fra nord til sør ved å fly inn til Hanoi og ut fra Ho Chi Minh City (tidligere Saigon), eller omvendt. ta turen innom Hue, Hoi An og Da Lat på veien. Offentlig transport i Vietnam er omfattende og gjør det er enkelt å komme seg rundt stort sett overalt.

Motorsykler er et populært framkomstmiddel for de som backpacker i Vietnam, men er kun for erfarne sjåfører, da trafikken kan være en utfordring. Vil du likevel ta sjansen, er det mulig å leie utenlandske motorsykler/offroad sykler både i Hanoi og i Ho Chi Minh City. Er du mer glad i havet enn landeveien bør du legge ut på båttur i Halong Bay, det er et absolutt must!

Hanoi

Hanoi er Vietnams hovedstad og den nest største byen i landet. Her finner du massevis av severdigheter, gode restauranter og mye å finne på. En av de mest populære attraksjonene i Hanoi er 36 Street Hanoi, også kjent som Hanoi Old Quarter. Dette området gir et innblikk i det tradisjonelle vietnamesiske livet. Her finner du trange smug, godt bevart kolonialarkitektur og gamle templer som gir besøkende en pause fra moderniteten i byen. Dette historiske området er virkelig hjertet og sjelen til Hanoi, hvor fortid, nåtid og fremtid møtes.

Ta turen innom "jernbaneområdet" ved Hanoi Train Street. Her har dette lille nabolagets smale hus blitt bygget så tett inntil skinnene at de virker som en del av sporene. Du bør også få med deg noen av byens vakre innsjøer og pagoder. Sjekk ut Truc Bach Lake og West Lake og One Pillar Pagoda og Tran Quoc Pagoda.

Hoi An

Både Hanoi & Hoi An kan skryte av travle nattmarkeder, god street food og et hav av gode spisesteder. Hanoi er en storby kontra Hoi An. Hoi an regnes om et av de mest romantiske, pittoreske og vakreste stedene i Vietnam. Det er her gatene lyses opp av fargerike lanterner på kvelden.

Sapa

I den nordlige delen av Vietnam finner du frodige Sapa. Sapa-regionen er utrolig populær blant fjelltur-entusiaster og området kan by på en utrolig fin tur der du får reist gjennom mange forskjellige landsbyer med mange ulike kulturer - her kan du virkelig oppleve det autentiske Vietnam.

Matopplevelsene på reisen din til Vietnam

Et ord som beskriver den vietnamesiske matlagningen? Himmelsk! Det vietnamesiske kjøkkenet blander det beste fra Østens matlaging sammen med et hint av fransk matlagning og resultatet er helt fantastisk. Her kommer du til og med til å kunne smake forskjell på risen - vietnameserne er rett og slett eksperter på mat! Den mest kjente retten i Vietnam er Phở, en nudelsuppe med biff, som er spesielt populær som frokost og som serveres fra små boder overalt i Vietnam. Det er både godt og billig!

Skal du til Vietnam så må du jo teste ut noen forskjellige vietnamesiske retter som for eksempel Bún chả (suppe med små kjøttboller og marinert svinekjøtt skåret i skiver, en skål med risnudler og en masse friske krydderurter), Bánh mï (sandwich) eller Cao lau (tykke nudler, sprø rismelkjeks, tynt skåret svinekjøtt og grønnsaker) eller ta deg en en "egg coffee".Vær obs på at de spiser ALT i Vietnam, så her er det nok av muligheter til å utfordre deg selv på matfronten.

Mennesker og kultur i Vietnam

På din reise i Vietnam vil du bli bergtatt av landets enestående variasjon av mennesker. Her får du muligheten til å bli kjent med alt fra Flower Hmong-minoriteten i nord, som lever slik de gjorde for flere hundre år siden, til travle velutdannede forretningskvinner i Ho Chi Minh City. På reisen gjennom Vietnam kommer du til å oppdage at de lokale innbyggerne forandrer seg for hver by du besøker, både når det kommer til mat, klær, utseende, bekledning og uttrykk.

Når bør man reise til Vietnam?

Vietnam har et tropisk klima med to hovedsesonger: tørrsesongen (november til april) og regntiden (mai til oktober). I den tørre årstiden varierer temperaturen fra 22-28°C med lav luftfuktighet og mye sol. I regntiden varierer temperaturene fra 28-32°C med høy luftfuktighet og sporadiske regnbyger. Nedbøren kan derimot gi landskapet i Vietnam et levende, frodig grønt utseende, noe som gjør det til en vakker tid for å utforske landets naturlige skjønnhet.

Vil du planlegge en reise til Vietnam?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Vietnam og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

BOOK ET MØTE MED OSS

Steder du bør oppleve på reisen til Vietnam

Opplev en enestående variasjon av mennesker, landskap og mat i det som er en av Asias fremste utviklingsland. Vietnam har alt: fantastiske strender, spennende kultur og enestående natur. 

Reiseinspirasjon for Vietnam

Se flere inspirasjonsartikler
alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL VIETNAM

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...