{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Antigua og Barbuda

antigua-english-harbor-cover
antigua-dickinson-bay-phone-booth-cover

Reiser til Antigua og Barbuda - En strand for hver dag i året

Med en 153 kilometer lang kystlinje og 365 strender er strandkosen garantert på reise til Antigua og Barbuda. Aller best er den kombinert med en kald Wadadli, eller under vann med snorkel blant rokker og trompetfisk. Hos KILROY finner du billige reiser til Antigua og Barbuda!

Spør oss om Antigua & Barbuda

Antigua og Barbuda er en øystat tilhørende de små Antillene mellom Det Karibiske hav og Atlanterhavet, sørøst for Puerto Rico. Det offisielle språket er engelsk, men aksenten varierer mellom øyene. I tillegg snakker mange av innbyggerne et antiguansk kreolspråk eller spansk. Antigua og Barbuda fikk uavhengighet fra Storbritannia i 1981, og siden har dronning Elizabeth II vært landets monark.

Antigua

På hovedøya Antigua ligger hovedstaden Saint John's, og det er her mesteparten av befolkningen er bosatt. Sjekk ut de fargerike husene i byen, den hvite katedralen fra barokken som dominerer byens skyline, og opplev øyas historie på Museum of Antigua and Barbuda i et tinghus fra kolonitiden. En litt bratt, men meget overkommelig gåtur tar deg til øyas høyeste punkt 402 meter over havet. Fjellet het Boggy Peak frem til 2009, da det ble omdøpt til Mount Obama i anledning Barack Obamas 48 årsdag.

Topptur med party på Antigua

Utsikten ved Shirley Heights er en super gevinst om du velger den tunge veien opp hit til fots. Alternativt går det bilvei helt opp, og er det varmt kan dette alternativet anbefales. Med 360 graders utsikt over English Harbour og Falmouth Harbour anbefaler vi spesielt turen på ettermiddagen så du kan nyte solnedgangen fra toppen. Ta turen på en søndag, og du får attpåtil med deg ukens høydepunkt, både for de lokale og reisende på øya. Bygningene fra det som en gang var en militærbase fungerer i dag som bar og restaurant, og fra kl.4 på dagen kan du nyte drikke, grillmat og lokale band som spiller en blanding av karibisk musikk og internasjonale hits helt til solen går ned. Shirley Heights ligger i Nelson's Dockyard National Park. Ved havna finner du Nelson's Dockyard som er et kulturminne og marina med mye historie. Herfra blir også noen av Antiguas største seilregattaer arrangert i april hvert år.

Elle melle...

For den mest hardbarka backpacker kan en dag på stranden høres gørrkjedelig ut, men blant Antigua og Barbudas 365 karibiske strandperler kan jakten på drømmestranda være et eventyr i seg selv. Galleon Beach ved inngangen til Freeman's bay på sørspissen av Antigua er en favoritt blant lokale og turister. Et fint sted å kjøle seg ned etter en tur på Shirley Heights, med gode muligheter for snorkeling. Ta med deg snorkleutstyr og gå en kjapp tur langs kysten til de spektakulære fjellformasjonene Pillars of Hercules som vokter inngangen til bukten. Under vann kan du møte både rokker, trompetfisk og andre skapninger som trives ved revene langs kysten.

Hell's Gate

Klippeformasjonen med det spesielle navnet er nok et av Antigua og Barbuda's naturlige underverker. Den ligger nordvest utenfor kysten av Antigua og kan kun besøkes med båt, men det går mange organiserte turer hit. Bare pass på å velge en tur som inkluderer snorkeling fra båten og mulighet for å gå til toppen av klippen. Hva hullet i klippen er formet som er opp til deg å bedømme, men spør du oss er det definitivt et hjerte.

Reis rundt på Antigua og Barbuda

Den rimeligste reisemåten er med buss, men de går som regel sakte og ikke dit du vil. De aller fineste stedene er nemlig kun tilgjengelig med bil, og skal du være her en liten periode er det absolutt verdt å leie bil fremfor å ta taxi. Fra Antigua går Barbuda Express 5 dager i uken, en fergetur på 90 minutter som av mange blir beskrevet som en "bumpy ride".

Barbuda, strandliv og fugletitting

Barbuda kan oppleves som en dagstur, men det er nok å fylle dagene med om du ønsker å bli lenger. I hvert fall hvis du liker strender. Øya ligger 40 km nord for Antigua, og har kun én by, Codrington. Utenfor byen skjer det ikke stort, ser du bort ifra milevis med deilig silkemyk sandstrand. Pink Sand beach på nordspissen av øya viser at det ikke kun er Bermuda som har herlige rosa strender. Stranden gløder takket være knuste koraller som er blandet med sanden. Her kan du snorkle for fantastiske opplevelser under vann, eller vandre i timevis helt uforstyrret.

En annen kul opplevelse på øya (som ikke har noe sand å gjøre) er Frigate Bird Sanctuary på vestkysten. Hopp i en vanntaxi og opplev synet av tusenvis av fregattfugler som lever helt fritt her på øya. Hannfuglene gjør mest ut av seg, med den røde strupesekker som de blåser opp i hekketiden for å tiltrekke seg en make.

Klima på Antigua og Barbuda

Antigua og Barbuda har et tropisk klima med varme temperaturer hele året. Fra september til november er det mest nedbør, og den kaldeste perioden er fra desember til februar (hvis 23 grader kan kalles kaldt da). Antigua er en vulkansk øy, og har hverken overflatevann eller skog. Mangelen på ferskvann er grunnen til at det tok lang tid før folk valgte å bosette seg her for godt, og øya er sterkt utsatt for tørke. Barbuda er i motsetning til Antigua en flat koralløy med mye vegetasjon.

Kultur på Antigua og Barbuda

I slutten av juli til august hvert år feires avskaffelsen av slaveri i landet (år 1834) med et stort karneval. Med skuespill, konkurranser og andre aktiviteter blir karnevalet markert over hele landet, og trekker mange besøkende til øyene. Markeder er fine steder å møte de lokale, og her kan du få en smak av Antigua og Barbuda med rimelig og god mat. De lokale er meget vennlige, og behandler deg med den respekten du gir dem.

Vil du reise til Antigua & Barbuda?

Book et uforpliktende møte med en reisespesialist og få hjelp til å planlegge reisen! Våre reisespesialister har lang erfaring med å skreddersy reiser til Antigua & Barbuda og kan hjelpe deg med å sette opp et reiseforslag som er perfekt for deg og dine ønsker. Du er hjertelig velkommen i en av våre butikker, men vi kan også ta møtet over telefon.

Book gratis reiserådgivning

alt

DESIGN DIN EGEN REISE TIL ANTIGUA OG BARBUDA

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Design din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...