{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Reiser til Tirana med KILROY
Tirana Albania City View Street Park

Tirana

Gater med trær på hver side, hipster-kafeer stablet oppå hverandre og barer der retro-dekor og kreative cocktailer går hånd i hånd! Tirana ligger sentralt i Albania bare 30 km fra noen av landets beste strender i vest eller ca. 25 km fra de grønne Dajti-fjellene i øst. Med kun 40 km2 og med en befolkning på rundt 450 000 er Tirana er ganske enkel å navigere i. Selv om byen er ganske gangbar, vil du kanskje hoppe på en buss i ny og ne. Offentlig transport er utrolig billig her, og taxi er et godt og billig alternativ om du syns det er vanskelig å finne frem i transportsystemet. Tirana har en god bussforbindelse til alle andre deler av landet, så du får opplevd mest mulig på din ferie i Tirana.

Spør oss om reiser til Tirana

Hva bør du gjøre på din reise til Tirana?

Vil du ha en minneverdig kveld ute på byen mens du er i Tirana, da er det en god sjanse for at drømmene dine blir oppfylt i Blloku. Inntil for noen tiår siden var dette nabolaget forbeholdt menn og kvinner i den kommunistiske eliten. Nå har imidlertid villaene - inkludert den som hørte til den beryktede albanske diktatoren Enver Hoxha - fått nye leietakere - og Blloku er blitt omgjort til et «up-market»-underholdningsområde der du finner populære nattklubber, men også fine små restauranter og klesbutikker.

Det er vanskelig å gå glipp av Enver Hoxha's Memorial Building på Wolhmorët e Kombit Boulevard – som er en stor, hvit pyramide reist av Hoxha sin egen arkitektdatter. Stedet skulle opprinnelig være et museum for omtrent alt lederen hadde gjort, men da den politiske vinden forandret seg, ble den først omgjort til et diskotek, deretter til et konferansesenter og i dag er det bare et vitnesbyrd om en grusom fortid.

Tirana har sakte, men sikkert ristet av seg kommunismen og har fått en ny følelse av stolthet som gjør dette til et nytt og morsomt reisemål ulikt noe annet sted i Europa. I de første 20 årene etter kommunismen fall, var folk ivrige etter å glemme fortiden og rive ned monumenter som ble reist for de tidligere lederne, men da begynte myndighetene å bevare noen av de gamle kommunitiske monumentene og stedene. Derfor kan du ta en titt på det hemmelige politiets overvåkingssenter plassert i en typisk bygning fra kommunisttiden. House of Leaves Museum viser gjenstander som var brukt av politiet for å spionere mot fiender på innsiden. Hvis du er interessert i den kalde krigen, hemmelige agenter og spioner, bør du også besøke Bunk’Art 1 & 2 som viser livet i det isolerte regimet.

Ferien i Tirana kan også by på mange vakre historiske bygninger, mange av disse finner du rundt Skanderbeg-plassen.

Ting å gjøre i Tirana …

Smak: Børek, et bakverk av butterdeig med for eksempel ost, tomat, løk og spinat.
Se: De fargerike leilighetene som er malt i sterke farger for å livne opp de grå kommunale-bygningene.
Besøk: “House of Leaves” - tilsvarende Stasi–hovedkvarteret i det tidligere Øst-Tyskland
Opplev: En morsom kveld ute i Blooku

Vil du vite med om reiser til Tirana? 

Book gratis reiserådgivning

Reiseinspirasjon

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL TIRANA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...